CR felépül, Diego Costa csodadoktornál

Szerző: SHLétrehozva: 2014. május 20. 22:16
BL-DÖNTŐ ELŐTT. Carlo Ancelotti mindenkit megnyugtatott kedden, nincs veszélyben a portugál világklasszis Cristiano Ronaldo játéka a Atlético elleni városi derbin, amely az idei BL-cím sorsáról határoz majd. Némi fejfájást okoz az olasz edző számára, hogy az eltiltott Xabi Alonsón kívül Pepe és Benzema is lemaradhat a várva várt lisszaboni csatáról. A friss bajnoknál sem minden fenékig tejfel: Diego Costa és Arda gyógyulása kisebbfajta csodának számítana szombatig.


Ronaldónak - aki megsérült a bemelegítésnél a múlt hétvégén, és hiányzott az Espanyol elleni, hazai idénybúcsúztató meccsről - egyéni edzésprogramot írt elő keddre fizikoterapeutája, így ezúttal még nem a társakkal gyakorolt, de aggodalomra nincs ok az esetében.

"Azt hiszem, tökéletesen felépülök a meccsig. Régóta küzdöttünk ezért a lehetőségért, el sem tudom képzelni, hogy kihagyom, bízom abban, hogy a testem is így akarja. Csak most kezdtem el az átmozgatást, úgy tűnik, minden rendben lesz. A sorozatterhelés miatt normális, hogy sérülékenyebb az ember, de nem csak nálunk van ez így, hanem mindenhol, csak körül kell nézni Európában. Ugyanarról álmodom, mint minden madridista, a Tizedikről (a Real 10. BL/BEK-trófeájáról, a szerk.)" - beszélt érzéseiről az aktuális aranylabdás, friss aranycipős, minden idők BL-gólrekordere (egy adott szezon tekintetében).

Ancelotti komplett helyzetjelentést adott a sérültekről. Ronaldóhoz hasonlóan Bale-t is fittnek lehet nyilvánítani pár nappal a mérkőzés előtt, ugyanez viszont már nem áll egyik középhátvédjére, valamint első számú befejező csatárára.

"Ha most kellene keretet hirdetnem, Pepe és Benzema nem lehetne benne. Még van hátra négy nap, reméljük a legjobbakat" - tette hozzá a kétszeres BL-győztes taktikus. Jó hír azonban, hogy Sami Khedira biztosan bevethető, akár kezdőként is, amire Xabi Alonso eltiltása miatt simán szükség is lehet.

Diego Simeone játékosként már duplázott az Atléticóval a 90-es évek közepén (bajnoki arany, kupaaarany), most edzőként is megteheti, ezúttal azonban a BL-serleg a másik tárgya vágyainak.

“Milyen meccset várok? Kiegyensúlyozott lesz, ebben biztos vagyok. Éhesek és elszántak a játékosaim. Most a leglényegesebb, hogy tökéletesen készüljünk fel. Arda és Diego Costa? Nem mondtunk le róluk. Az utolsó pillanatig reménykedünk" - nyilatkozta a Cholo, akinek pénteken jelentenek majd részletesebben a két sérült kulcsember pontos állapotáról.

Costa egyébként öt nappal a meccs előtt Belgrád felé vette az irányt, mert egy szerb doktornőtől várja a csodát. Marijana Kovacsevics különleges eljárással kezeli a futballistákat. A beavatkozást méhlepény (placenta)-kúrának hívják, amely során a placentát belemasszírozzák a sérült testrészbe.

A képen Marijana Kovacsevics

BAJNOKOK LIGÁJA-DÖNTŐ, 2014
REAL MADRID-ATLÉTICO MADRID, SZOMBAT 20:45
Lisszabon, Estádio do Luz, vezeti: Björn Kuipers. Tv: Sport 1, Digi Sport 1.

A Real várható kezdője jelen állás szerint: Iker - Carvajal, Ramos, Varane, Coentrao - Khedira, Modric - Di María, Isco, Bale - Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

Az Atlético várható kezdője jelen állás szerint: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís - Tiago, Gabi, Koke - Raúl García, Villa, Adrián. Vezetőedző: Diego Simeone.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu