Capello: A döntőben a helyünk!

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 12. 18:08
Szombat este fél kilenctőlmutatkozik be a dél-afrikai világbajnokság C csoportjának favoritja, a végső győzelemre aspiráló Anglia. A Fabio Capello vezette együttes az ősi ellenség Egyesült Államok ellen startol. Az olasz mester nem közhelyeket pufogtatott legutóbbi nyilatkozatában, hanem kerek-perec megmondta, a döntőbe várja tanítványait.


"Töretlen a szurkolók bizalma a csapatban. Nagy a teher rajtunk, de azt hiszem, ezúttal a döntőbe juthat az angol válogatott. De ne erre gondoljunk, mindig csakis a győzelem érdekeljen bennünket, semmi más."

Capello tagadta, hogy ideges lett volna a hangulat a napokban az együttesnél, s megmagyarázta mért förmedt rá csúnyán a napokban az egyik fotósra, amelyet aztán a bulvársajtó alaposan felkapott. "Csak azzal a fotóssal volt bajom, aki felmászott az öltöző falára, nem vagyok allergiás a média képviselőire."

A Platinum Stars elleni utolsó felkészülési meccsen játszi könnyeddéggel győztek a szigetországiak, a mutatott játék azonban hagyott némi kívánnivalót maga után. "Beszéltem a fejükkel másnap, és elmondták, nagyon féltek attól, hogy megsérülnek" - reagált a mester, aki elmondta, a bíróval vitába keveredő Rooney-val is alaposan elbeszélgetett.

A két válogatott mindössze egyszer találkozott egymással a világbajnokságok történetében, 1950-ben bombameglepetés született Belo Horizontében, 1-0-ra nyert a lesajnált amerikai csapat. Most is valami hasonlóra készülnek Donovanék.

Ami a kezdőcsapatokat illeti, meglepetés csak az angoloknál várható, és ott is csak kapusposzton, senki sem tudja, Green, Hart vagy James őrzi-e majd a háromoroszlánosok hálóját. Jó hír az angol csapat háza tájáról, hogy teljesen felépült sérüléséből a védekező középpályás Gareth Barry.

A HIVATALOS KEZDŐCSAPATOK
ANGLIA: Green - G. Johnson, Terry, King, A Cole - Lennon, Lampard, Gerrard (csk.), Milner - Heskey, Rooney. Szövetségi kapitány: Fabio Capello.

EGYESÜLT ÁLLAMOK: Howard - Cherundolo, Onyewu, DeMerit, Bocanegra (csk.) - Donovan, Bradley, Clark, Dempsey - Findley, Altidore. Szövetségi kapitány: Bob Bradley. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
"Rooney sikerre vezetheti Angliát"
Évek óta napi kapcsolatban állnak, a dolgos idők döntő többségét is együtt töltik, nyugodtan mondhatjuk, kiválóan ismeri Wayne Rooneyt. A kedves olvasó azt hihetné, a következő sorok a Manchester United sztárjának feleségéről...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Scholes hisz az angol válogatottban
Paul Scholes őszintén hisz benne, hogy 1966 után ismét világbajnokságot nyer az angol labdarúgó-válogatott. A középpályás szerint most az a leglényegesebb, hogy a csapatot ne sújtsa újabb sérülés. ...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Angol ujjgyakorlat a vb előtt
VIDEÓ! Jermain Defoe, Joe Cole és Wayne Rooney góljával 3-0-ra nyerte utolsó "felhozó" meccsét az angol labdarúgó-válogatott Rustenburgban a dél-afrikai Platinum Stars klubcsapata ellen. Senki sem sérült meg, Rooney és Heskey...
Tovább a teljes cikkhez »
   

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu