Angol bíró vezeti a vébédöntőt

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 8. 18:46
Kijelölte a világbajnoki döntő bíráját a FIFA Játékvezetői Testülete, a 38 éves angol Howard Webb fújja majd a sípot a vasárnap este fél kilenckor kezdődő Hollandia-Spanyolország összecsapáson.


Webb és két asszisztense, Darren Cann és Michael Mullarkey működik majd közre a 2010-es labdarúgó-világbajnokság fináléjában, a johannesburgi Soccer Cityben.

A civilben rendőr játékvezető és két segítője a Spanyolország-Svájc mérkőzésen debütált a tornán. Jól vizsgáztak a Szlovákia-Olaszország és a Brazília-Chile mérkőzésen is: kiszúrták Quagliarella lesgólját, és - helyesen - megadták Luís Fabiano Chile elleni gólját.

Ugyanez a játékvezetői hármas jutott szerephez az idei Bajnokok Ligája-döntőben májusban, ahol az Inter kétgólos győzelmet aratott a Bayern München felett.

Harminchat év után dirigál angol bíró a vb-döntőn, akkor Jack Taylor volt a sípmester az NSZK-Hollandia (2-1) mérkőzésen. A finálé negyedik játékvezetője a japán Nisimura Juicsi lesz, az Uruguay-Németország bronzmeccset a mexikói Benito Archundia vezeti.



 
SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki nyeri a 2010-es labdarúgó-világbajnokságot?
Hollandia 29.4%
 
Spanyolország 70.6%
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu