Bayern-Inter: több mint BL-döntő!

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 20. 17:13
A Bayern-Inter Bajnokok Ligája-döntőben nemcsak az dől el, hogy melyik csapat nyeri meg a sorozat idei kiírását, hanem az is, hogy Németország vagy Olaszország delegálhat-e négy csapatot a BL-be 2011-től.



Arról, hogy melyik ország bajnokságából hány csapat indulhat a nemzetközi kupákban, az UEFA-koefficiens (magyarra lefordítva az UEFA-együttható) dönt, ami alapján jelenleg a németek (64,207 pont) vezetnek minimális fórral az olaszokkal (64,052) szemben.

Németország abban az esetben őrzi meg előnyét, ha a Bayern nyer a madridi fináléban (akár a rendes játékidőben, akár hosszabbítás után), de ha az Inter csak büntetőkkel győz, már az sem Olaszországnak kedvez. Ha azonban 90 vagy 120 perc alatt kiharcolja a trófeát a milánói csapat, egész Itália fellélegezhet.

A döntő végkimenetele értelemszerűen már csak a 2011-12-es BL-kiírást befolyásolja, az tehát biztos, hogy a nyáron a Sampdoria játszik selejtezőt az első számú európai klubsorozhatban, a Bundesliga-negyedik Leverkusen pedig az Európa-ligában lesz érdekelt.

$$jatekos$$

A 2010-11-ES BL-IDÉNY BIZTOS FŐTÁBLÁSAI:
Anglia: Chelsea, Manchester United, Arsenal
Spanyolország: Barcelona, Real Madrid, Valencia
Olaszország: Internazionale, Roma, Milan
Németország: Bayern München, Schalke 04
Franciaország: Marseille, Lyon
Oroszország: Rubin Kazany, Szpartak Moszkva
Ukrajna: Sahtar Donyeck
Hollandia: Twente
Románia: CFR Cluj
Portugália: Benfica
Törökország: Bursaspor
Görögország: Panathinaikosz
Skócia: Rangers

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
BL-döntő előtt: tudtad-e, hogy...?
Már csak hármat kell aludnunk és Bajnokok Ligája-döntő a Bernabéuban! A Bayern Münchent és az Internazionalét kívülről-belülről ismerjük már, a sorozat érdekességeiről viszont talán kevesebbet tudunk. Ezúttal ezeket a kevésbé,...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu