Átigazolási piac - a zárónap krónikája!

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 2. 22:20
Február másodikán zárult a topligák többségében az átigazolási piac Európában, a SportHirado.hu élőben közvetített az utolsó napon az öreg kontinens játékoskeringőjének legfontosabb történéseiről. Spanyolországban és Franciaországban már szombaton éjfélkor lejárt az utolsó határidő, de jutott a hét elejére is néhány érdekesség. A téli átigazolási időszak zárónapjának legdrágább átigazolása az ír válogatott csatár Robbie Keane volt, akiért legalább 12 millió fontot fizetett régi-új csapata a Tottenham a Liverpoolnak. Ricardo Quaresma az utolsó pillanatban kötött ki kölcsönben a Chelsea-nél, Andrej Arsavin huzavonája úgy tűnik befejeződött, kedden pecsét kerülhet szerződésére. A nap összefoglalója.


21:49. Jozy Altidore, a soccer, azaz az egyesült államokbeli (európai) futball egyik legnagyobb tehetsége fél évre kölcsönben a feljutásért küzdő, második ligás Deportivo Xerezhez került a BL-résztvevő Villarrealtól. A nyáron 7,4 millió euróért sikerült meggyőzni a New York Red Bull vezetőit a sárga tengeralattjáró "parancsnokságának", hogy a játékosnak helye van a Priméra Divisionban, ahol azonban csődött mondott. A 19 éves, haiti származású csatár a több játéklehetőség reményében igazol a másodosztályba.

21:33. Hivatalos: Okaka Chuka kölcsönben a Bresciáé, Vass Ádám és Feczesin Róbert csapattársa lesz tehát az AS Roma U19-es válogatott csatára.

21:22. A Real Mallorcában bontogathatja szárnyait a Chelsea spanyol tehetsége, a középpályás Sergio Tejera. A 18 éves futballista kölcsönben érkezik, fél évre lesz Mallorca szigetének lakója.

21:12. A német listavezető Hoffenheim kölcsönvette a Flamengo 19 éves brazil hátvédjét, Fabriciót.

20:51. Horvát kapust szerződtetett az olasz első osztályú AS Roma. A 19 éves David Sugar a svájci A-ligás Bellinzonától jött. A bordósárgák egyelőre csak kölcsönben számítanak a játékosra, de 2009 májusában százezer euróért végleg megszerezhetik a szerződés értelmében.

20:33.  Sajtóértesülések szerint két hónapos huzavona után Andrej Arsavin 13,3 millió fontért mégis az Arsenalhoz szerződött négy és fél évre. A Zenit késő délutáni bejelentése (lásd alább) csak egy utolsó utáni próbálkozás volt, hogy felsrófolják az árat az oroszok, de végül kötélnek álltak. Hivatalos bejelentésre a Sky Sports News szerint csak kedden számíthatunk.

20:24. Az Újpest hivatalos honlapjának hírei szerint két lila-fehér futballista sorsa is eldőlt, mindketten Angliában folytatják tovább pályafutásukat: a tartalékkapus Kurucz Pétert a West Ham United szerződtette le, míg a védőként és középpályásként is bevethető Lipták Zoltánra a Southampton csapott le.

20:17. A  West Brom másodpercekkel a határidő lejérta előtt ütötte nyélbe az argentin szélső Juan Carlos Menseguez kölcsönügyletét a San Lorenzóval.

20:10. Ebben a percben hivatalos Ricardo Quaresma átigazolása. Az Inter közleménye: "Néhány perccel ezelőtt történt meg az utolsó faxváltás, amellyel hivatalossá vált Andrade Quaresma Bernardo Ricardónak Chelsea FC által kezdeményezett átigazolása. A portugál szélső kölcsönben távozik és 2009 június 30-ig áll a londoni klub rendelkezésére."

19:56. Alvaro Santos, a Sochaux 29 éves brazil támadója közös megegyezéssel felbontotta 2010 júniusáig érvényes kontraktusát a francia élvonalbeli csapattal. Két svéd gárda érdeklődik utána, korábbi klubja, a Helsingborg és az Örgryte.

19:53. Egy másik dél-amerikai Bundesliga-légiós, a wolfsburgi Jonathan Santana is indul szülőhazájába, az argentin San Lorenzónál kap átmenetileg munkát júniusig.

19:51. Thiago Nevestől ősszel azt várták a Hamburgnál, hogy pótolja a nyáron a Real Madridba távozó Rafael van der Vaartot. A hatszoros brazil válogatott játékos csalódást okozott, most pedig kölcsönben visszatért a brazil Fluminenséhez, amellyel tavaly Libertadores-kupa döntőig jutott. A nyáron a szaúd-arábiai el-Hilalnak szeretné eladni a brazil sztárt a HSV.

19:47. A Birmingham City fél évvel meghosszabbította a középpályás Scott Sinclair kölcsönszerződését.

19:40. A német második vonalban szereplő MSV Duisburg a szezon végéig foglalkoztathatja Änis Ben-Hatirát, a Hamburg tunéziai származású német támadó középpályását.

19:28. A Torino kölcsönvette a Genoától a 27 éves középpályás Andrea Gasbarronit.

19:26. Az uruguayi U20-as nemzeti válogatott csiszolatlan gyémántja, Abel Hernandez a Palermóé. A 18 éves játékos a Penaroltól érkezik, 2013-ig írt alá.

19:14. Az Arsenal két fiatal játékosát is eleresztette kölcsönbe: a támadó Jay Simpson (20) a West Bromwich Albionban, a tartalékok kapitánya, Gavin Andrew Hoyte (18) a Watfordban pallérozódhat.

19:07. Nicola Amoruso, a Juventus egykori csatára, Torinóból Sienába teszi át a székhelyét. A hivatalos megerősítésre még várni kell.

19:00. Vége az átigazolási időszaknak Olaszországban.

18:58. Hivatalos: A magyar kapus Balogh Jánost végleg megszerezte László Csaba csapata, a skót élvonalbeli Hearts a Debrecentől.

18:56. Michael Chopra Fülöp Márton csapatától, a Sunderlandtől Gyepes Gábor együtteséhez, a másodosztályú Cardiffhoz igazolt. A csatár korábban már volt a walesiek alkalmazottja.

18:54. Az amerikai Associated Press hírügynökség úgy tudja, hogy kútba esett Andrej Arsavin klubváltása, a két egylet mégsem tudott közös álláspontra jutni. Ezt azóta a szentpétervári klub szóvivője is megerősítette az orosz Interfax hírügynökségnek. Az Ágyúsok a hírek szerint már korában megállapodtak a Zenittel, a játékos oroszországi fizetésének (közel 4 millió euró) azonban csak a felét állták volna. Arsene Wenger késő este nyilatkozik az ügyben.

18:49. Hivatalos: Robbie Keane újra a Tottenhamé! Hat hónap liverpooli misszió után máris visszatér a csatár, akiért 12 millió fontot adtak a londoniak. Négy évre igazolt régi-új csapatához.  A Pool tehát közel nyolc milliót bukott az igazoláson, és akkor a játékos fizetéséről még nem is beszéltünk.

18:41. A Juventust és a válogatottal a 2008-as Európa-bajnokságot is megjárt Viktor Igorevics Budjanszkij elhagyja Itáliát, és visszatér nevelőegyesületéhez, az orosz első osztályú Kimki Moszkvához. Az őszi idényt a Leccében töltő középpályás játékjogát az Udinese birtkolja. Van érkező is a barokk hangulatú dél-olasz városban: a 17 éves paraguayi Miguel Ortega Salinas azonban még nem valószínű, hogy megváltja a világot Pugliában.

18:33. Eldőlt, Christian Panucci és Simone Loria sem távozik a Romától, dacára annak, hogy a hétvégén két védő, Souleymane Diamoutene és Marco Motta csatlakozott a Farkasokhoz ideiglenesen.

18:30. Quaresma kölcsönben a Chelsea-hez kerül júniusig -  a La Gazzetta dello Sport is így értesült. A Tuttomercatoweb.com olasz portál Piero Ausilióra, az Inter akadémiájának technikai igazgatójára hivatkozva kezeli tényként az átigazolást. A Chelsea és az Inter egyelőre hallgat, nincs hivatalos közelmény.

18:28.  Az Atalanta a Parma védekező középpályását, Francesco Parravicinit is megszerezte a szélső Antonino D'Agostinóért cserébe. Mindkettő kölcsönszerződés.

18:21. A 22 éves francia csatár Stephen Vincent a Saint Etienne-nél vált kegyvesztetté, le is járt a szerződése, most a Ligue 2-ben harcoló Cannes karolta fel néhány hónapra.

18:12. A Sampdoriánál már a jövőt tervezik, két kivételes olasz tehetség is érkezett: a 19 éves Fabio Zamblera kölcsönben a Newcastle-tól, a 18 esztendős Roberto Soriano a Bayern Münchentől. Utóbbi az olasz U18-as válogatott korábbi kapitánya.

18:05. A Fulham az utolsó pillanatokban egyezett meg az Interrel Olivier Dacourt kölcsönvételéről.

18:00. Az eredeti tervek szerint kiszabott határidő Angliában lejárt, de a Premier League indokolt esetben, a zord időjárásra tekintettel kedd estig még engedélyez átigazolást. Olaszországban még egy óra van hátra, és bezár a bolt. Hamarosan tehát felszáll a füst, azaz a köd Albionban, de valószínű, hogy néhány ügyben csak kedden látunk majd tisztán. Itáliában most jön a hajrá!

17:39. Nocsak, nocsak! A portugal Maisfutebol szerint a Chelsea-é Ricardo Quaresma! A luzitán portál - amely külön rovatot tart fent Cristiano Ronaldónak és José Mourinhónak - állítása szerint klubhoz közeli forrásból értesült arról, hogy Quaresma korábbi edzője, Luis Felipe Scolari keze alatt dolgozik majd a tavaszi idény hátralévő részében. A portugál klasszis kölcsönadásának hírét az elmúlt percekben a Record internetes oldala is közölte.

17:31. Kongói származású francia támadó középpályását, Charles N'Zogbiát az angol védő Ryan Taylorra cserélte a Newcastle United, az üzlet keretében a Wigan Athletic hatmillió fontot is átutalt a Szarkák számlára. Bobby Robson felfedezettje, a Le Havre-ban nevelkedett N'Zogbia az elmúlt napokban jelentette ki, soha többé nem lép pályára a Newcastle-ben, miután úgy érzi, edzője Joe Kinnear megalázta.

17:25. Giovani dos Santos, a Tottenham ifjú mexikó csillaga nemet mondott a Portsmouthnak. Keveselte a kínált fizetést.

17:20. Felgyorsultak az események Arsavin- és Keane-ügyben.  A Zenit orosz fazonszabásza a 13-ast mezt kapja, a két klub megegyezett az összegben, most már csupán a fizetési metódusról vitatkoznak. A Liverpool és a Tottenham is közös nevezőn van, egy-két órán belül hivatalos lesz Robbie Keane átigazolása.



17:15. A Torino a Romában számkivetetté vált Christian Panuccival és a Szpartak Moszkva brazil középpályásával, Mozarttal tárgyal.

17:04. A Premier League egyik szóvivője megerősítette, hogy a 18 órás (helyi idő szerint 17) után köttetett átigazolásokat is engedélyezik, ám csak abban az esetben, ha a klubok igazolják, a rossz időjárás, és a közlekedési viszonyok okozták a késést.

16:57. Antonio Rukavina új bevetésre készül a német másodosztályban. A Partizan korábbi jobbhátvédje sehogy sem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba a Borussia Dortmundnál, most a TSV 1860 Münchennél próbálhat szerencsét. A szerb csak kölcsönbe megy Bajorországba, 2012-ig a Dortmundé.


16:43. Ha Huszti nem jön, akkor jó Tavares is. A Hamburger SV Csehországban találta meg a számítását, a 26 éves középpályás Mickael Tavares (Slavia Praha) három és fél éves kontraktust látott el szignójával. Egy marokkói kapust is Hamburgba vetett a szél, a 33 éves Kalid Szinuh 2009 nyaráig élvezheti a kikötővárosiak vendégszeretetét. A török élvonalról ábrándozó Kasimpasa Spor Külübütől vett érzékeny búcsút a hálóőr, aki Hollandiából már ismeri Martin Jol mestert. 

16:32. Ember legyen a talpán, aki képes követni a Fulhamnél zajló hétfői játékosmozgást. Julian Gray kölcsönbe érkezett, Elliott Omozusi kölcsönből vissza, Adrian Leijer és Andranik Teymourian kölcsönbe távozott. Gera Zoltán egyelőre marad. Mint arról már beszámoltunk, Giles Barnes a kora reggeli órákban kötött ki Londonban, az Almería aranylábú csatárával, Alvaro Negredóval még nem tudtak megegyezni. 

16:19. Ugyancsak friss, ropogós hír, hogy Albert Streit, a Schalke 04 másik középpályása is odébbáll, kényszerűségből. A 28 éves labdarúgó a Hamburgnál kap bizonyítási lehetőséget június végéig.

16:11. Fabian Ernst, a Schalke 04 egyik motorja Törökországban, a Besiktasban folytatja. Négy millió euróval nyomatékosították szándékaikat az isztambuliak. A német válogatott középpályás 2011 júniusáig írt alá.

15:59. Fukarkodik a Manchester City! A dúsgazdag Manszúr-sejk tulajdonában lévő egyesület nem teljesítette a Blackburn követelését a paraguayi ász Roque Santa Cruz játékjogáért, 25 millió fontért engedték volna el a támadót.

15:52. Egymásnak ellentmondó hírek látnak napvilágot Stefano Okaka Chukáról a Roma és az olasz válogatott ragyogó reménységéről. A LaRoma24.it a Triestinának adta kölcsönbe, a Calciomercato.com viszont a Bresciába tippeli a csatárt.

15.40. A Chievo nyilvánosságra hozta, hogy június végéig átengedte 26 éves középpályását, Emanuele D'Annát a másodosztályú Pisának, Rajczi Péter egykori csapatának.

15:28. Jo váltott: a Manchester City játékosa a szezon végéig az Evertont erősíti.

15:27. Marvin Martin 2012-ig meghosszabbította szerződését a Sochaux-val.

15:23. A kedvezőtlen időjárási körülmények hatására egy nappal meghosszabbították az átigazolási időszakot, így kedd öt óráig lehet csemegézni az átigazolási piacon.

15:15. A Stoke City megerősítette, hogy Henri Camarát a szezon végéig kölcsönben leigazolta a Wigan Athletictől.

15:12. A Telegraph brit lap egyre inkább él a gyanúval, hogy Andrej Arsavin valóban aláírt az Arsenalhoz, és 14,5 millió fontot fizettek az Ágyúsok a Zenitnek.

14:56. A Middlesbrough a hírek szerint még nem tett le arról, hogy megszerezze a Reading játékosát, James Harpert, akivel már csak az anyagi részletekben kell megegyeznie a Borónak.

14:52. A Sky Sports News hírei szerint a Tottenham vezetői két klub Giovani dos Santosért tett ajánlatára is rábólintottak. Az egyik a Portsmouth.

14:43. A Fulham az Interrel is tárgyal, Olivier Dacourt, a Leeds és az AS Roma korábbi fedezete érdekli őket.

14:33. A Liverpool FC engedélyt adott Robbie Keane-nek arra, hogy tárgyaljon a Tottenhammel. Az ír sztár ezekben az órákban esik át az orvosi vizsgálaton Londonban. Keane tavaly júliusban igazolt a vörösökhöz 19 millió fontért, éppen a Hotspurtől.

14:24. A Portsmouth 18 hónapra kötelezte el magához a 33 éves görög válogatott középpályás Angelosz Baszinaszt, az AEK Athén irányítóját.

14:20. Az angol harmadosztályú Hereford leigazolta a Liverpool tartalékcsapatának magyar U19-es válogatott kapusát Gulácsi Pétert.

14:11. A Cruzeiro Belo Horizonte brazil csatára, Guilherme öt millió euró fejében Farkas Balázs csapatához, az ukrán Dinamo Kijevhez került.

14:04. Az olasz első osztályú Atalanta Calcio hivatalos honlapján jelentette be, hogy hat hónapra kölcsönvette Gianvito Plasmatit, a Catania 25 éves csatárát. Az idei szezonban az Inter és a Juve ellen is betaláló játékost kedden 14 órakor mutatják be a csapat bergamói székházában.

14.00. Menedzsere szerint az Arminia Bielefeld játékosa lett Filip Krstic. A Hertha BSC-nél nevelkedett, szerb származású, de német állampolgársággal is rendelkező balhátvédért egy vasat sem kellett fizetniük az AS Livornónak, hiszen lejárt a futballista szerződése. 2010 nyaráig kötelezték el.

13:51. Megtalálták Huszti Szabolcs utódját a Hannover 96 labdarúgócsapatánál! Dieter Hecking együttese hétfőn délelőtt vette meg a VfL Wolfsburgtól a 87-szeres lengyel válogatott, 32 éves balszélsőt, Jacek Krzynóweket. A Nürnberg és a Bayer Leverkusen korábbi alkalmazottja 2010-ig erősíti a pirosmezeseket.


13:35: A Tottenham edzője, Harry Redknapp utasítására a Spurs illetékesei felvették a kapcsolatot az Internazionalével. Ennek apropója: az olasz U21-es sztár Mario Balotelli kölcsönvétele.

13:12. A német bajnoki címvédő Bayern München a nyártól a soraiban tudhatja a Zenit ukrán válogatott védekező középpályását, Anatolij Timoscsukot - állítja a Bild napilap. Az orosz élvonal egyik legmegbecsültebb játékosáért állítólag 11 millió eurót szurkolnak le a bajorok.

12:44. Egy vagy két nappal elhalaszthatják az átigazolási időszak végső határidejét Angliában a kedvezőtlen időjárás miatt. Mike Foster, az angol első osztályú labdarúgóliga (Premier League) főtitkára szerint a zord időjárás és a heves havazások alaposan megnehezítik az utazást, és így az ügyletek lebonyolítását is a játékosok, ügynökeik és a klubok képviselői között. Az ügyben jelenleg a nemzetközi - (FIFA) és az angol szövetség (FA) engedélyére várnak. Európában hagyományosan január 31-én zár a játékospiac, de mivel ez a nap szombatra esett, hétfő estig kitolták a határidőt. Angliában pontban 18:00-kor ér véget az átigazolási időszak.

12:32. A Kicker német sportlap az elmúlt percekben exkluzív információról számolt be: Király Gábor új klubja, a Bayer Leverkusen egy másik görög csatárral pótolja Portsmouthba elengedett görög csatárát, a Bundesliga-gólkirály Teofanisz Gekaszt. Az új szerzemény Angelosz Hariszteasz, a 2006-os Európa-bajnokság hőse, aki az 1. FC Nürnberget hagyja ott a gyógyszergyáriak kedvéért. Rudy Völler sportigazgató elmondta, mindenben megegyeztek a 28 éves támadóért.

12.24. Olasz források szerint a Milan az utolsó pillanatban kiveti a hálóját Marco Rossira, az olasz másodosztályú AC Parma 21 éves védőjére. Adriano Galliani öt millió eurót szánna a játékosra.

12:07. Ricardo Quaresma órái meg vannak számlálva az Internél az olasz La Gazzetta dello Sport sportnapilap szerint. José Mourinho vezetőedző nem nevezte a BL-keretbe a múlt nyáron 30 millió euróért igazolt szélsőt, a fekete-kékek kölcsön szeretnék adni a játékost. Elképzelhető, hogy cserébe ugyancsak kölcsönben Jermaine Jenas érkezhet a Tottenhamből, de az olasz újságírók akkor sem lepődnének meg, ha Miguel Veloso (Sporting) vagy Lúcho González (Porto) rohamozna Quaresma posztján februártól.

11:56: Stefano Okaka Chuka, az AS Roma nigériai származású, olasz U19-es válogatott csatára fél évig kölcsönben a másodosztályú Triestinában futballozik.

11:24. Andrej Arsavin, a Zenit támadója vasárnap késő este érkezett meg Londonba, ahol átgazolási szappanoperájának utolsó felvonása zajlik. Az angol klubhoz közeli források szerint azonban nem jutott megállapodásra hétfőn délelőtt a két egylet, Arsavin a hírek szerint órákon belül visszarepül Szentpétervárra.

10:37. Adriano Galliani, az olasz AC Milan labdarúgóklub ügyvezető alelnöke a Mediaset Premiumnak elmondta, minden követ megmozgatnak azért, hogy David Beckham március 9-e, azaz kölcsönszerződésének lejárta után is a piros-feketéket szolgálhassa. Ezt megelőzően Carlo Ancelotti vezetőedző vasárnap este jelentette be, hogy az angol klasszist is nevezték a csapat UEFA Kupa-keretébe.

10:21. A Sky Sports News hírcsatorna értesülése szerint a Tottenham Hotspur emelte a tétet Robbie Keaneért, akit okvetlenül vissza szeretnének csábítani a White Hart Lane-re.

10:05. Az AS Romából elvágyódó Christian Panucci ügynöke elmondta, a játékos visszautasította az angol élvonalbeli Hull Citynek, Halmosi Péter csapatának az ajánlatát.

9:57. Rémy Pillot, a Nancy francia U19-es válogatott kapusa megkapta első profi szerződését, amely három évre szól.

9:33. Az Auxerre öt hónapra kölcsönvette a Sochaux 22 éves szlovén csatárát, Valter Birsát.

9:17. A The Sun brit bulvárlap szerint egy nagyszabású csereügylet mehet végbe hétfőn a Manchester City és a Chelsea között: ennek értelmében Alex és Didier Drogba a gyárvárosba, míg Robinho Nyugat-Londonba költözne.

9:02: A Derby Countytól érkezett Gera Zoltán legújabb csapattársa. Roy Hodgson fél évre kölcsönvette a Manchester United elleni Ligakupa-meccsen duplázó Giles Barnest. A húszéves, 12-szeres U21-es válogatott középpályást a nyáron végleg megszerezheti a Fulham. A londoniak egy másik nagy fogásra is készülnek, az Almería spanyol csatáráért, Alvaro Negredóért több, mint tíz millió fontot ajánlottak fel. Negredo 19 meccsen 10 gólt szerzett a 2008-09-es idényben a La Ligában.

Köszöntjük kedves olvasóinkat!

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu