„Azt hitték, a Bayern verhetetlen"

Létrehozva: 2013. március 14. 12:49
Egyik csapat sem lehetett elégedett azok után, hogy az Arsenal 2-0-ra győzött a Bayern München otthonában, de ennek ellenére búcsúzott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A hazaiaknál szinte örülnek a következmény vereségnek, míg Arsene Wenger a bajorok esélyeit méregette, és az angol csapatok kudarcát emlegette.


„Az Arsenal két gólt lőtt, de ezen kívül nem volt más helyzete – kezdte nyilatkozatát Jupp Heynckes, aki elismerte, ez nem csapata napja volt. – Jobbak voltak ma nálunk, nem tudtunk úgy irányítani, ahogy szoktunk. Tanulunk ebből a mérkőzésből, és talán megállítja az együttest kívülről övező eufóriát. Sokan azt hitték, a Bayern verhetetlen."

Valóban nem, de 11 győztes és 23 veretlen mérkőzés után kapott ki először, ami a 20 pontos bajnoki előnyt elnézve impozáns látvány. Ennek ellenére Arjen Robben szerint nem volt elbizakodott a csapat a meccs előtt.

„Nem szabadott volna ilyennek történni, mégis megtörtént. Beszéltünk róla az öltözőben és előre megkaptuk a figyelmeztetést. Az Arsenalnak nem volt vesztenivalója, mi pedig nem voltunk elég agresszívek, főleg az első félidőben. Összességében viszont van pozitívum, felfoghatjuk a mérkőzést egyfajta ébresztőnek. Csak elismerést kaptunk, erre nézzék mi történt. Koncentrálnunk kell, mert a végén közel volt a búcsú, megérdemelt vereség volt."

Arsene Wenger menedzser szerint az agyondicsért müncheniek nem biztos, hogy a torna esélyesei: „Nem tudom, megnyerheti-e a trófeát a Bayern – kezdte a német ZDF televíziónak. – Az elmúlt években találkoztunk a Barcelonával, és higgyék el, a világ legjobb csapatával volt dolgunk. – a menedzser hozzátette. – A remény mindig élt, túl későn jött a második gólunk, pedig éreztük a Bayern idegességét. Nyertünk, de megfizettünk az első meccsért."

Az Ágyúsokkal az utolsó angol csapat is búcsúzott a sorozattól azok után, hogy tavaly egyedül a Chelsea jutott el ugyanidáig (igaz akkor meg sem állt a trófeáig). „Óriási csalódás mindez az angol futball számára, egyúttal figyelmeztető jel a Manchester United, a Chelsea, a Manchester City és az Arsenal búcsúja. Az európai labdarúgás utolért minket, és mindez átgondolásra kényszerít arról, amit gondolunk a Premier League-ről."

Már csak azért is, mert a szigetországiak kudarca mellett három spanyol, két német, egy francia, egy török és egy olasz klub ott van a negyeddöntőben, amelynek sorsolását pénteken déltől tartják a svájci Nyonban.

EMLÉKEZTETŐ, BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:

BAYERN MÜNCHEN (német) - ARSENAL (angol) 0-2 (0-1)

München, Allianz Arena, V.: Pavel Královec (cseh)

BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm (csk), van Buyten, Dante, Alaba – Martínez, Gustavo – Müller, Kroos (Timoscsuk 81.), Robben – Mandzukić (Gómez 73.) Vezetőedző: Jupp Heynckes
Cserék: Starke (kapus), Rafinha, Contento, Shaqiri, Timoscsuk, Pizarro, Gómez

ARSENAL: Fabianski - Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta (csk), Ramsey (Gervinho 72.)  - Walcott (Oxlade-Chamberlain 72.), Rosicky, Cazorla - Giroud Menedzser: Arsene Wenger
Cserék: Mannone (kapus), Vermaelen, Diaby, Oxlade-Chamberlain, Coquelin, Arsavin, Gervinho

Gólszerző: Giroud (3.), Koscielny (86.)

Sárga lap: Lahm (57.), Martínez (83.) ill. Gibbs (44.), Rosicky (62.), Giroud (73.), Mertesacker (80.), Cazorla (83.), Koscielny (86.)

Továbbjutott: A Bayern München 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu