Az Arsenal és a Milan is lebőgött

Szerző: SHLétrehozva: 2012. október 24. 22:37
Az Arsenal odahaza szenvedett 2-0-s vereséget a nagyot hajrázó Schalkétól, a Milan pedig Málagában kapott ki 1-0-ra a Bajnokok Ligája 3. fordulójának szerdai játéknapján. Az andalúzok tizenegyest rontottak, de Joaquín akcióból javított. Az Olympiakosz a hajrában fordított Montpellier-ben, Megyeri Balázs csak csere volt.


 

Az Arsenal kilátástalan játékkal vesztette el szombati bajnokiját Norwichban, és ezt a „bravúros” teljesítményt otthon a Schalke ellen megismételte a Bajnokok Ligájában.

Az Ágyúsok esetében támadójátékról beszélni sem igen lehetett, és már amikor Klaas-Jan Huntelaar a kapuba passzolt, érezni lehetett, innen nincs visszaút.

Nem álljuk meg, hogy szemet hunyjuk felette: egy közepesnél valamivel jobb kapus védte volna a holland nem túl erős, nem túl jól helyezett lövését. Vito Mannone nem ilyen.

Huntelaart korábban többször is összeboronálták az Arsenallal – most bánhatták igazán a londoniak, hogy nem sikerült magukhoz édesgetniük.

Arsene Wenger eltiltását töltve csak a lelátón figyelte a meccset, de ezt a csapatot talán egy varázsló sem tudná felrázni, a franciát helyettesítő Steve Bould nem tudta.

A csoport másik találkozóján az Olympiakosz a hajrában fordított Montpellier-ben, és megragadta utolsó esélyét, hogy beszálljon a továbbjutásért vívott harcba.

A görögöknél az eddigi két BL-meccsen Megyeri Balázs védett, ezúttal azonban a bajnokságban lehetőséghez jutó Roy Carroll élvezte az edző bizalmát.

A C-csoportban nem született meglepetés, mert az, hogy a Málaga legyűrte a Milant, csak két-három éve keltett volna megrökönyödést.

Az andalúzoknak az is belefért, hogy Joaquín révén büntetőt hibáztak, de a középpályás nem tört össze, és akcióból már pontosan célzott.

A spanyol együttes így továbbra is hibátlan, míg a Rossonerók az Anderlecht elleni hazai botlás után ismét megtorpantak, és veszélybe került a továbbjutásuk.

A második helyről a Zenit sem mondott le, amely a játéknap első meccsén 1-0-ra győzte le a belga bajnokot. Juhász Roland sérülés miatt el sem utazott Oroszországba.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Schalke 04 3 2 1 0 6 3 +3 7
2. Arsenal 3 2 0 1 5 4 +1 6
3. Olympiakosz 3 1 0 2 4 6 −2 3
4. Montpellier 3 0 1 2 4 6 −2 1
A C-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Málaga 3 3 0 0 7 0 +7 9
2. Milan 3 1 1 1 3 3 0 4
3. Zenit Szentpétervár 3 1 0 2 3 6 −3 3
4. Anderlecht 3 0 1 2 0 4 −4 1

 

ONLINE KÖZVETÍTÉS:

90+3.: VALAMENNYI MECCSET LEFÚJTÁK.

90+1.: 2-1 AZ OLYMPIAKOSZNAK! A csereként beállt Mitroglu gólja a slusszpoén.

90.: Hajrá mindhárom pályán, talán csak az Arsenal veresége borítékolható.

86.: 2-0 A SCHALKÉNAK!!! Farfán centerezett jobbról, a hosszún érkező Afellay pedig 3 méterről a kapuba belsőzött. A németek a csoport élére ugranak pár percen belül. A londoni nézők tömött sorokban indultak el a kijárat felé.

84.: Az Arsenal cserékkel próbálkozik, Giroud-tól, Gnabrytól és Arsavintól várják a megváltást a hazaiak. Hááát...

79.: A Málaga nyom, egyelőre valószínűtlen, hogy a Milan egyetlen pontot is elhoz a Rosaledából.

76.: GÓÓÓL, VEZET A SCHALKE! Afellay középre fejelt egy kósza labdát, a védők elbambultak, Huntelaar pedig 14 méterről a kapu közepébe lőtt. Egy Mannonénál valamivel jobb kapus lábbal védett volna.

73.: GÓÓÓL, 1-1 A MOSSONBAN! Toroszidisz góljával egyenlített az Olympiakosz!

71.: Afellay után Gervinho is műesésért kapott sárga lapot, mindketten büntetőt akartak kibrusztolni.

69.: A hosszú ideig sérült Pato először játszik a mostani BL-kiírásban, Constant helyére állt be.

64.: 1-0 A MÁLAGÁNAK!!! Joaquín egy kényszerítő után visszakapta a labdát, és jobbról, 8 méterről a rövid sarokba lőtt. A kapufa is segített neki. Egy tizenegyest elbaltázott, de most az ő góljával került előnybe csapata.

61.: A Málaga rákapcsolt, ám ez a Milan-védelem megbízhatónak tűnik. Amikor megingott, akkor a kapufa segített (Joaquín büntetőjére gondolunk).

57.: Saviola kapta hatalmas helyzetben a labdát, de egy láb közbenyúlt, fontos szerelés volt.

54.: Ahányszor egy Arsenal-játékoshoz kerül a labda a Schalke harmadában, mindjárt ketten tapadnak rá. Nagyon fegyelmezettek a vendégek.

50.: Farfán adott középre jobbról, Höwedes 10 méterről teljesen szabadon lőhetett, de fölé. Ha eltalálja a kaput, gól.

49.: GÓÓÓL, 1-0 A MONTPELLIER-NEK! A három meccs közül először Franciaországban született gól, Charbonnier köszönt be az Olympiakosznak.

47.: Coquelin remekül vitte el a labdát a jobb oldalon, ám centerezését lefülelték a vendégek.

46.: FOLYTATÁS!

--------

45+2.: MINDHÁROM MECCSEN KITÖRT A SZÜNET. 45 perc alatt 0, azaz nulla gól...

44.: Joaquín a felsőlécre lőtte a tizenegyest, marad a 0-0 Málagában!

43.: Constant fellökte Gámezt, büntető és sárga lap!

37.: Isco célozta meg a jobb alsót, ám Amelia kiszedte a lasztit.

36.: Huntelaar passzolt a kapuba, azonban az asszisztens már lest jelzett.

30.: Félóra lement mindhárom meccsből, de nemhogy gól, helyzet is alig akad. A többi pályán bezzeg négy is esett.

27.: A Montpellier és az Olympiakosz gyűri egymást, vajmi kevés sikerrel. A két csapatnak összesen van eddig egy pontja, többet nem lehet botlani, ha tavasszal is a BL-ben akarnak szerepelni.

24.: Allegri tapsikál az oldalvonal mellett, de a Milan egyelőre semmi mást nem tesz, mint biztosan védekezik. Elöl is kéne valamit mutatnia a creative teamnek.

21.: Az Arsenal 64 százalékban birtokolja a labdát, de a Schalke többször ér oda a kapu elé. Hasonló meccset játszottak szombaton az Ágyúsok, akkor 1-0-ra, egy kapushiba miatt kikaptak Norwichban.

18.: Nagyon harcos meccs zajlik Málagában, mindkét csapat élet-halál harcként fogja fel a találkozót. Aki nyer, jó eséllyel továbbjut, igaz, aki kikap, az sem került reménytelen helyzetbe.

14.: Afellay játszotta el, hogy Mannone elhúzta a lábát, sárga lapot kapott a holland.

11.: Nem csak ezt a három meccset játsszák ma este, Dortmundban, Amszterdamban, Zágrábban és Portóban is zajlanak az események:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Dortmund élre állt a halálcsoportban!
Másodszor már nem tudott válaszolni a BVB-nek a Real Madrid a Signal-Iduna-Parkban, a német bajnok ismét bizonyította, hogy egy súlycsoportba tartozik a BL nagyágyúival! Lewandowski szerzett vezetést Pepe hibája után, de ez csak...
Tovább a teljes cikkhez »

9.: Az Arsenalnak aktív a bal oldala, Santos és Podolski is sokat vállal. Most utóbbi centerezett, de Gervinho kapu mellé passzolt.

6.: A Milan szervezettnek tűnik, de óvatosnak is kell lennie, a Málaga támadóalakzata brillírozott a Zenit és az Anderlecht ellen.

3.: Arsene Wengert, az Arsenal menedzserét mutatja a kamera. Eltiltása miatt csak a lelátóról figyeli a meccset, segédje, Steve Bould dirigál a kispadon.

1.: ELKEZDŐDTEK A MECCSEK. Jó szórakozást mindenkinek!

20:42. Érkeznek ki a csapatok, és ami a mi legnagyobb bánatunk: magyar játékos vélhetően nem jut szóhoz a BL 3. körében. Megyeri Balázs csak padozik az Olympaikosznál, míg Vass Ádám és Juhász Roland sérülés miatt hiányzott a CFR-ből és az Anderlechtből.

20:30. Köszöntjük kedves Olvasóinkat a Bajnokok Ligája 3. fordulójában. A játéknap első meccsét Szentpéterváron játszották, a Zenit egy tizenegyessel győzte le a Juhász Rolandot nélkülöző Anderlechtet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Juhász és pont nélkül az Anderlecht
Az Anderlecht egyetlen pontot sem tudott megcsípni a Zenit vendégeként a Bajnokok Ligája C-csoportjában, a 3. fordulóban. A találkozó egyetlen gólját Alekszandr Kerzsakov szerezte büntetőből, miután Milan Jovanovics lerántotta...
Tovább a teljes cikkhez »

 

B-CSOPORT:

ARSENAL-SCHALKE 04 0-2 (0-0)

London, Emirates-stadion, vezette: Jonas Eriksson (svéd).

ARSENAL: Mannone - Jenkinson (Bnabry, 83.), Mertesacker, Vermaelen, A. Santos - Coquelin, Arteta, Ramsey - Podolski (Arsavin, 83.), Cazorla, Gervinho (Giroud, 75.). Edző: Steve Bould.

Cserék: Shea - kapus, Koscielny, Djourou, Gnabry, Giroud, Arsavin, Samah.

SCHALKE 04: Unnerstall - Ucsida, Höwedes, Matip, Fuchs - Höger (Jones, 46.), Neustädter - Farfan, Holtby (Barnetta, 75.), Afellay - Huntelaar (Marica, 88.). Vezetőedző: Huub Stevens.

Cserék: Hildebrand - kapus, Kolasinac, Jones, Barnetta, Moritz, Draxler, Marica.

Gólszerző: Huntelaar (76.), Afellay (86.)

Sárga lap: Vermaelen (15.), Arteta (48.), Ramsey (70.), Gervinho (71.), ill. Afellay (14.), Höger (40.)


MONTPELLIER-OLYMPIAKOSZ 1-2 (0-0)

Montpellier, La Mosson, vezette: Daniele Orsato (olasz).

MONTPELLIER: Pionnier - Stambouli, Yanga-Mbiwa, Hilton, Bedimo - Szaihi (Marveaux, 85.), Cabella - Mounier (Estrada, 62.), Belhanda, Utaka - Charbonnier (Camara, 68.). Vezetőedző: Pascal Baills.

Cserék: Jourdren - kapus, Congré, Marveaux, Estrada, Jeunechamp, Herrera, Camara.

OLYMPIAKOSZ: Carroll - Toroszidisz, Manolasz, Contreras, Holebasz - Modesto, Maniatisz - Greco (Abdún, 60.), Fuster (Likojannisz, 80.), Machado - Dzsebbúr (Mitroglu, 70.). Vezetőedző: Leonardo Jardim.

Cserék: Megyeri - kapus, Likojannisz, Fejsza, Diakité, Abdún, Pantelics, Mitroglu.

Gólszerző: Charbonnier (49.), ill. Toroszidisz (73.), Mitroglu (90+1.)

Sárga lap: Hilton (54.), Camara (72.), ill. Fuster (28.), Holebasz (53.), Contreras (87.)

 

C-CSOPORT:

MÁLAGA-AC MILAN 1-0 (0-0)

Málaga, La Rosaleda, vezette: Pedro Proenca (portugál).

MÁLAGA: Caballero - Eliseu, Weligton, Demichelis, Gámez - Iturra, Camacho, Isco, Joaquín (Duda, 84.), Portillo (Onyewu, 90+1.) - Saviola (Santa Cruz, 70.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini.

Cserék: Kameni - kapus, Onyewu, Duda, Recio, Seba, Santa Cruz, Fabrice.

AC MILAN: Amelia - Bonera, Mexes, Acerbi (Bojan, 78.), De Sciglio - Montolivo, Ambrosini, Constant (Pato, 69.), Emanuelson, Pazzini, El Shaarawy. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.

Cserék: Gabriel - kapus, Yepes, Antonini, Nocerino, Flamini, Pato, Bojan.

Gólszerző: Joaquín (64.)

Sárga lap: Iturra (67.), ill. Montolivo (12.), Constant (43.), Mexes (44.), Bonera (69.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Juhász és pont nélkül az Anderlecht
Az Anderlecht egyetlen pontot sem tudott megcsípni a Zenit vendégeként a Bajnokok Ligája C-csoportjában, a 3. fordulóban. A találkozó egyetlen gólját Alekszandr Kerzsakov szerezte büntetőből, miután Milan Jovanovics lerántotta...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu