Az idei nyár tíz legjobb igazolása

Szerző: SHLétrehozva: 2012. szeptember 4. 16:11
A 2012-es nyári átigazolási időszak szokatlanul aktív volt, különösen Angliában, de Európa többi része is kétszer annyi pénzt költött el most, mint egy évvel ezelőtt. Bár egy ilyen listát felállítani mindig kicsit szubjektív, nézzük a tíz legjobb, legnagyobbnak tűnő igazolást.


 

1. Eden Hazard. OSC Lille - Chelsea FC, 32 millió font. A 21 éves belga támadó középpályás tavaly már mindnenkit meggyőzött fantasztikus képességeiről, ennek megfelelően nagy volt érte a harc az átigazolási időszakban. Végül a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea nyert, melyet ugyan elhagyott Didier Drogba, Michael Essien és Raul Meireles is, mégsem lehet azt mondani, hogy meggyengült volna. Sőt, a Premier League talán legnagyobb bajnokesélyese, Hazard bemutatkozása pedig különösen jól sikerült.

Sindzsi Kagava

2. Sindzsi Kagava. Borussia Dortmund - Manchester United, 17 millió font. A 23 éves japán támadó a tavalyi szezonban Mario Götze sérülése miatt kulcsemberré vált a Bundesliga-címvédő és újra győztes Dortmundban. Gyors, technikás és nagy munkabírású szélső / támadó középpályás. Pont olyan játékos, amilyenre a MU-nak szüksége van évek óta. Márcsak azért is, mert hamar lezajlott a klubváltás, ugyanis Kagava rögtön kijelentette, ő a Manchester Unitedba akar igazolni, ezért nem is tárgyalt mással. A MU történetének első japán játékosa négy évre szóló kontraktust írt alá az Old Traffordon.

Zlatan Ibrahimovic

3. Zlatan Ibrahimovic. AC Milan - Paris Saint-Germain, 20 millió euró. A svéd csatár átigazolása szólt talán a legnagyobbat az idei nyáron. Kicsit váratlanul érte az olasz szurkolókat, hogy Ibra eligazolt, de Silvio Berlusconi klubelnökkel nem lehet (és nem is érdemes) vitatkozni. A 30 éves csatár kijelentette, hogy a PSG-nél akarja befejezni a pályafutást, és mivel a francia klub alaposan beleerősített az utóbbi hónapokban, jó esély van arra, hogy a játékos újabb trófeákat szerez még Párizsban. Egyedül a fizetése volt alku tárgya, de végül ügynöke évi 14,5 milli eurót harcolt ki neki, ezzel Samuel Eto'o (Anzsi Mahacskala) mögött ő lett a második legjobban fizetett játékos a világon.

Robin van Persie

4. Robin van Persie. Arsenal - Manchester United, 24 millió font. Az Arsenal legnagyobb sztárja volt, és Arsene Wenger hiába erősített a nyáron, a holland végül csak elment a klubtól. Mint mondta, ugyanazért, amiért anno Cesc Fabregas és Samir Nasri is elment: végre trófeákat akar nyerni. A Manchester Unitednél eddig fantasztikusan kezdődött a szezonja, három meccsen négy gólt szerzett, a Southampton ellen pedig mesterhármast szerzett, csapata ezzel nyert. Wayne Rooney-val elöl a Premier League egyik legveszélyesebb és leghatékonyabb támadószekcióját alkothatják.

Thiago Silva

5. Thiago Silva. AC Milan - Paris Saint-Germain, 42 millió euró. A 27 éves brazil középhátvéd a világon az egyik legjobb a posztján, bizonyítja ezt az is, hogy hátvédért még sosem adtak ennyi pénzt a futballtörténelemben. A francia klub nagy reményekkel néz a 2012/2013-as szezon elé (bajnokságot, kupát és Bajnokok Ligáját akarnak nyerni), és alaposan meg is erősítette a keretét. Thiago Silva mind közül a legdrágább igazolása. Maradása Milánóban nem volt kérdés azután, hogy Silvio Berlusconi elnök úgy döntött, őt és Ibrát eladja a PSG-nek.

Luka Modric

6. Luka Modric. Tottenham Hotspur - Real Madrid, 33 millió font. A nyári átigazolási időszak leghosszabb átigazolási szappanoperája fűződik a horvát támadó középpályás nevéhez. A játékos ugyan már az első hírek után jelezte Londonban, hogy ő menni szeretne a blancókhoz, de hónapok teltek el, mire a Real Madrid és a Tottenham Hotspur végül tényleg megegyezett egymással. És persze közben nem egyszer úgy állt az üzlet, hogy semmi sem lesz belőle. Modric volt a spanyol bajnoki címvédő legkomolyabb igazolása a nyáron, és már be is mutatkozott José Mourinho csapatában. Az átigazolás hírére két középpályás, Lassana Diarra (Anzsi Mahacskala) és Esteban Granero (QPR) el is hagyta a madridi klubot.

Javi Martinez

7. Javi Martínez. Athletic Bilbao - Bayern München, 40 millió euró. Az Athletic Bilbao a Manchester United és a Schalke legyőzésével tavaly az Európa-liga döntőjéig menetelt, ahol az Atlético Madrid legyőzte. Mikor nyáron a bajorok bejelentkeztek Javi Martinezért, a játékos azonnal jelezte, hogy mindenképpen el szeretné hagyni a sajátos átigazolási stratégiájáról híres baszk klubot, amely nem is engedett egy eurocentet sem a 40 milliós vételárból. A 24 éves védekező középpályás végül öt évre a Bayern Münchené lett, egyben a Bundesliga történetének legdrágább igazolása is.

Ezequiel Lavezzi

8. Ezequiel Lavezzi. Napoli - Paris Saint-Germain, 30 millió euró. Az argentin támadó tavaly olasz kupagyőztes lett a Napolival, a bajnokságban pedig végül a negyedik helyen végzett. Nyáron a legnagyobb vásárló a a piacon, a PSG 30 millió euróért elvitte, és bár a 27 éves, nápolyi közönségkedvenc Lavezzi az olasz csapat egyik legtechnikásabb játékosa volt, távozásával igazából mindenki jól járt - a Napoli anyagilag. Az új szezonban a 21 éves Lorenzo Insigne-t szemelték ki a pótlására, aki az olasz foci egyik legnagyobb reménysége.

Hulk Fotó: Reuters

9. Hulk. FC Porto - Zenit Szentpétervár, 60 millió euró. Ha Zlatan Ibrahimovic átigazolása nagyot szólt, akkor Hulké pedig robbant. A brazil támadó a hírek szerint már régóta tárgyalt a Chelsea-vel, de a Porto nem akarta elengedni, csak nagy pénzért, a londoniak pedig amúgy is igen kiköltekeztek a nyáron. Ennek ellenére már minden szurkoló azon elmélkedett, hogy vajon hogyan értik majd meg egymást Fernando Torressel a Chelsea-ben, mikor szeptember 3-án jött a váratlan hír: Hulk és portugál klubja elfogadta a Zenit Szentpétervár ajánlatát, mely 60 millió eurót fizetett érte. Az oroszok érdeklődéséről mindenki tudott, de senki sem számított arra, hogy a 26 éves játékos tényleg belemegy.

Oscar

10. Oscar. Internacional - Chelsea, 25 millió font. Tavaly még a Barcelona és az AC Milan is érdeklődött a brazil játékos iránt, de idén a BL-győztes Chelsea lett a befutó. A 20 éves, hatszoros válogatott támadó középpályás csak az olimpia után döntött a jövőjéről. A Chelsea-nél a nyáron távozó Didier Drogba 11-es mezét kapta. Azóta már debütált is új csapatában.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu