Botlottak a tartalékos olaszok Szófiában

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 11. 22:07
Gólnélküli döntetlent ért el az olasz labdarúgó-válogatott Bulgária otthonában a világbajnoki selejtezősorozat 8. csoportjában. A tartalékosan felálló talján gárda nem tudta megszerezni harmadik győzelmét a kvalifikáció során, és először veszített pontokat, de ezzel is vezeti csoportját hét egységgel.


 

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, 8. CSOPORT:
BULGÁRIA-OLASZORSZÁG 0-0
Szófia, Vasil Levszki Stadion, 40 000 néző. Vezette: Stephane Lannoy (francia)
BULGÁRIA: Ivankov – Milanov, Iliev, Tuncsev, Wagner (Ivanov, 35.) - St. Petrov, Dimitrov, Jankov, Georgiev, M. Petrov (Popov, 90.) – Berbatov. Szövetségi kapitány: Plamen Markov.
OLASZORSZÁG: Amelia – Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Dossena – Gattuso, De Rossi, Montolivo (Perrotta, 68.) – Pepe, Gilardino (Toni, 73.), Di Natale (Rossi, 68.). Szövetségi kapitány: Marcello Lippi.
Sárga lapok: Chiellini (35.), De Rossi (86.), Toni (90.)

 

A találkozó előtt az olasz csapat hibátlan teljesítményt nyújtva első volt csoportjában. Először Ciprust verték idegenben 2-1-re, majd hazai pályán simán ütötték el Grúzia legjobbjait. Következő ellenfelük, a Dimitar Berbatovval felálló bolgár együttes eddig mindössze egy mérkőzést abszolvált, azon 2-2-re végeztek Montenegró ellen.

 

Szófiában több meghatározó játékosa nélkül lépett pályára az olasz válogatott. Marcelo Lippi nélkülözni kényszerült a régebb óta sérült Andrea Pirlón és Marco Materazzin kívül az izomszakadást szenvedő Gianliugi Buffont és Mauro Camoranesit is. A sok hiányzónak és a korszakváltás kezdetének is köszönhetően ott volt a taljánok keretében több újonc is. A kezdőcsapatba végül az Udinese támadója, Pepe és a Fiorentina középpályása, Riccardo Montolivo került be és ott volt a negyedik válogatott meccsén szereplő Andrea Dossena is a védelemben.

 

Úgy kezdődött az összecsapás, ahogy az várható volt, hiszen a kevésbé összeszokott játékot nyújtó olaszok nem tudtak fölénybe kerülni kelet-európai ellenfelükkel szemben. A bolgárok már az első félidőben elvesztették egyik védőjüket, a brazil származású Lucio Wagnert sérülés miatt.

 

A bolgárok ennek ellenére is igyekeztek kihasználni a hazai pálya előnyét, ám Martin Petrov lehetőségei nem értek góllá. Az olaszok a Roma karizmatikus középpályása, Daniele De Rossi irányításával próbálkoztak, ám lövéseik elkerülték a kaput. Tegyük hozzá, Marco Amelia, a Palermo kapusa remekül őrizte a vendégek hálóját, így megnyugodhattak azok az olasz szurkolók, akik Buffon hiánya miatt aggódtak.

 

Fordulás után sem javult a helyzet egyik oldalon sem. Marcelo Lippi tanítványait a góltalanság görcsössé tette és egyre többet szabálytalankodtak.

 

A szakember igyekezett cserékkel frissíteni csapatát, többek között beállt a Bayern München gólzsákja, Luca Toni és a Villareal üdvöskéje, Giuseppe Rossi is. Ám az újabb támadók csatasorba állítása sem hozta meg a várva várt találatot.

 

Az olasz együttes ezzel először vesztett pontokat a selejtezők során, a csoport állása az ő szempontjukból viszont nem változott: maradtak az élen.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu