Az MTK győzelemmel köszöntötte edzőjét

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 19. 20:49
Idegenben győzött 2-0-ra az MTK Budapest együttese a Fehérvár ellen az NB I nyolcadik fordulójának nyitómérkőzésén, így sikerrel köszöntötte rekordot döntő mesterét a fővárosi együttes. Garami József a vendégek szakmai igazgatója ugyanis a 626. élvonalbeli bajnoki mérkőzésen ült a kispadon, így megdöntötte Lakat Károly csúcsát. A győzelmet jelentő két találatot Lambulics és Szabó Ádám jegyezték, a kék-fehérek két helyzetéből.


 

 

NB I, 7, FORDULÓ:
FEHÉRVÁR-MTK BUDAPEST 0-2 (0-0)
Székesfehérvár, Sóstói-stadion, 1000 néző. Vezette: Bognár Tamás – Kovács Zoltán, Iványi István.
FEHÉRVÁR: Sebők – Andics (Lázár, 89.), Koller, Radovics, Mohl – Simek (Nagy D., 53.), Vujovics, Farkas B. Sifter (Dvéri, 70.) – Sitku, Pavlicic. Vezetőedző: Varga István.
MTK: Végh – Radulovics (Rödenbücher, 23.), Pintér, Lambulics, Vadnai – Nagy G., Pátkai, Zsidai, Melczer (Szabó Á., 46.) – Kecskés (Gosztonyi, 85.), Hrepka. Szakmai igazgató: Garami József.
Gólszerző: Lambulics (66.), Szabó Á. (84.)
Sárga lapok: Mohl (77.)

A székesfehérvári együttes az előző bajnoki fordulóban idegenben 2-1-re nyerni tudott a Budapest Honvéd ellen, így önbizalommal telve várhatta az MTK elleni összecsapást. Varga István csapatának legnagyobb hiányzója a nyár folyamán az angol Fulhamnél is vendégeskedő Horváth Gábor volt.

 

Garami József egészen ellenkező problémákkal kellett, hogy szembenézzen, hiszen ő több meghatározó támadóját volt kénytelen nélkülözni. Kanta József sérülése nem újdonság, ahogy Urbán Gábor sem játszott a közelmúltban. A Győr elleni meccsen azonban a harmadik legeredményesebb játékosukat is elvesztették a kék-fehérek Pál András személyében, aki bokaszalag-szakadást szenvedett.

 

Alacsony színvonal, rengeteg hiba és kevés esemény jellemezte az első félidőt, többet birtokolta a labdát a hazai együttes, így többször is került Végh Zoltán kapuja elé. Az első percekben Mohl Dávid veszélyeztetett, majd a játékrész közepén Simek gyönyörű kapáslövéssel tornáztatta meg a vendégek kapusát.

 

A fővárosiak egyetlen értékelhető megmozdulása egy Pátkai-olló volt, Hrepka visszafejelt labdája után, ám ez is legalább két méterrel a kapu mellett hagyta el a játékteret. Ezek után már csak Radulovics sérülése és egy borzasztóan elvégzett vendégszabadrúgás borzolta a kedélyeket a kék-fehér táborban.

 

A második félidőben sem történt világrengető változás a játék képében, továbbra is többet volt a labda a piros-kékeknél. Ellenben mindkét csapat bátran próbálkozott messziről, ám a lövések inkább célozták meg a szurkolói szektorokat, mint a két kapus hálóját. A hazaiak válogatott középpályása Farkas Balázs magához képest például kuriózummal szolgált: négy próbálkozásából egy sem találta el Végh kapuját.

 

A 66. percben a semmiből szerezte meg a vezetést az MTK. Pátkai lágy szabadrúgását még kifejelték a hazai védők, ám a kipattanót Lambulics fordulásból, laposan a bal alsó sarokba lőtt. Sőt! Duplázni is sikerült Garami József tanítványainak. Hrepka remek passza után Szabó Ádám gyönyörű megkerülős csellel becsapta Radovicsot, így egyedül törhetett kapura, majd az akció befejezéseként szépen lőtt el az elvetődő Sebők mellett.

 

A végén kezdtek el csak igazán futballozni a csapatok, egyre-másra alakultak ki a helyzetek a kapuk előtt, ám egyik oldalon sem tudtak eredményesek lenni a támadók. Így maradt az MTK kétgólos előnye, majd győzelme és ezzel a kék-fehérek javítani tudtak az elmúlt két találkozó eredménytelensége után, egyben méltóképpen ünnepelték Garami József rekordszámú, 626. élvonalbeli mérkőzését.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu