Aranylabda: négy barcás a legjobb tízben

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 29. 12:42
Tízre szűkítette a korábbi harminc jelöltet tartalmazó listáját az Aranylabdát odaítélő France Football magazin vasárnap délelőtt. A parádés névsor a La Liga és a Premier League uralmát jelzi, hiszen kilencen ebben a két bajnokságban szerepelnek, egyedül Samuel Eto'o, az Inter csatára lóg ki a sorból. Érdekesség, hogy a Barcelona négy játékossal is képviselteti magát, míg a nagy rivális Real Madrid két nevet tud felvonultatni.


Világklasszis játékosok nélkül aligha triplázott volna tavasszal a katalán együttes, így nem meglepő, hogy négyen is beverekedték magukat az Aranylabda-jelöltek legjobb tízes elitcsoportjába. 

A végső győzelmre esélyes Lionel Messi mellett a BL-, bajnoki és kupa-diadalból oroszlánrészt vállaló Xavi és Andres Iniesta, illetve az azóta az Interhez igazolt Samuel Eto'o is bekerült a legjobbak közé. Hogy mégis négy barcás legyen, arról az olasz bajnokság tavalyi gólkirálya, az immár a Camp Nouban focizó Zlatan Ibrahimovic gondoskodott.

A visszafogott tavaszi idényt produkáló Real Madrid csak két nyári igazolásával tudott „jegyet váltani" a legjobb tízbe, ám Cristiano Ronaldo és Kaká neve aligha érte meglepetésként a szurkolókat.

A Premier League négy nagyágyúja közül némi meglepetésre az Arsenal maradt hoppon, Cesc Fabregas kiesett a szűkítés során. A Liverpool színeit Steven Gerrard képviseli, bár néhányan biztosan hiányolják a legjobb tízről éppen lemaradó Fernando Torrest.

A bajnoki címig és BL-döntőig menetelő Manchester Unitedet Wayne Rooney, a Chelsea-t némi meglepetésre nem Frank Lampard, hanem a Premier League 2008/09-es szezonbeli góllövőlistájának 56. helyezettje, az 5 találatig jutó Didier Drogba képviseli.

Ami a nemzetiségeket illeti, a spanyolok és az angolok két-két játékossal büszkélkedhetnek, Brazília, Portugália, Argentína, Elefántcsontpart, Kamerun és Svédország egyaránt eggyel.

AZ ARANYLABDA-JELÖLTEK SZŰKÍTETT LISTÁJA:
Andres Iniesta (Barcelona)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Didier Drogba (Chelsea)
Kaká (Real Madrid)
Lionel Messi (Barcelona)
Samuel Eto'o (Inter)
Steven Gerrard (Liverpool)
Zlatan Ibrahimovic (Barcelona)
Wayne Rooney (Manchester United)
Xavi (Barcelona)
A SZŰKÍTÉS UTÁN LEMARADÓK RANGSORA:
11. Fernando Torres (Liverpool)
12. Cesc Fabregas (Arsenal)
13. Edin Dzeko (Wolfsburg)
14. Ryan Giggs (Manchester United)
15. Thierry Henry (Barcelona)
16. Luís Fabiano (Sevilla), Nemanja Vidics (Manchester United), Iker Casillas (Real Madrid)
19. Diego Forlán (Atlético Madrid)
20. Yoann Gourcuff (Bordeaux)
21. Andrej Arsavin (Arsenal), Júlio César (Inter), Frank Lampard (Chelsea)
24. Maicon (Inter)
25. Diego (Juventus)
26. David Villa (Valencia), John Terry (Chelsea)
28. Franck Ribéry (Bayern München), Yaya Touré (Barcelona)
30. Karim Benzema (Real Madrid)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu