Az Inter a régi Chelsea reinkarnációja?

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 27. 15:06
Mindössze fél éve irányítja az Internazionale együttesét Jose Mourinho, ám már most verhetetlennek érzi csapatát. A portugál szakember addig merészkedett, hogy a 2004-2005-ös szezonban látott, általa vezetett Chelsea-hez hasonlítsa a milánói kék-feketéket. Egy biztos, a kétszeres angol bajnok tréner és csapata jó úton halad, hogy megismételje a brit klub sikereit vagy akár túl is szárnyalja őket.


„Ez az Inter szinte olyan, mint a 2004-2005-ben látott Chelsea, igazi győztes gépezet” – mondta Jose Mourinho a klub saját csatornájának.

 

„Az egyik legjobb csapattá akarom tenni az Intert, és elégedett vagyok az eddigi munkával, és azzal, hogy hosszú időre tervezhetek”- folytatta a korábban a Portóval Bajnokok Ligáját nyerő szakember.

 

Mint ismert, a londoni kékekkel három év alatt hat trófeát hódított el a luzitán menedzser, amivel a Chelsea történetének legeredményesebb edzője lett. Két bajnoki cím, egy-egy FA-kupa és Szuperkupa-siker és két Ligakupa-győzelem tarkította a 2007 szeptemberi távozása előtti időszakot.

 

Nem véletlenül hasonlítja az akkoriban hazai pályán verhetetlen angolokhoz mostani csapatát Mourinho. Az Inter jelenleg hatpontos előnnyel vezeti a Serie A-t és ott van a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában is. Minden esélye megvan, hogy akár túl is szárnyalja a Kékek eredménysorát.

 

„Erős játékosokkal vagyok körülvéve, akikkel bárhol, bármit megnyerhetünk. Látványosan játszunk és úgy érzem erősebbek vagyunk, mint a korábbi időszakokban” – mondta végezetül a magát egyszerűen csak „Speciel One”-nak, vagyis a Különlegesnek nevező edző.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu