Átigazolási piac: a zárónap krónikája

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 2. 01:40
Szeptember elsején éjfélkor ért véget az átigazolási időszak az öreg kontinensen, tekintse meg összefoglalónkat az utolsó nap nem mindennapi játékoskeringőjéről Robinhótól, Gulácsi Péteren keresztül egészen Roberto De Zerbi klubváltásáig.


02:11: A Tottenham honlapján világgá kürtölte, hogy 30,75 millió fontért eladta csatárát, Dimitar Berbatovot a Manchester Unitednek. Az üzlet részeként Frazier Campbell a londoniakhoz kerül egy évre kölcsönbe.

 

00:46: Több forrás szerint Dimitar Berbatov, a Tottenham Hotspur bolgár válogatott csatára az este folyamán tárgyalt klubcseréjéről Sir Alex Fergusonnal, a Manchester United menedzserével, és David Gillel az MU főigazgatójával. Egyes hírek szerint már az orvosi vizsgálaton is túl van a sztár, nagyon közel állhat tehát ahhoz, hogy a bajnoki címvédő legújabb szerzeménye legyen. Hivatalos megerősítés azóta sem érkezett.

 

00:22: A nyolcszoros válogatott belga csatárreménység, Kevin Mirallas négy évre a francia első osztályú AS St. Étienne labdarúgócsapatához szerződött az Olympique Lille egyesületétől - tájékoztatott a klub hivatalos honlapja. További hír a LOSC együttesével kapcsolatban, hogy a 2008-09-es idényre kölcsönvették a Valencia második számú kapusát, Ludovic Butelle-t.

 

23:57: A skót Glasgow Rangers 31 éves francia támadója, Daniel Cousin három évre az angol első osztályú Hull Cityhez igazolt. Az átigazolás további részletei egyelőre nem láttak napvilágot.

 

23:34: Nikola Zigics, a Valencia szerb csatára mindenkit meglepett azzal, hogy úgy döntött, Anglia helyett korábbi klubjánál, a Racing Santandernél futballozik kölcsönben a szezon hátralévő részében. A játékost az Aston Villa, a Blackburn, az Everton, a Newcastle, a Stoke és a West Ham is üldözte, mégis úgy határozott, marad Spanyolországban.

 

23:09: A brazil támadó középpályás Robinho negyvenkét millió euróért az angol első osztályú Manchester City labdarúgóklubhoz igazolt - tudta meg először a Cadena Ser rádió tudósítója. A Real Madrid sehogy sem tudta maradásra bírni a sztárt, aki annyira hajthatatlan volt, hogy elsőre rábólintott a City ajánlatára.

 

22:04: Andrej Arsavin, a 2008-as Európa-bajnokság egyik legnagyobb felfedezettje biztosan marad a Zenitnél - ezt az egyesület erősítette meg a skysports.com internetes portálnak. A friss Európai Szuperkupa-győztes klub harminc milliót eurót kért a játékjogáért, de ennyi pénzt sem a Tottenham, sem a Barcelona, sem más európai élklub nem volt hajlandó kifizetni érte.

 

21:47: Az US Lecce honlapja szerint az apuliaiak kölcsönvették a Crvena zvezda 24 éves szerb válogatott védőjét, Dusan Bastát. A játékos a 2006-os vb-n tagja volt a nemzeti csapat keretének. A Lazio hátvédje Gugliermo Stendardo is a dél-olaszoké olasz források szerint.

 

21:33: A Cagliari korábbi védőjátékosa, Davide Marchini az olasz élvonalbeli újonc Bologna legújabb fogása. A szárdok hátsó alakzata mégsem gyengült, hiszen az Independiente egyik kulcsembere, Carlos Matheu hétfőn négyéves szerződést írta alá az olasz futballegenda Gigi Riva egykori együtteséhez. A Torino a Bolton 22 éves svájci középpályásával, Blerim Dzemailival kötött kölcsönszerződést.

 

21:11: Az arab tulajdonba került Manchester City hihetetlen húzásra készül az As madridi sportnapilap legfrissebb információi szerint, a Real Madriddal "szakításra" készülő Robinhót szeretné megvásárolni. A világoskékek 35 millió eurós ajánlattal lepték meg a spanyol bajnokot, amelynek könnyen lehet, nem lesz más választása, mint hogy elengedje zsenijét.

 

20:52: A Chievo háza táján nem mindennapi játékosmozgás zajlik: Kerlon (Cruzeiro), Mirko Savini (Napoli), Santiago Morero (Atletico Tigres), Mario Yepes (Paris SG), Mauro Esposito (AS Roma) is a veronaiakat választotta, Pablo Granoche és Mirco Gasparetto viszont kölcsönben elkerül az egyesülettől.

 

20:22: A Napoli hivatalos honlapján bejelentette, hogy keménykötésű hátvédje, Maurizio Domizzi az Udinese játékosa lesz két és fél millió euróért. Már a pótlásáról is gondoskodtak a Vezúv lábánál, a Regginától a 30 éves Salvatore Aronicát szerezték meg négy millióért. A rutinos középpályás Roberto De Zerbi is elhagyja a nápolyiakat, az US Avellinóé lesz, Luca Lacrimini a Cavesében, Gaetano Grieco a Juve Stabiában folytatja.

 

19:49: A Genoa a nap egyik legnagyobb átigazolási ügyletét ütötte nyélbe, a Real Zaragozától "visszaszerezte" korábbi sztárját, az argentin válogatott csatár Diego Militót. A ligúriaiaknak nyolc millió eurójába került a támadó, akire szívesen emlékeznek vissza a Genoa drukkerei, hiszen két idény alatt 33 gólt termelt a kikötővárosban, még a Serie B-ben. A piros-kékek ezen felül a szerb játékmester Bosko Jankovicsnak is helyet találtak a csapatban, a futballista kölcsönbe jön a Palermótól.

 

19:17: Belehúzott a francia első osztályú Monaco együttese, ami az átigazolásokat illeti, ugyanis három új játékost is alkalmazásba vettek szeptember elsején. A svájci válogatott védő Patrick Müller ingyen érkezett két évre, a 23 éves koreai Park Csu Jung három évre, két millió euró fejében hagyja el az FC Seoult a hercegségiekért. A 22 éves nigériai védő Sani Kaita is Ricardo együttesében folytatja, neki a nyár elején kötöttek útilaput a talpára a Sparta Rotterdamnál.

 

18:44: Ricardo Quaresma megszerzését bejelentette az olasz Inter labdarúgóklub. A játékos vasárnap este érkezett meg magánrepülőn Milánóba, ahol hétfőn délelőtt az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton is átesett, így aláírhatta új, 2013. június 30-ig szóló szerződését. Az Inter vezetőin kívül a vezetőedző José Mourinho is üdvözölte délután a játékost a Palazzo Duriniban, az Inter főhadiszállásán. Quaresma a 77-es mezt kapja újdonsült csapatánál, kedden sajtótájékoztató keretében mutatják be az appiano gentilei Angelo Moratti sportcentrumban.

 

18:24: A nyári átigazolási időszak vége előtt néhány órával megegyezett a német élvonalban szereplő Hertha BSC a Liverpool FC-vel Andrij Voronyin kölcsönadásáról. A 29 éves ukrán támadó egy évre költözik Berlinbe. Voronyin 2007 nyarán a Bayer Leverkusent hagyta ott a Liverpool kedvéért, a csatárnak azonban nem sikerült meggyőznie tudásával Rafa Benítezt, a Vörösök spanyol trénerét, ezért mindössze 27 találkozón léphetett pályára az angol csapat színeiben, ahol hat gólig jutott.

 

18:08: A Liverpool hátvédje, Steve Finnan az Espanyol labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A bekkért adott átigazolási összeget a felek nem hozták nyilvánosságra, szerződése két évre szól. A napokban Albert Riera éppen ellenkező utat járt be, a középpályás Barcelonából a Mersey-partra tette át székhelyét.

 

18:01: Fabricio Coloccini után újabb Depor-játékost igazol a Newcastle United, az Evening Chronicle értesülései szerint hétfőn aláírja szerződését a spanyol támadó Xisco. Vételára 10 millió euró körüli összeg lehet.

 

17:41: Gulácsi Péter nem hiába dolgozott kőkeményen Melwoodban az elmúlt esztendőben, kölcsönszerződése lejárta után hosszabbítást kötött vele a Liverpool FC labdarúgócsapata. Az Európa-bajnoki bronzérmes U19-es válogatott kapus 2010. június 30-ig kötelezte el magát a Mersey-parti sztárklubhoz.

 

17:36: Új brit átigazolási rekord születhet, ha Dimitar Berbatov a Tottenham futballcsapatától az utolsó pillanatban ajánlatot tevő Manchester Cityhez igazol. A bolgár csatárért 34 millió fontot ajánlottak a gyárvárosiak, sőt, Mark Hughes menedzser megerősítette, a klubok már mindenben megegyeztek. Az ügyben új fejleményt jelenthet a Real Madrid és a Manchester United tervezett ajánlata, amelyről órákon belül részletek is nyilvánosságra kerülnek.

 

17:27: Michael Bradley az SC Heerenveen korábbi játékosa négyéves szerződést kötött a német Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach együttesével. Az amerikai válogatott középpályás már át is esett az orvosi vizsgálatokon. A 21 éves tehetség 33 mérkőzésen 15 gólt szerzett a Holland Eredivisie-ben és fiatal kora ellenére 22-szer szerepelt a tengerentúli nemzeti tizenegyben.

 

17:11: Sajtóértesülések szerint az Ajaxtól kiebrudalt Albert Luquét elkötelezte a spanyol másodosztályú Málaga.

 

16:34: A Liverpool újabb csatártehetséget, a 18 éves brazil Vitor Florát csábította a kikitővárosba a brazil Botafogótól.

 

15:05: A Premier League újonca, a Halmosi Pétert is foglalkoztató Hull City egy évre kölcsönvette a guineai védő Kamil Zayatte-ot a az Uefa Kupa selejtezői során a Debrecent kiejtő Young Boystól.

 

13:47: Az átigazolási időszak utolsó napján robbant a bomba, a hosszú ideje a Manchester United csapatával hírbe hozott Dimitar Berbatov a "vörösördögök" városi riválisához, a City-hez igazol. Mark Hughes együttese több mint 30 millió fontot fizet a csatárért. Hétfőn kora délután Mark Hughes bejelentette, elfogadta a Tottenham a bolgár játékosért tett hatalmas értékű ajánlatot. Ezzel úgy tűnik a városi rivális United hosszú hónapok találgatása után lemondhat a játékosról, aki, ha megegyezik a személyes feltételekről, akkor a City of Manchester Stadium gyepén okozhat állandó gondot a védőknek.

 

13:06: A Siena román válogatott védővel erősödött, a Dinamo Bucarest egy évre kölcsönadta Toszkánába a 24 éves resicabányai születésű Cosmin Motit.

 

13:52: Immár hivatalos, Louis Saha a következő két évben az Everton mezében kergetheti a labdát. Hétfőn vált véglegessé, hogy a francia válogatott csatár elhagyja a Manchester United a liverpooliakért. Saha 124 meccsen 42 gólt szerzett a vörös ördögöknél.

 

12:05: A nyári átigazolási időszak vége előtt újabb horvát válogatott játékossal, Vedran Corlukával erősítette meg keretét a Tottenham Hotspur. A 22 éves jobb oldali védő korábban a Dinamo Zagrebtől szerződött Angliába, ahol ezidáig a Manchester Cityt erősítette, most pedig követte válogatottbeli társát, Luka Modricot. A futballista 41 alkalommal lépett pályára a manchesteri együttesben, a 2008-as Európa-bajnokságon a horvát válogatott összes találkozóján szerepelt.

 

09:22: Két játékosal is erősített a West Bromwich Albion a holland első osztályból a nyári átigazolási időszak utolsó napján. A NEC Nijmegen 25 éves svéd védője, Jonas Olsson 1,2 millió euróért, az AZ Alkmaar 22 éves holland hátvédje Ryan Donk kölcsönben kerül Birminghambe.

 

07:11: Vasárnap késő este a Porto bejelentette, megegyezett az Internazionale együttesével Ricardo Quaresma átigazolásáról. A játékos 24,6 millió euróért költözik Milánóba három évre szóló szerződésnek köszönhetően. A megállapodás szerint Pelé, a kék-feketék középpályása hat millió euróért viszont a portugál sztárcsapatban folytatja pályafutását.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu