Az Arsenalt lefocizták, a Pool megizzadt

Szerző: SHLétrehozva: 2014. szeptember 16. 22:41
A Dortmund ellentmondást nem tűrő, lendületes játékkal szinte lesöpörte az Arsenalt a Bajnokok Ligája 2014-2015-ös szezonjának első játéknapján, a D jelű csoportban. A két madridi csapat közül ezúttal a Real örülhetett, amely 5-1-gyel ütötte ki a Sousa-féle Baselt. A Matracosok otthagyták a fogukat Pireuszban. A Liverpoolban első gólját szerezte Mario Balotelli, de a végén egy Gerrard-tizenegyes is kellett az üdvösséghez a Vörösöknek a bolgár Ludogoreccel szemben. Carlos Tévez duplázott a Juventusban. A Zenit és a Monaco lépéselőnyben a C-kvartettben. A Galata elcsúszott rajton.


BL, D-CSOPORT, 1. FORDULÓ

DORTMUND-ARSENAL 2-0 (1-0)
Dortmund, Signal-Iduna Park, vezette: Olegário Benquerenca (portugál).

DORTMUND: Weidenfeller - Durm, Szubotics, Szokratisz, Schmelzer (Jojics, 79.) - Kehl (Ginter, 46.), S. Bender - Aubameyang, Mhitarjan, Grosskreutz - Immobile (Ramos, 86.). Vezetőedző: Jürgen Klopp.
Cserepad: Langerak, Ginter, Bandowski, Amini, Jojics, Kagava, Ramos.

ARSENAL: Szczesny - Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Gibbs - Arteta (Podolski, 77.), Wilshere, Ramsey (Cazorla, 61.) - Sánchez, Welbeck, Özil (Oxlade-Chamberlain, 61.). Menedzser: Arsene Wenger.
Cserepad: Ospina, Chambers, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Podolski.

G.: Immobile (45.), Aubameyang (48.)

Sárga lap: Mhitarjan (5.), ill. Özil (54.), Wilshere (89.)

A GÓLOK:


Borussia Dortmund, Arsenal'ı 2-0 Yendi by haberler

D-csoport: A Dortmund közel sem a legerősebb összeállításban lépett pályára, de már az elején úgy tűnt, mintha vért ittak volna a meccs előtt a sárga-feketék, akik a félelmetes atmoszférát teremtő BVB-fanatikusok támogatásában is bízhattak. A németek megfojtották az Arsenal játékát, csak a helyzetkihasználással akadt gondjuk, utóbbi fokozottan igaz volt az örmény támadó középpályás Mhitarjanra. Aztán a szünet előtt nem sokkal kiderült, Immobile képes felnőni a feladathoz, és elérni első gólját Dortmund-mezben egy ilyen fontos meccsen. Rágyorsított, gyönyörűen csinálta meg a lövőhelyzetet Koscielny mellett, hogy aztán a hosszú alsóba ragassza a labdát. Ott kezdte a folytatásban a BVB, ahol a szünet előtt abbahagyta, Aubameyang a kapust is kikerülve váltotta gólra a sokaknak kellemes csalódást okozó Grosskreutz passzát. Simább is lehetett volna az eredmény a végén, bár az is igaz, hogy Welbeck is elszórakozott a meccsen két-három komoly gólszerzési lehetőséget. A csoport másik mérkőzésén meglepetésre az Anderlecht játszott kapura veszélyesebben, és nyerhetett is volna a Galata-katlanban, de a végén jött a feketeleves, és az egyenlítő Burak Yilmaz.

B-csoport: A Liverpool kedd esti, győztes BL-visszatérésének főszereplője a vörös mezben első gólját szerző Mario Balotelli és a mérkőzést eldöntő csapatkapitány Steven Gerrard volt. Nehéz szülés lett ebből, olyannyira, hogy a vártnál sokkal masszívabb bolgár kiscsapat akár vezetéshez is juthatott volna a 72. percben az Anfielden (Bezjak-kapufa). Aztán Super Mario villant ugyan, de az ő mestermunkája sem volt elég a hajrá elején. Manquillo szemfülessége és egy ennek köszönhető Gerrard-büntető is kellett a hektikus hosszabbításban a hazai sikerhez. A Pool ezt megelőzően legutóbb a Puskás Stadionban nyert Bajnokok Ligája-meccset a Debrecen vendégeként, még az előző évtizedben. Abból a csapatból egyedül Gerrard maradt hírmondónak. 40 perc után már 4-1 volt az állás a Bernabéuban, majd kissé lecsillapodtak a kedélyek, hogy aztán egy fergeteges Benzema-gólnak tapsolhasson a vége felé a nagyérdemű. Ronaldo 68. BL-gólja (már csak háromra van attól, hogy beérje a jelenlegi csúcstartó Raúlt) mellett gólpasszt is adott. Bale esernyős találata is élményszámba ment az első játékrészben Modric látványos előkészítése után.

A-csoport: Carlos Téveznek nagy kő eshetett le a szívéről, az Apacs ugyanis 1003 perc játék, és öt év után talált be ismét a Bajnokok Ligájában, rögtön kétszer. Nagy szerencséje volt a Juventusnak, hogy akadt egy ilyen klasszisa a pályán, mert nélküle nem biztos, hogy behúzta volna a meccset a foggal-körömmel védekező svéd bajnok ellen. Néhány ezer kilométerrel arrébb az Atlético nem a Real ellen tapasztalt harcos mentalitással vetette bele magát a pireuszi ütközetbe, és ennek meg is itta a levét. A védelem gépezete ezúttal recsegett-ropogott, és két viszonylag korai gól miatt futhatott az eredmény után a spanyol csapat, amely még csak döntetlenre sem tudta kihozni a végét. Ez pedig azt jelenti, hogy az Atlético-Juve ütközet felérhet egy újabb BL-döntővel Kokéék számára...

C-csoport: A Leverkusen játszotta a szebb és a kreatívabb focit az első félidőben, de kihagyta a helyzeteit, és a Monaco ezt kegyetlenül megbosszulta a folytatásban, majd az 1-0 után már nem engedte ki a kezéből a sikert. Moutinho megpattanó lövésénél tehetetlen volt Leno kapus a 61. percben. Az UEFA-rangsor alapján Európa ötödik legjobb csapatának számító Benfica katasztrofálisan kezdte a BL-szezont a Luzban, a Zenit ellen. Eliseu az elején hagyta meglógni Hulkot, majd Artur kapusnak sikerült kiállíttatnia magát, pár perccel később Witsel be is fejelte a másodikat, és onnan már lehetetlen feladatnak bizonyult talpra állni a tíz emberrel játszó Sasok számára.

A TOVÁBBI EREDMÉNYEK (VIDEÓLINKEKKEL):

A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
OLYMPIAKOSZ-ATLÉTICO MADRID 3-2 (2-1)
Pireusz, Karaiszkakisz Stadion, vezette: Pedro Proenca (portugál).

Olympiakosz: Roberto - Elabdellaoui, Botía, Abidal, Masuaku - Maniatisz, Milivojevics - Domínguez (Fuster, 57.), Kasami (Jannulisz, 84.), Afellay (Ndinga, 69.) - Mitroglu. Vezetőedző: Míchel.

Atlético: Oblak - Juanfran, Miranda, Godín, Ansaldi - Gabi (Griezmann, 56.), Mario Suárez (Saúl, 75.), Koke - Raúl García (Cerci, 66.), Arda - Mandzukic. Vezetőedző: Diego Simeone.

G.: Masuaku (13.), Afellay (31.), Mitroglu (73.), ill. Mandzukic (38.)

Sárga lap: Domínguez (35.), Maniatisz (45+2.), ill. Gabi (2.), Koke (45+2.), Saúl (89.), Griezmann (90.)

Juventus-Malmö 2-0 (0-0)
Torinó, Juventus Stadion, vezette: Szymon Marciniak (lengyel).

Juventus: Buffon - Cáceres, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner (Romulo, 91.), Pogba, Marchisio, Asamoah, Evra - Tévez (Giovinco, 91.), Llorente (Morata, 86.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri.

Malmö: Olsen - Tinnerholm, E. Johansson, Halsti, Helander, Konaté - Forsberg, Eriksson (Rakip, 81.) - Adu - Rosenberg (Mehmeti, 53.), Thelin (Kroon, 73.). Vezetőedző: Age Hareide.

G.: Tévez (59., 90.)

Sárga lap: Konaté (10.), Eriksson (22.), Helander (89.)

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Real Madrid-Basel 5-1 (4-1)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, vezette: Damir Skomina (szlovén).

Real: Casillas - Nacho, Pepe, Ramos (Varane, 66.), Marcelo - Kroos, James, Modric (Illaramendi, 74.) - Bale, Benzema (Hernández, 82.), Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

Basel: Vaclík - Samuel (Kakitani, 64.), Schär, Suchy - T. Xhaka, Zuffi, F. Frei (Delgado, 83.), Elneny, Safari - Derlis González - Streller (Embolo, 73.). Vezetőedző: Paulo Sousa.

G.: Suchy (14. - öngól), Bale (30.), Ronaldo (31.), James (37.), Benzema (79.), ill. Derlis González (38.)

Sárga lap: Pepe (85.), Elneny (55.), Samuel (60.), Xhaka (91.)

Liverpool-Ludogorec 2-1 (0-0)
Liverpool, Anfield Road, vezette: Matej Jug (szlovén).

LFC: Mignolet - Manquillo, Lovren, Sakho, Moreno - Gerrard, Henderson - Sterling, Coutinho (Lucas, 68.), Lallana (Borini, 67.) - Balotelli. Menedzser: Brendan Rodgers.

Ludogorec:
Borjan - Júnior Caicara, Moti, A. Alekszandrov, Minev - Djakov (Espinho, 85.), Andrianantenaina - M. Alekszandrov, Marcelinho, Misidjan (Abalo, 72.) - Bezjak (Junesz, 86.). Vezetőedző: Georgij Dermendzsijev.

G.: Balotelli (82.), Gerrard (93. - 11-esből), ill. Abalo (90.)

Sárga lap: A. Alekszandrov (5.), Caicara (54.), Minev (76.), Borjan (92.)

C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MONACO-LEVERKUSEN 1-0 (0-0)
Monaco, II. Lajos Stadion, vezette: Pavel Kralovec (cseh).

ASM: Subasic - Fabinho, Kurzawa, Carvalho, Raggi - Moutinho, Kondogbia (Wallace, 94.), Toulalan - Ocampos (Bernardo Silva, 57.), Berbatov, Ferreira-Carrasco (Dirar, 86.). Vezetőedző: Leonardo Jardim.

BAYER: Leno - Jedvaj (Donati, 65.), Toprak (Reinartz, 71.), Spahic, Boenisch - L. Bender (Drmic, 76.), G. Castro - Szon, Calhanoglu, Bellarabi - Kiessling. Vezetőedző: Roger Schmidt.

G.: Moutinho (61.)

Sárga lap: Ferreira-Carrasco (29.), Kurzawa (45+2.), ill. Boenisch (65.), Spahic (74.)

Benfica-Zenit 0-2 (0-2)
Lisszabon, Estádio da Luz, vezette: Svein Oddvar-Moen (norvég).

Benfica: Artur - Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Eliseu - Szamarisz (André Almeida, 74.), Enzo Pérez - Salvio, Talisca (Paulo Lopes, 20.), Gaitán - Lima (Derley, 74.). Vezetőedző: Jorge Jesus.

Zenit: Lodigin - Szmolnyikov (Anyjukov, 46.), Lombaerts, Garay, Criscito - Javi García, Witsel - Satov, Hulk (Arsavin, 85.), Danny - Rondón (Mogilevec, 76.). Vezetőedző: André Villas-Boas.

G.: Hulk (5.), Witsel (22.)

Sárga lap: Maxi Pereira (60.), ill. Javi García (65.)

Piros lap: Artur (18.)

D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
GALATASARAY-ANDERLECHT 1-1 (0-0)
Isztambul, Türk Telekom Arena, vezette: Vad II Isván.

Galatasaray: Muslera - Veysel Sari, Chedjou, Semih Kaya, Alex Telles (Tarik Camdal, 80.) - Dzemaili, Melo, Selcuk Inan (Umut Bulut, 72.) - Sneijder - Pandev (Bruma, 57.), Burak. Vezetőedző: Cesare Prandelli.

Anderlecht: Roef - Najar, Mbemba, Nuytinck (Matias Suárez, 23.), Deschlacht - Defour, Tielemans - Conté, Praet (Dendoncker, 78.), Acheampong - Mitrovics (Kljestan, 66.). Vezetőedző: Besnik Hasi.

G.: Burak Yilmaz (91.), ill. Praet (52.)

Sárga lap: Felipe Melo (62.), Dzemaili (92.), ill. Nuytinck (2.), Conté (33.), Defour (39.), Acheampong (64.)

AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS – KIEMELT MECCS: BVB-ARSENAL

93.: BL, végeredmények: Olympiakosz-Atlético 3-2, Juventus-Malmö 2-0, Real-Basel 5-1, Liverpool-Ludogorec 2-1, Monaco-Leverkusen 1-0, Benfica-Zenit 0-2, Dortmund-Arsenal 2-0, Galatasaray-Anderlecht 1-1.

86.: Csere: Immobile helyett Ramos. Balotelli és Benzema is szép gólt szerzett, Pool-Ludogorec 1-0, Real-Basel 5-1.

79.: Csere: Schmelzer helyett Jojics.

77.: Csere: Arteta helyett Podolski. Olympiakosz-Atleti 3-1, Mitroglu, 73.p.

72.: Mhitarjan két embernek is passzolhatott volna, ehelyett éles szögből fölévágta...

61.: Csere: Ramsey helyett Cazorla. Özil helyett Ox. Vezet a Monaco (Moutinho) és a Juve (Tévez).

60.: Aubameyang lefejelt labdája... elkerülte a kaput!

57.: Aubameyang viharzott el, futtából találta el a lécet!

51.: Immobile léc alá tartó bombáját szedte ki Szczesny.

48.: GÓÓÓÓÓÓL!!!!! AUBAMEYANG!!!!!! Grosskreutz passzát vette át a kapust is becsapva, egyet pattanó lövése a menteni igyekvő védő mellett-fölött a hálóba csapódott. 2-0!!! Pokoli hangulat a Westfalenstadionban.

46.: Folytatááááás!!!! Csere: Kehl helyett Ginter.

BL, félidei eredmények: Olympiakosz-Atlético 2-1, Juventus-Malmö 0-0, Real-Basel 4-1, Liverpool-Ludogorec 0-0, Monaco-Leverkusen 0-0, Benfica*-Zenit 0-2, Dortmund-Arsenal 1-0, Galatasaray-Anderlecht 0-0.

* A Benficából kiállították Artur kapust a 18. percben (gólhelyzetben szabálytalankodott).

45.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! IMMOBILE!!!!!! Két védő között vitte be, és szépen lőtte ki a hosszú alsót! Ez ügyes volt! Első gólja a BVB-nél. 1-0

44.: Mhitarjan nem ivott célzóvizet a meccs előtt.

40.: Welbeck emelt egy méterrel a kapufa mellé, egy az egyben lőhetett kissé jobbról! Közben 4-1 a Bernabéuban, James is beköszönt. Mandzukic szépített a Karaiszkakiszban.

34.: Aubameyang... oldalháló, aztán Immobile lövését nyeli el Szczesny.

31.: Real-Basel 3-0, Bale-gól és gólpassz CR-nek. Az Atlético 2-0-ra ég Pireuszban (Afellay).

BALE TALÁLATA:

29.: Szczesnyről Mhitarjan elé gurult, aki 11-ről fölébikázott kecsegtető helyzetben középről!

27.: Szép adogatás után Grosskreutz tette be Aubameyangnak, aki közelről Szczesnybe lőtt!!

22.: A Zenit már 2-0-ra megy Lisszabonban (Witsel).

12.: Szokratisz vágta mellé a labdát az Arsenal-védők sűrűjében, nagy helyzetben. Közben előnyben a Real egy öngólnak köszönhetően (Nacho adta be előtte a labdát). Hátrányban az Atleti, Oblakot meglepték egy átlövéssel.

5.: Rögtön beszorul az Arsenal. A Zenit máris vezet a Luzban Hulk találatával. Szépen csavarta el a kapus mellett ziccerben.

1. ELKEZDŐDÖTT A MECCS DORTMUNDBAN!!! Gündogan, Reus, Sahin, Hummels, Blaszczykowski, illetve Giroud, Monreal, Walcott, Debuchy, Gnabry a főbb hiányzók a két oldalon.

A Dortmund és a Leverkusen is hamisítatlan rangadóval kezdi a BL-szezont a német csapatok közül, a BVB az Arsenalt fogadja, míg a Bayer Monacóban vendégeskedik. Kövesd élőben a fejleményeket velünk! Eredménykövetés a további meccsekről is Facebook-oldalunkon!

 

Címkék: ArsenalDortmund
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu