Az Óbudai Egyetem nyerte a Szupertornát

Szerző: Farkas MátéLétrehozva: 2013. február 25. 15:47
Az Óbudai Egyetem győzött a Szupertornán: a szombati döntőben 1-1-es végeredményt követően büntetőkkel verte meg az Miskolci Egyetemet Gödöllőn. A torna gálamérkőzését az újságírók nyerték a színészek ellen.


Csoportkör

A tizenhat csapat részvételével megrendezett meghívásos tornára az ország számos különböző pontjáról érkeztek csapatok. Pénteken a csoportkörök során már eldőlt, hogy sem a korábbi kétszeres győztes TF, sem a hazai SZIE nem lesz ott az egyenes kieséses szakaszban, de a meglepetéscsapatok is méltó ellenfélnek bizonyultak a szombati nap során, és izgalmas mérkőzéseket láthattunk.


Negyeddöntők

A negyeddöntők legnagyobb összecsapását a Nyíregyházi Főiskola és az ELTE Futsal játszotta egymással. A nagy küzdelem döntetlent hozott, a hetespárbaj során pedig 5-4-es eredménnyel jutott tovább az ELTE.

A PPKE Saláta vezetett a BME ellen, de a mérnökök fordítottak, és végig megtartották egy gólos előnyüket.

Az óbudaiakna állításuk szerint sosem megy a nap első meccsén, most azonban meghazudtolva magukat, 3-0-ás győzelmet arattak az egyébként nagyot küzdő BGF Bagolyvárral szemben.

A miskolciak Szabó Dávid vezérletével 6-1-re legyőzték a Károly Róbert Főiskolát, ezzel az eredménnyel pedig a torna legnagyobb esélyesévé léptek elő.

BME-PPKE Saláta 2-1 (gól: Pusztai, Takács ill. Varga Gergő)

Óbudai Egyetem-BGF Bagolyvár 3-0 (gól: Spáth, Fodor, Fülöp)

Miskolci Egyetem-Károly Róbert Főiskola 6-1 (gól: Titkó, Orosz, Szabó 4)

Nyíregyházi Főiskola-ELTE Futsal 1-1, büntetőkkel 4-5 (gól: Demeter ill. Buntik)


Elődöntők

A következő körben a Miskolci Egyetem meggyőző játékkal jutott be a döntőbe, a BME-sek nem bírták tartani a tempójukat.

A másik oldalon az ELTE megszerezte a vezetést és technikás futballjukkal majdnem megtréfálták az óbudaiakat. Ők azonban nem adták fel és fordítottak, végül 3-1-el kvalifikálták magukat a fináléba.

BME-Miskolci Egyetem 0-3 (gól: Szabó D. 2, Nagy Zs.)

Óbudai Egyetem-ELTE Futsal 3-1 (gól: Kovács, Spáth, Appl Kristóf ill. Váczi)


Gálamérkőzés

A torna betétprogramjaként SZÚR-t, azaz Színész–Újságíró rangadót is rendeztek, ezt az újságírók nyerték meg – az újságíró labdarúgó-válogatottban bemutatkozó P. Fülöp Gábor (Magyar Rádió) két és Somogyi Zsolt (Nemzeti Sport) egy góljával – 3–1-re. A színészek és az újságírók egymás elleni mérkőzése, azaz a SZÚR története 1920 óta íródik, már több mint 90 éves múltra tekint vissza.

Színész Válogatott-Újságíró Válogatott 1-3


Bronzmérkőzés

A bronzmeccsen a BME már 3-0-ra is vezetett. Ekkor az Árendás Tamás vezette együttes lehozta a kapust, és igazi futsalosokhoz méltóan elkezdték pörgetni a játékot. 3-0-ról feljöttek 3-3-ra, ekkor már azt hittük, hogy fordítanak az ELTE-sek. A BME azonban másfél perccel a lefújás előtt szerzett egy üres kapus gólt, ami megtörte az ellenfelet, így végül ők végeztek a harmadik helyen.

BME-ELTE Futsal 4-3 (gól: Simon, Sárfi, Pusztai, Takács ill. Váczi, Kertész 2)


Döntő

A torna döntőjébe a két legmeggyőzőbb csapat, a Miskolci Egyetem és az Óbudai Egyetem jutott be. Az előjelek egyenrangú párharcot sejtettek, hiszen mindkét csapat nagyon jól játszott a két nap során. Mégis a borsodiak voltak az esélyesebbek, hiszen az Óbudai Egyetem egyik kulcsjátékosa, Spáth Márton kihagyni kényszerült a finálét.

A mérkőzésen a vezetést az Óbudai Egyetem szerezte meg, a miskolciak azonban kiegyenlítettek, aztán folyamatosan nyomultak előre. A mérkőzés utolsó percében már egyik csapat sem mert támadni, a nagy tét miatt belenyugodtak a döntetlenbe.

Büntetőpárbajra került sor, ahol az óbudai kapus, Hoffer Csaba két lövést is hárított, így az Egyetemek Kupája-Szupertorna győztese az Óbudai Egyetem lett.

Érdekesség, hogy a torna történetében az Óbudai Egyetem minden tornán részt vett, és ez volt a második győzelme, egy második és egy harmadik hely mellett, így kijelenthetjük, hogy a kupasorozat legeredményesebb csapatát üdvözölhetjük ismét győztesként.

Miskolci Egyetem-Óbudai Egyetem 1-1, büntetőkkel: 2-3 (gól: Titkó ill. Fülöp)


Egyéni díjazottak:

Gólkirály: Szabó Dávid (Miskolci Egyetem)

Szabó Dávid lehengerlően teljesített az egész torna során, a kieséses szakaszban hat gólt szerzett, és összesen tizenegy találattal lett gólkirály.

Legjobb kapus: Hoffer Csaba (Óbudai Egyetem)

Hoffer Csaba a döntőbeli büntetőpárbaj mellett az egész tornán kiemelkedően teljesített. Ő az első kapus, aki címet védett a legjobb kapusok rangsorában.

Legjobb játékos: Fodor Péter (Óbudai Egyetem)

Fodor Péter megbízható csapatjátékával, és villanásaival óriási szerepet játszott az Óbudai Egyetem tornagyőzelmében. Emellett a pénteki Egyetemek Kupája Válogatott-Gödöllői Bikák mérkőzésen is kitűnően játszott, nagyon szép gólokat szerzett.


A győztes csapat jutalma:

Serleg, oklevél, érmek, 60.000 Ft értékű fogyasztás a Champs Sport Pubban. Derbystar focilabda. 50% vásárlási kedvezmény a csapat összes tagjának a Derbystar sportmárka kereskedésben. 5 óra ingyenes pályahasználat a Cageball Centerben. Napijegyek az EFOTT-ra, egy tálca Oxxo energiaital.

A torna főtámogatója és szakmai partnere a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága, a BLSZ volt.

Köszönet a médiacsapatért a Károli Gáspár Református Egyetemnek.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu