BL: Rio kezdhet, pedig még ülni sem bír!

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 29. 17:26
Könnyen előfordulhat, hogy idén először kezd a Manchester United hátsó sorában Nemanja Vidics mellett Rio Ferdinand. Érdekesek ezek a futballisták: a Valencia elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsre igyekvő angolok szerencsésen megérkeztek, ám a hátvéd háta annyira fájt, hogy inkább végigállta az utat. Este meg végigrobotol majd kilencven percet, amelyet nem mellesleg Kassai Viktor vezet...


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, C-CSOPORT, 2. FORDULÓ:
VALENCIA - MANCHESTER UNITED 20.45 - ÉLŐben a SportHíradón!
Valencia, Mestalla, vezeti: Kassai Viktor (magyar).
Várható kezdőcsapatok:
VALENCIA: César - Miguel, Ricardo Costa, D. Navarro, Mathieu - Banega, Albelda, Tino Costa, Domínguez, Mata - Aduriz. Vezetőedző: Unai Emery.
MANCHESTER UNITED: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidics, Evra - Anderson, Fletcher - Nani, Gibson, Pak - Berbatov. Menedzser: Sir Alex Ferguson.

Rio Ferdinand újra együtt játszhat Vidiccsel, a két belső betonoszlop emberemlékezet óta nem ijesztgethette együtt az ellenfél támadóit. Nos, úgy hírlik, Valenciában ismét Halloweent tartanak - igaz, picit fura ez az egész sztori.

Az angol válogatott hátvédje sikeresen felgyógyult a vébéjébe került térdsérüléséből, a 2008 decemberi rémkép, a hátsérülés viszont tovább kísérti őt. Olyannyira, hogy a csaknem kétórás keddi repülőúton le sem bírt ülni. Akkor meg hogy akar játszani?

Az United legutóbbi 103 meccséből 61-et emiatt hagyott ki, most mégis hatalmas szüksége van rá Sir Alex Fergusonnak, illetve annak a csapatnak, amely kilenc éve nem kezdett ennyire bizonytalanul hátul. Odahaza hat meccsen kilenc bekapott gól. Példátlan...

A 31 éves futballista még nem kezdett Premier League-meccset, ugyanakkor két hete, a Rangers elleni BL-nyitányt végigfutkározta. A Liverpool-, és a Bolton-meccseken betegsége tartotta távol a többiektől.

Ferdinandot a sok probléma mellett az is idegesíthette, hogy Ferguson Vidicset elé helyezte a csapatkapitányi rangsorban. A sérült Gary Neville-t a szerb helyettesíti.  

Az MU szeretné megtörni a Valencia 11 meccse tartó hazai veretlenségi sorozatát nemzetközi vizeken, ám mivel elölről Wayne Rooney bokasérülése miatt kiszállt a játékból, cseppet sem lesz könnyű mindezt megvalósítani. Ráadásul Paul Scholes vádli-, Ryan Giggs térdszalagsérülés, Valencia bokatörés okán hiányzik, szóval elég viharvert az angol gárda.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Manchester United története során mindössze egyszer nyert spanyol földön tizennyolc kísérletéből, a kilátások még borúsabbak.

"Nincs rajta mit szépíteni, ez lesz a legnehezebb kirándulásunk - kezdte Ferguson mester. - A spanyol foci mindig is jó volt, van és lesz." 

A United egy 0-0-s Old Trafford-i döntetlennel kezdte a BL-szezont a Rangers ellen, a kiábrándító eredmény után alaposan helybenhagyta a sajtó a Vörös Ördögöket. A Valencia papíron alaposan meggyengült, valójában azonban sosem volt ennyire egységes. A spanyolok 4-0-s fergeteggel indítottak Bursában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Aggódhat Fergie: Rooney K.O.
Wayne Rooney bokasérülése nem jött rendbe, így nem utazik el a Manchester Uniteddel a Valencia elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre. Hogy mennyire komoly a baj, még nem lehet tudni, így azt sem, a Sunderland elleni szombati...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu