Berki magyar kézbe adná a Fradit

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 24. 14:14
Berki Krisztián célja, hogy magyar tulajdonost találjon a Ferencvárosnak – mondta el a sportvezető csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján. A zrt. 19 ezres részvénycsomagját és a klubhoz tartozó területet külön értékesítené, amire elmondása szerint két héttel ezelőtt kérte fel a távozóban lévő angol tulajdonos, Kevin McCabe.


 

Berki Krisztián néhány hónap után visszatért a Ferencvároshoz, jóllehet csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem tervez hosszú távra a klubnál.

„A megbízatásom átmeneti, amire két héttel ezelőtt kért fel (a tulajdonos,) Kevin McCabe. Az általam képviselt cég feladata az, hogy tőkeerős befektetőt, lehetőleg magyar befektetőt találjon az FTC-nek” – mondta a sportvezető, akinek egyelőre a titulusa sem tisztázott, de alighanem a válságmenedzser kifejezés áll az igazsághoz legközelebb.

Berki Krisztián elmondta, a zrt. 19 ezres részvénycsomagját és a klubhoz tartozó területet külön értékesítenék, amelyre részletes ajánlatot a jövő hétre készítenek elő.

Emellett hozzátette, két hét múlva közgyűlést hívnak össze, amelyen új igazgatósági tagokat választanak, cége pedig, amely a Kevin McCabe-bel kötött szándéknyilatkozat értelmében a tulajdoni jogot is átvette, addig is tőkeerős magyar befektető után kutat.

Berki Krisztián elárulta, a Ferencváros szakmai vezetését értesítette a kialakult helyzetről, de az, hogy a játékosokhoz is eljussanak a megfelelő információk, nem az ő hatáskörébe tartozik. Úgy véli, ez Prukner László feladata, aki többször is bizonyította, nem csupán nagyszerű edző, de kiváló pedagógus is.

A labdarúgás közvetlenül csupán annyiban került elő a sajtóeseményen, hogy Berki reményét fejezte ki: a Fradi sokezer néző előtt remek győzelmet arat a Kecskemét elleni tavaszi bajnoki rajton péntek este.

A legenda nem beszél
A SportHirado.hu igyekezett megszólaltatni az ügyben az FTC legendáját, Albert Flóriánt, ám az egyetlen magyar aranylabdás csupán annyit közölt a Ferencváros székháza előtt: „Nem az én dolgom, hagyjanak is ezzel!” Mogorva, egyben gondterhelt arckifejezéséből csupán következtetni lehet arra: a véleménye igenis megvan a kialakult helyzetről, és talán őt bántja a legjobban, hogy szeretett Fradija fennállása egyik legnehezebb időszakát éli át.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu