Lenullázta a Chelsea a Barcelonát

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 28. 22:29
A Barcelona labdarúgócsapata lelassított a hétvégi El Clásico előtt. A katalánok nem tudták bevenni a rendkívül szervezett Chelsea kapuját hazai pályán, teltház előtt a Bajnokok Ligája kedd esti elődöntőjében. Dupla nulla lett a vége, az első félidő hajrájában Didier Drogba, a 92. percben Bojan Krkic hagyott ki hatalmas ziccert. Dupla nulla, akárcsak tavaly a Manchester United ellen, a sorozat ugyanezen szakaszában. Akkor fordult elő utoljára, hogy a Barca nem lőtt gólt pályaválasztóként a Nou Campban.



LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ

BARCELONA–CHELSEA 0-0

Nou Camp, 98772 néző, vezette: Wolfgang Stark (német).
BARCELONA: Victor Valdes - Daniel Alves, Marquez (Puyol, 52.), Pique, Abidal - Xavi, Touré, Iniesta - Messi, Eto'o (Krkic, 82.), Henry (Hleb, 87.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
CHELSEA: P. Cech - Ivanovic, Terry, Alex, Bosingwa - Mikel, Ballack (Anelka, 95.) - Essien, Lampard (Belletti, 71.), Malouda - Drogba. Vezetőedző: Guus Hiddink.
Sárga lap: Touré (38.), Puyol (74.), ill. Bosingwa (12.), Alex (26.)

►BARCELONA-CHELSEA 0-0, ONLINE KÖZVETÍTÉS

A Chelsea nem a Bayern, a londoni védőknek sikerült hatástalanítani az agyondicsért katalánok szupersztárjait, az Henry, Eto'o, Messi triót. Ezzel együtt nehéz megmondani, kinek jobb az eredmény, megjósolhatatlan, mi fog történni a jövő héten a Stamford Bridge-en. Egy biztos, több, mint egy éve nem történt hasonló a Barcával. Utoljára a Manchester United tudta kihúzni kapott gól nélkül a katalán szentélyben, a tavalyi BL-elődöntőben. Az a meccs is 0-0 lett, s a gránátvörös-kékek egy hétre rá elbukták a továbbjutást az Old Traffordon, a későbbi győztes ellen...

Nagyon ígéretesen indult a mérkőzés. Eto'o már a második percben a frászt hozta a vendégekre, és az árnyékra vetődő Cech kapusra: bólintása elsuhant a kapu előtt és az alapvonalon túlra pattant Márquez közreműködésével. A Chelsea is rögtön megmutatta, mi lehet a fegyvere a meccsen, egy gyors kontra alkalmával Malouda került Alves mögé, visszatett labdáját Lampard tűzte kapura, jobban mondva kevéssel a kapu mellé. A Kékek védelme nem hagyott rést, az angolok ráadásul igyekeztek már a középpályán elfojtani minden katalán próbálkozást. Csak látszólag dominált a Barca. Valójában a Chelsea brusztolós futballja érvényesült a pályán.

A legveszélyesebb talán Henry volt a bal szélről indulva, a 33. percben például alapos tesztnek vetette alá Cech reflexeit. A szünet előtt a Chelsea pillanatai következtek, majdnem nagy bajba került a Barca. Márquez suta hazaadásával Drogba indult kapunak, erőből, középre meglőtt lövését védeni tudta Valdes. A kipattanó éppen az elefántcsontparti elé került, de a hálóőr az utolsó pillanatban elpiszkálta onnan a játékszert. Drogba két perc múlva újra kapura tört, ekkor meg a lövés előtti pillanatban csúszott meg.

Reuters
Drogba, az időzített bomba. Londonban még robbanhat
Fotó: Reuters


A folytatásban is a taktika magasiskoláját láthattuk (a látvány rovására), amit egy kis éji csontzene kísért. Márquez egy rossz mozdulat következtében vélhetően izomszakadást szenvedett, az a Puyol pótolta, akit eltiltás fenyegetett korábban begyűjtött sárga lapja miatt.

Nem igazán tudta falhoz szorítani ellenfelét a Barca, pedig Dani Alves sprintjei sok galibát okoztak a londoniak bal oldalán. Eto'o klasszisa aztán kis híján gólt fialt, a 68. percben egy lövőcsel után szépen megtornáztatta Cech kapust, aki spárgázva mentett. Öt percre rá úgy tűnt, mintha lerántották volna Henryt a kapu előtt, Stark nem látott szabálytalanságot Bosingwánál, továbbot intett. Puyolnál már igen, akit utolért a végzet, a 74. percben felmutatták neki a sárgát, azaz nem játszhat Londonban. Hatalmas vérveszteség...

A Chelsea fegyelmezett, szervezett játéka végül kifizetődött, bár ehhez egy kis szerencse is kellett: a túlórában Krkic centikkel fejelt a kapu mellé-fölé! Visszavágó a jövő héten a Stamford Bridge-en, Puyol és Márquez nélkül.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu