Bundaügy: Vasas-Debrecen célkeresztben

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 2. 10:14
Manipulált eredmény született a 2009. április 19-i Vasas-Debrecen bajnokin is - írja a Népszava szerdai számában Volker Talarowskira, a bochumi bíróság szóvivőjére hivatkozva.


A többek között a gyanúsított Ante Sapina és Mario Cvrtak vallomásaira épülő vádiratból kiderül, a Vasas-Debrecen meccsen a Loki győzelmére fogadtak a csalók, s nyertek, 1-3 lett a végeredmény.

A 2009. április 24-én játszott Újpest-Honvéd meccsen pedig 20 ezer eurót kaptak név szerint nem említett újpesti futballisták azért, hogy háromgólos különbséggel nyerjenek a házigazdák.

A bochumi főügyész, Bernd Bieniossek állítja, a február 28-ára tervezett vádirat ismertetésére magyar játékosokat nem idéznek be, a magyarországi érintettek ellen a honi hatóságok lépnek majd fel.

Jelenleg négy magyar érdekeltségű találkozó szerepel a vádiratban: a Debrecen-Young Boys UEFA Kupa-selejtező, a Debrecen-Fiorentina Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés, és két magyar bajnoki, a Vasas-Debrecen és Újpest-Honvéd összecsapás. A kör azonban még bővülhet, amint lezárulnak a vizsgálatok.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu