Az Orbán-Koeman párbaj újabb felvonása

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 12. 15:06
Orbán Viktor nem érti, véleményét miért minősítette politikainak Erwin Koeman, és a tízmillió futballszakértő országában ő is ragaszkodik ahhoz, hogy akár a nagy nyilvánosság előtt megfogalmazza magyar labdarúgó-válogatottal kapcsolatos gondolatait. A Fidesz elnöke zseninek tartja Gera Zoltánt, akinek „száműzetését” könnyebben megemésztené, ha a holland szakember „nem a messzi távolból hozná meg a döntéseket”.


„Nem érzem azt, hogy a válogatott jó kezekben lenne. Nem látom, hogy azok a játékosok, akik hétről-hétre megfeszülnek itthon, fiatalok, tehetségesek, és elviselnek egy ilyen terhet is, azokra valaki odafigyelne” – ezekkel a szavakkal illette nemrégiben Orbán Viktor Erwin Koemant a vidi.hu-n.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya nem vette magára a kritikát, és azt tanácsolta az egykori miniszterelnöknek, inkább politikai ügyekben foglaljon állást. A Fidesz első embere a Blikknek adott interjújában elmondta, ez nem így működik.

„Nálunk tízmillió embernek van véleménye a fociról, s azt nem tartom helyesnek, ha ebből a körből bárkit – akár engem is – ki akar zárni. Volt és lesz véleményen, el is fogom mondani. Ha úgy tetszik, benne van a jegyárban.”

„Én Koemant nem kritizálom, a karaktere nekem bejön: higgadt, vízhordó típus. Játékosnak is ilyen volt, s ez bennem tiszteletet ébreszt.”

Koeman Gerával való konfliktusáról már élesebb hangon beszélt a politikus. „Én Gera-rajongó vagyok. Vannak dolgok a futballban, amiket nem lehet tanítani, ott kezdődik a zsenialitás. Gera már ebbe a kategóriába tartozik. Könnyebben fogadnánk el az ő személyét érintő kapitányi döntést is, ha olyan ember hozná meg, aki itt van velünk, köztünk él, nem a messzi távolból érkeznek tőle a döntések” – mondta a pártelnök a Blikknek.

Orbán az FTC-botrány kapcsán úgy nyilatkozott, szerinte minden adott ahhoz, rend legyen a magyar labdarúgásban, „de ha a klubtulajdonosok szükségesnek tartják, a következő kormány kész speciális jogszabályok megalkotására”.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu