Bunda 380 meccsen, a BL is érintett

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2013. február 4. 12:47
A nemzetközi labdarúgó bundabotrányban 15 országban 380 mérkőzés volt érintett többségében Európában, és a befolyásolt találkozók összesen 8 millió eurónyi (nagyjából 2,3 milliárd forint) hasznot hoztak a csalóknak.


Rob Wainright, az Europol vezetője a hétfői hágai sajtótájékoztatón bejelentette, a közös nyomozás eredményeként 15 országban 425 korrupt játékost és egyéb hivatalos személyt, valamint bűnözőt azonosítottak, akik egy Ázsiából működtetett bűnszervezet keretében részt vettek a bűncselekmények elkövetésében.

„Egy kiterjedt bűnszervezetet lepleztünk le, amelynek központja Szingapúrban volt és számos európai bázissal rendelkezett" – jelentette ki Wainright, aki hozzátette, a nyomozás fényt derített arra, hogy a bűnözők 16 millió eurót fektettek be a mérkőzések rendszeres befolyásolásába és 8 millió euró tiszta profitra tettek szert.

Nagyjából 2 millió eurót fizettek ki a csalásokban résztvevőknek, így a legnagyobb személyenkénti bevétel elérheti a 140 ezer eurót. Bizonyítékok 150 alkalommal állnak a hatóságok rendelkezésére, ezidáig 50 embert vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban, de az Europol véleménye szerint félő, hogy ez csak a jéghegy csúcsa.

Az összecsapások befolyásolása kiterjedt két Bajnokok Ligája-mérkőzésre (a jelenlegi információk szerint az egyiket Angliában, a másikat -az elmúlt három-négy évben rendezték), világbajnoki (így Európán kívül két afrikai és egy közép-amerikai találkozó gyanús) és Európa-bajnoki selejtezőkre, illetve európai országok élvonalbeli bajnokságára.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu