Bajzát Péter lett a Bp. Honvéd veszte

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 31. 19:25
A labdarúgó NB I 6. fordulójában a Győr hazai pályán 2-1-es félidőt követően 4-1-re verte a Bp. Honvéd csapatát. Az összecsapáson a vendégek Szmiljanics révén szereztek vezetést, Koltai azonban gyorsan egyenlített. Bajzát szerencsés körülmények között talált a hálóba még a szünet előtt, majd a fordulás után újabb két góllal keserítette a vendégeket. A bajnokságban harmadik győzelmét aratta a Győr, másodszor kapott ki a Honvéd, a zöld-fehérek így egy ponttal a piros-feketék elé kerültek a tabellán.


Fotó: Mészáros Mátyás
NB I, 6. FORDULÓ:
Győri ETO FC – Budapest Honvéd 4-1 (2-1)
Győr, 3500 néző. Vezette: Fábián Mihály (Varga Zsolt, Pápai Zoltán)
Győri ETO FC: Sztevanovics – Tokody, Supics, Kovács II Z., Pintér A. – Nikolov, Jäkl, Józsi (Völgyi 75.), Koltai – Kovács I Z.(Copa 76.), Bajzát (Brnovics 84.). Vezetőedző: Egervári Sándor
Budapest Honvéd: Tóth – Takács Á., Szmiljanics, Benjamin, Vincze Z. – Eugenio (Sztojakovics 57.), Maróti, Diego (Zsolnai 82.), Ivancsics – Abass, Herczegfalvi (Dobos 66.). Vezetőedző: Pölöskei Gábor
Gólszerzők: Koltai (10.), Bajzát (34., 76, 81.), ill. Szmiljanics (7.)
Sárga lap: Koltai (37.), Kovács II Z.(42.), Tokody (57.), Copa (82.), ill. Herczegfalvi (42.), Maróti (82.)

 

Annak ellenére, hogy a három nappal ezelőtti VfB Stuttgart elleni UEFA-kupa-mérkőzésre jegyet váltó szurkolók ingyen tekinthették meg a Győri ETO – Budapest Honvéd bajnoki mérkőzést, fele annyi néző sem látogatott ki a találkozóra, mint a német együttes ellen.

 

Verőfényes napsütésben kezdődött el a mérkőzés és hamar bekezdett mindkét együttes. A mérkőzés 7. percében Szmiljanics révén gyorsan megszerezte a vezetést a Honvéd csapata. Ivancsics jobb oldalról elvégzett szabadrúgására a szerb középső védő érkezett remek ütemben és a kapu jobb oldalába fejelt.

 

Nem kellett sokat várni a győri szurkolóknak az egyenlítő találatra. Kovács I Zoltán harcolt ki egy szabadrúgást a kaputól huszonkét méterre. A labda mögé Koltai állt, aki félmagasan tekert a kapu jobb oldala felé. A labda a kapu előtt tömörülő játékosok között érintetlenül a hálóban kötött ki.

 

A kezdeti lendületből visszább vettek a csapatok és komolyabb helyzet sem alakítottak ki. A vendégegyüttes behúzódott a saját térfelére és kontratámadásokkal próbálkoztak a kitámadó győriekkel szemben. A hazaiak többnyire rövidpasszos játékkal próbálták feltörni a vörös-feketék védelmét.

 

A sorozatos hazai támadásoknak a 34. percben lett eredménye, amikor Bajzát révén megszerezte a vezetést a zöld-fehér együttes. A vendég tizenhatos vonalánál Ivancsics szeretett volna felszabadítani, ám a győri Pintért találta el, akinek a fejéről a gólerős csatár elé pattant a labda, aki higgadtan lőtt laposan a kapu bal oldalába.

 

Két perccel később könnyen kétgólos lehetett volna az előnye a hazai csapatnak, amikor Koltaival szemben szabálytalankodott Takács, ám a játékvezető műesés miatt kifelé ítélt szabadrúgást és a győri középpályás kapott sárga lapot.

 

A második félidőben megfordult a játék összképe. A Honvéd együttese irányított a mérkőzésen és a győriek húzódtak be a saját térfelükre. A fővárosiaknál jóval többet volt a labda, mint a zöld-fehéreknél, ám komolyabb helyzetet ők sem tudtak kidolgozni Sztvenovics kapujánál.

 

A második játékrész első ígéretesebb lehetőségére a 75. percig kellett várni, mikor Koltai baloldali beadására Bajzát érkezett, és a tíz méterről leadott lövését Tóth bravúrral szögletre ütötte. A sarokponthoz Pintér állt, akinek a beadását Kovács I Zoltán csúsztatta az üresen álló Bajzáthoz, utóbbi két méterről lőtt a kapuba.

 

Nem egészen öt perccel később megszerezte a negyedik gólját a zöld-fehér együttes Bajzát révén, aki ezzel a találattal klasszikus mesterhármast ért el a mérkőzésen. A találkozón végig jól játszó Koltai ívelt a csatárhoz, aki tíz méterről fejelt a kapu bal oldalába, ezzel kialakítva a végeredményt.

 

A mérkőzés összképe alapján a végig jobban játszó hazai együttes megérdemelten győzött a halvány támadójátékot mutató Honvéd ellen.

EDZŐSZEMMEL:
Egervári Sándor: - Tompán kezdtük a mérkőzést, teszem hozzá, egy rendkívül jó csapat ellen játszottunk, a kispestieket nehéz volt feltörni. Ezen a mérkőzésen Bajzát Péterrel voltunk többek. Megérdemelten nyertünk.
Pölöskei Gábor: - Jól kezdtünk a mérkőzésen, már ami az eredményt illeti, de sajnos kevés ideig tudtunk vezetni, gyorsan jött a hazai egyenlítés. A második győri gólnál a mi közreműködésnek köszönhetően talált ellenfelünk a kapunkba, peches gól volt. A második félidő elején fölénybe kerültünk, de Egervári Sándor cserékkel rendet tett csapatában. Bajzát Péter gólérzékenységének köszönhetően szenvedtünk vereséget, összességében jobb volt az ETO, mint mi, de a gólkülönbség nem reális.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu