Chelsea-MU, szokatlan szereposztással

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 28. 19:48
A Chelsea lehet a mérleg nyelve a Premier League-ben, ha ugyanis pontokat vesz el a Manchester Unitedtől, az Arsenal, ha nem is játszi könnyedséggel, de ledolgozhatja hátrányát a Vörös Ördögökkel szemben. Most mégis az tűnik valószínűbbnek, hogy kedden semmiféle ajándékkal nem lepik meg a Kékek városi riválisukat – pedig a közelmúlt mellettük szól.


 

PREMIER LEAGUE, 18. FORDULÓ, ELMARADT MÉRKŐZÉS:
CHELSEA (5., 45 pont)-MANCHESTER UNITED (1., 60 p.) – kedd, 20:45 óra
London, Stamford Bridge, vezeti: Martin Atkinson.
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
CHELSEA: Cech – Ivanovics, D. Luiz, Terry, A. Cole – Essien, Mikel, Lampard – Anelka, Torres, Malouda.
MANCHESTER UNITED: Van der Sar – O’Shea, Smalling, Vidics, Evra – Nani, Fletcher, Scholes, Giggs – Berbatov, Rooney.

Hiába titkolták, a lufi kidurrant: Ashley Cole légpisztollyal rálőtt egy a Chelsea-nél dolgozó gyakornokra, amit már igyekeztek eltussolni a klubon belül, egy bulvárlap kiteregette a teljes igazságot.

Hétfői sajtótájékoztatóján Carlo Ancelotti elismerte a balhátvéd sokadik botlását, de a menedzser elmondta: csak Isten nem hibázik, úgyhogy megbocsát játékosának – olyannyira, hogy a kezdőcsapatba jelöli Cole-t a rangadón.

A londoniaknál a decemberben elmaradt meccsen még nem játszhatott volna David Luiz vagy Fernando Torres, kedden viszont alighanem az első perctől a pályán lesznek. Előbbi bekerülésével érdekek nem igazán sérülnek, hiszen Alex nincs hadra fogható állapotban, a Kölyök játéka azonban egyet jelent a padozással Didier Drogba számára.

Pedig a spanyol iránti feltétlen bizalom nem indokolt, hiszen azóta, hogy Nyugat-Londonban rendezkedett be, adós a gólerős futballal (még egyszer sem talált be), és noha a mezőnyben csinál hasznos dolgokat, nem feltétlenül ezért igazolták horrorösszegért, 50 millió fontért.

Fernando Torres Liverpool-játékosként ugyanakkor háromszor is eredményes volt az MU ellen, így ha valaki, ő tudja, hogyan lehet túljárni Edwin van der Sar eszén.

Sir Alex Ferguson mégsem tart a Kékektől, a múlt héten egyenesen leszögezte, immár csupán az Arsenal lehet veszélyes az MU-ra. A skót menedzser azt ellenben nem tagadta, a bajnoki címért folyó versenyben főszerep juthat a Chelsea-nek, amely még kétszer is megmérkőzik a Uniteddel.

Azzal a Uniteddel, amely a Stamford Bridge-en 2002 áprilisa óta nyeretlen, tehát a 2003-ban érkezett új tulajdonos, Roman Abramovics ilyen minőségében még sohasem látott vendégsikert a párosításban.

Az előző szezonban ráadásul Federico Macheda rúgta az egyetlen United-gólt a fővárosi riválisnak, az olasz támadó azóta viszont már a Sampdoriát erősíti, még ha kölcsönben is.

A most futó idényben egyszer mégis összeakadtak már a csapatok, de az augusztusi Szuperkupa-döntőből (amely a Man. United 3-1-es győzelmét hozta) aligha lehet messzemenő következtetéseket levonni.

Itt most a Premier League-arany a tét, a Chelsea-nek pedig az, hogy legalább az első négybe beverekedje magát. Március elseje vízválasztó lehet – és nem csak a tavaszkezdés miatt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu