Bréking: Fabregas és Nasri marad

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 11. 09:24
Bombahírekkel szolgált Arsene Wenger hétfő reggeli malajziai sajtótájékoztatóján! Miközben arról szólnak a hírek, Samir Nasri a Manchester Cityhez, Cesc Fabregas pedig hosszú huzavona után a Barcelonához szerződhet a menedzser kijelentette, mindketten az Arsenalnál maradnak a következő szezonban. A szakember kitért a Lille-től érkező Gervinhóra, továbbá a Manuel Almunia, Nicklas Bendtner párosra is.


 

Már a hétvégén sejteni lehetett, nem egyszerű sajtótájékoztatót tart a Délkelet-Ázsiában túrázó Ágyúsok főnöke, Arsene Wenger, aki nyíltan beszélt a csapat átgazolási ügyeiről. Az első téma természetesen Fabregas ügye volt, aki bár nem tartózkodik a csapattal a Malajziában, de nem azért mert távozni készül, hanem mert izomsérüléssel bajlódik.

A francia tréner elmondta, mindent megtesz azért, hogy a csapatnál tartsa a világbajnokot, akinek elege van az évek óta húzódó kálváriából és minél hamarabb rendezni szeretné helyzetét, hogy a legkevésbé sem befolyásolja társai felkészülését a következő idényre. A Sky Sports tudósítója hozzátette, ha elég jó ajánlat jönne, még mindig elengednék.

A csapattal együtt készülő Nasrival is számol a mester. Arra a kérdésre, hogy ez egyben azt is jelenti-e, hogy új szerződést kap a francia, Wenger úgy válaszolt: „Miért ne?! Nagyon jól érzi magát velünk!" Bár hozzátette, két egymástól független dologról van szó, így itt sem zárható ki a nyári távozás, a középpályás kontraktusa ugyanis 2012-ben lejár.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy Almunia és Bendtner nincs ott Malajziában, a menedzser a vasárnapi hírekkel egybehangzóan elmondta, a két játékos Angliában tárgyal más klubokkal. Azt nem árulta el, hogy mely csapatokkal, de ha meg tudnak egyezni az érdeklődökkel, akkor valóban utolsó meccsüket játszották az Arsenalban.

Végül szóba került Gervinho is, aki bár az együttes honlapján még nem látható, de szinte hivatalosan a klub játékosa - ismerte el Wenger. Arra nem derült fény, hogy a  francia bajnok Lille-től érkező támadó mekkora összegért váltott klubot, a pletykák 12 millió euróról szóltak, és egyelőre az is bizonytalan, hány évre írt alá.

Wenger végül kitért az ázsiai útra, mondván ez gyökeresen más, mint amit az elmúlt években megszokhattak a klubnál, amely az elmúlt években Ausztriában edzőtáborozott, illetve Hollandiában készült. A játékosok jól érzik magukat, új tapasztalatokat gyűjtenek, és túl fogják tenni magukat az hosszú utazás fáradalmain - zárta mondandóját.

AZ ARSENAL EDDIG ISMERT NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA:
július 13., szerda 14:45 SH-élő
Malajziai válogatott-Arsenal
július 16., szombat 13:30 SH-élő Kangzu Greentown (kínai)-Arsenal
július 23., szombat 15:30 SH-élő
Köln (német)-Arsenal
augusztus 6., szombat 17:00 SH-élő
Benfica (portugál)-Arsenal

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu