„Benzema Európa királya!”

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 23. 11:33
VIDEÓN PÉREZ ÖNKÍVÜLETBEN! Nem is olyan régen még ütötték-verték a sajtóban, szerdán viszont már királyként emlegetik Spanyolországban Karim Benzemát. Pontosabban Európa királyaként aposztrofálják a Lyonban kedden este gólt szerzett egykori lyonit, aki a labdarúgó Bajnokok Ligája idei kiírásában már öt találatnál jár. Florentino Pérez Real-elnök is a meccs hatása alá került, kár, hogy a végén 1-1-re hozta az ellenfél az összecsapást...


 

273 perc alatt 5 gól elég ahhoz a BL-ben, hogy valakit az egekbe emeljen a helyi sportmédia. Karim Benzemának nehezen indult az idény, ám annál jobban folytatódott.

Karim Benzema a bajnokságban annyi találatnál jár, mint Ricardo Carvalho (háromnál), az európai kupaporondon viszont már többet lőtt, mint a nagy Cristiano Ronaldo. A gall mindezt úgy vitte véghez, hogy fele annyit sem töltött a pályán portugál csapattársához képest a BL-ben.

Csak a rend kedvéért: a csatár Amszterdamban és ugye Lyonban egyet-egyet, míg az Auxerre ellen hármat gurított az idei kiírásban. Ez utóbbi már csak azért is volt olyannyira fontos, mert a Lyon nagyon a Real begyében van. Tavaly éppen a francia együttes ejtette ki, a királyiak ráadásul 2005 óta a Bajnokok Ligája ezen szakaszában pottyannak ki.

Eljött hát a bosszú ideje, Benzema vezető találata pedig még a presidentét is kifordította magából. Florentino Pérez és José Mourinho azért dolgozott az elmúlt időszakban, hogy megtörje BL-átkát a Real, ez a gól szimbolikus jelentőségű volt. Még akkor is, ha a Lyon mellett született 23 éves játékos értelemszerűen nem ünnepelt, és Bafetimbi Gomis nem sokkal a vége előtt kiegyenlített. 

Mourinho így értékelt: "Sajnáltam Karimot, hogy csak a kispadon kezdhetett, hiszen tudom, ez a stadion volt az otthona, hazajött. Ám úgy láttam jónak, ha csak a második félidőben küldöm őt pályára. Számításom vele kapcsolatban bejött, remekül játszott, nagyszerű és roppant fontos gólt lőtt. Karim az elmúlt időszakban rengeteget fejlődött, stabil tagjává vált a csapatnak. Örülök neki, mint ahogy az eredménynek is, hiszen a visszavágót odahaza játsszuk. Tovább kell jutnunk!"

PÉREZ MEGFELEDKEZETT ÖNMAGÁRÓL

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Közelebb a negyeddöntőhöz a Real
VIDEÓK! Gyengén kezdett, Benzema révén vezetést szerzett, végül döntetlennel távozott a Real Madrid a Stade de Gerlandból a Bajnokok Ligája nyolccaddöntőjének első, Lyon elleni csatájáról. Nem lehet elégedetlen Mourinho ezzel az...
Tovább a teljes cikkhez »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu