Barcelona: tizennyolc év csoda

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 23. 17:28
A Barcelona az elmúlt tizennyolc év legjobb csapata, ekképp vélekedik legalábbis a Labdarúgás Történetével és Statisztikáival Foglalkozó Szervezet (IFFHS). A frissen kiadott listán az előző szezon Bajnokok Ligája-győztese és angol bajnoka, a Manchester United az előkelő második helyet foglalja el, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Juventus fért fel.


 

Az IFFHS az 1991 óta elért eredményeket vette alapul a lista elkészítésekor, amelyen Katalónia büszkesége, a Barcelona kaparintotta meg magának az első helyet.

Az elmúlt tizennyolc évben kétszer Bajnokok Ligáját nyerő gránátvörös-kék alakulat nyolcszor nem talált legyőzőre a spanyol pontvadászatban, így a közönségszórakoztató játék nemcsak a szemet kényeztette, hanem az eredmények sem maradtak el.

A Manchester United a közelmúltban kétségkívül sikert sikerre halmozott, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy megelőzze a szervezet ranglistáján a Blaugranákat.

A Sir Alex Ferguson keze alatt ismét élcsapattá avanzsáló Vörös Ördögök nincsen olyan serleg, amelyet ne gyűjtöttek volna be az elmúlt években, így semmiképp sem érdemtelenül fértek fel a dobogó második fokára.

Az olasz óriások, a Juventus és a Milan csak utánuk következnek, ám jelenlegi formájukat elnézve nem kizárt, hogy nemsokára feljebb kúszhatnak a ranglistán.

Az első ötbe rajtuk kívül a napjainkban botrányok között vergődő Real Madrid nyert bebocsátást.

 

AZ IFFHS RANGLISTÁJA:
1. Barcelona Spanyolország 757 pont
2. Manchester United Anglia 678
3. Juventus Olaszország 621
4. AC Milan Olaszország 611
5. Real Madrid Spanyolország 605
6. Internazionale Olaszország 567
7. Bayern München Németország 563
8. Arsenal Anglia 550
9. River Plate Argentína 503
10. Chelsea Anglia 442

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu