CR7: Nem érdekel az Aranylabda

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 27. 14:40
A szurkolók és a szakértők egy része szerint szerdán este a Bajnokok Ligája döntőjében már eldől, ki érdemli ki idén a világ legjobb labdarúgójának dukáló Aranylabdát, noha hivatalosan csak az év végén adják át az elismerést. A drukkerek és az újságírók is úgy vélik, a Manchester United vagy az FC Barcelona sztárja lesz a befutó, valószínűleg 2009-ben is Cristiano Ronaldo és Lionel Messi versenyfutása határozza meg a győztest. A portugál zsenit egyelőre nem érdekli az egyéni elismerés, most minden idegszálával arra összpontosít, hogy másodszor is révbe érjen együttesével.


„Bármelyik csapat nyeri meg a döntőt, annak a játékosa lesz esélyesebb a díjra. De most nem érdekel ez a téma, csak egyet szeretnék: ismét meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját! Ennyi az egész” – szögezte le a zseniális szélső.

Tavaly szinte minden létező egyéni díjat besöpört Ronaldo, igaz rengeteget tett is érte, pazarul futballozott, ontotta a gólokat. A most záruló szezonban már voltak kihagyásai, így Angliában három egyéni díjról is lemaradt: a játékosok szerint Ryan Giggs, a szakírók véleménye alapján pedig Steven Gerrard volt a legjobb. A gólkirályi címet pedig Nicolas Anelka söpörte be a Premier League-ben. Most már „csak” a France Footballnál és a FIFA-nál számít címvédőnek, de úgy érzi, 2009-ben nem tartozik a legfőbb esélyesek közé.

„Csapatom néhány játékosa egészen remek teljesítményt nyújtott, ők érdemelnék meg a díjakat” – jegyezte meg Cristiano Ronaldo.

Sokan vélik úgy, hogy ebben az esztendőben a barcelonai Lionel Messi futballozott a legjobban, így mindenki kíváncsi arra, milyen eredménnyel zárul a két ász szerda esti római párharca.

„Tudom, hogy a televíziós kamerák és a fényképezőgépek is ránk fókuszálnak majd. Teljesen normális, hogy sokat beszélnek rólam az emberek. De ismét elmondom: száz százalékig a mérkőzésre összpontosítok, nem másra. Segíteni szeretnék a csapatomnak, gólt akarok rúgni és megnyerni a mérkőzést” – jelentette ki a „vörös ördögök” sztárja.

Cristiano Ronaldo számára szép emlékeket idéz a finálé helyszíne, hiszen tavaly a negyeddöntőben pazar fejessel szelídítette meg az AS Romát a negyeddöntőben.

„Csodálatos ez a stadion, nagyszerű élményt jelent, hogy itt játszhatunk. Többször futballoztam már itt, és véleményem szerint jó teljesítményt nyújtottam. Csodálatos a pálya talaja, a stadion külseje és a szurkolók is remek hangulatot teremtenek. Alig várom már, hogy ismét játszhassak és győzzek. Különleges lesz az este” – szögezte le a Manchester United labdarúgója.


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu