Balhéztak az olasz tifósók Bulgáriában

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 13. 10:50
Az Olasz Labdarúgó-szövetség nem igényel belépőket a válogatott idegenbeli világbajnoki-selejtezőire, mert a szurkolók kisebb botrányt okoztak Bulgáriában a múlt hét végén.


 

„Nem kérünk jegyeket a válogatott idegenbeli találkozóira – nyilatkozta Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke hétfőn, miután talján szurkolók botrányosan viselkedtek a Bulgária elleni 0–0-ra végződő világbajnoki selejtezőn.

 

Az itáliai drukkerek fasiszta karlendítéssel üdvözölték egymást szektorukban, palackokkal dobálták a bolgár nézőket, három tifóst pedig le is tartóztattak, mert elégettek egy bolgár nemzeti zászlót.

 

A rendelet, amellyel még az olasz kormánynak is egyet kell értenie, azután született, hogy az utóbbi években folyamatosak a balhék az olasz szurkolók körében, és már belföldön is erős korlátozásokat vezettek be az idegenbeli mérkőzések látogatására.

 

„Nem a szurkolókat akarjuk büntetni, hanem azokat az embereket, akik viselkedésükkel lerombolják a futball és országunk imázsát. Egyébként a labdarúgó szövetségnek és a belügyminisztériumnak egytől egyig megvan az összes olasz néző neve, aki bejutott a bolgárok elleni mérkőzésre" – tette hozzá Abete.

 

„Meg kell tehát vizsgálnunk, hogy voltak-e olyan egyének, akik jegy nélkül jutottak be a találkozóra. Sajnálom, mert a száznegyvennégy drukkerünk legtöbbje nem csinált semmi kivetnivalót" – zárta mondandóját Abete.

 

Az olaszok szerdai Montenegró elleni hazai vb-selejtezője előtt mindenesetre fokozott biztonsági intézkedések lépnek életbe Leccében.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu