Bayern-MU: Dávid Góliát ellen

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 29. 18:38
Ryan Giggs a mai napig párás szemmel gondol vissza az 1999-es BL-döntőre, de bízik benne, a Manchester United a mostani kiírás negyeddöntőjében nem szenved meg annyira a Bayern Münchennel. Sir Alex Ferguson csapata milánói játékát látná viszont kedd este, Louis van Gaal és tanítványai az esélytelenek nyugalmával készülnek.


 

Az MU és a Bayern legemlékezetesebb összecsapásáig 1999-ig kell visszamennünk az időben, mikor is a manchesteriek a hosszabbításban fordítottak a BL-döntőben Barcelonában. Ryan Giggs így emlékszik vissza arra a mámoros estére.

„Életem legszebb napjainak egyike volt. Aki játszott azon a mérkőzésen, sohasem felejti el. De abból nem lehet megélni, és kedden újra bizonyítanunk kell a Bayern ellen. Nem lenne baj, ha ez alkalommal már korábban dűlőre vinnék a párharcot.”

A Vörös Ördögök walesi legendája elismeri, csapata a toronymagas esélyes, de egy olyan múlttal rendelkező csapatot, mint a bajorokat, egy pillanatra sem lehet félvállra venni, és mindkét összecsapáson maximális erőbedobással kell küzdeni ellenük.

Sir Alex Ferguson a Milánóban felmutatott teljesítményt látná viszont az Allianz Arenában.

„Egy gólgazdag döntetlennel vagy győzelemmel lennék elégedett, az már elegendőnek bizonyulhatna ahhoz, hogy az Old Traffordon kiharcoljuk a továbbjutást.”

A skót mester külön örül annak, hogy nagyszerű pályán, nagyszerű közönség előtt játszhatnak kedden a csapatok, amiről a nyáron egy felkészülési tornán már maga is meggyőződhetett.

Az ellen trénere, Louis van Gaal szerint a Bayernnek nincs vesztenivalója.

„Mindenki minket tart az esélytelenebbnek, de ezt akár meg is lovagolhatjuk. Az előzetes cél a negyeddöntőbe kerülés volt, ezt már teljesítettük, innentől kezdve felszabadultan futballozhatunk.”

A Bőrnadrágosok dolgát nehezíti, hogy Arjen Robben és Frank Ribéry játéka is kérdéses, a másik oldalon ellenben Wayne Rooneyt és Rio Ferdinandot is időben összetákolták.

A müncheni első felvonást (mint ahogy a visszavágót is) ÉLŐben követhetik figyelemmel a Sporthíradón kedd este 20 óra 45 perctől.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
BAYERN MÜNCHEN-MANCHESTER UNITED - kedd, 20:45 óra
München, Allianz Arena, vezeti: Frank De Bleeckere (belga).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
BAYERN MÜNCHEN: Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber - Müller, Van Bommel, Tyimoscsuk, Ribéry - Klose, Olic. Vezetőedző: Louis van Gaal.
MANCHESTER UNITED: Van der Sar - Neville, Vidics, Ferdinand, Evra - Fletcher, Carrick, Giggs, Pak, Nani - Rooney. Menedzser: Sir Alex Ferguson.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az év klubmeccsére készül Franciaország
Ha a Lyon-Bordeaux meccsről szeretnénk valamit mondani, akkor viccesen „Kajások-Piások” összecsapásként aposztrofálnánk e két csapat Bajnokok Ligája-randevúját. A negyeddöntő, azaz a tét nagysága azonban cseppet sem ad okot a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu