Alonso: Itt az idő, hogy búcsúzzak

Létrehozva: 2014. augusztus 27. 18:58
A spanyolok sikerkorszakának újabb alappillére fejezte be válogatott pályafutását a nyáron, szerdán jelentette be Xabi Alonso, hogy többet nem húzza fel a La Roja ünnepelt mezét. Ahogy fogalmazott, most jött el az idő.


A Real Madrid középpályása végig kulcsembere volt a csapatnak, amely megnyerte a 2008-as és 2012-es Európa-bajnokságot, közte pedig a legfontosabb kupát, a 2010-es világbajnokságot a Dél-afrikai Köztársaságban.

„Ezúton szeretném bejelenteni, hogy visszavonulok a válogatottságtól – kezdte a Sefutbol.com által közzétett nyílt levelét a baszk játékos, aki 114-szer öltötte magára a címeres mezt. – A legnehezebb azt megérezni, hogy mikor kell abbahagyni. Sokat küzdöttem magammal, de úgy érzem, hogy most jött el számomra az idő."

„Fantasztikus válogatott évek végére teszek pontot, 11 éve, 21 esztendősen kezdődött, sok sikert átéltem egy történelmet írt generáció tagjaként, amely sokmillió szurkoló álmát váltotta valóra négy rövid esztendő alatt."

„Minden edzőnek, csapattársnak és drukkernek szeretném megköszönni a kedvességet, kezdve Inaki Saeztől a felejthetetlen Luís Aragonesen és Vicente Del Bosquén át, akik annyit segítettek eljutni oda, ahova sikerült."

„Fel sem tudom sorolni azokat, akikkel megosztottam ezt a mezt, ezúton köszönöm mindannyiotoknak. Szintén hálával tartozom a Real Sociedadnak, a Liverpoolnak és a Real Madridnak, hogy nyitva hagyta az ajtót, és segített ebben a fantasztikus álomutazás megvalósulában. Sok sikert az utódoknak az újabb sikerek eléréséhez."

David Villa és Xavi Hernández után ő a spanyolok harmadik ikonikus alakja, aki befejezte a válogatottal a nyáron.

Magasra tették a lécet, annyi biztos!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu