Ajax-suli Brüsszelben

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 17. 20:48
Ismét németalföldi derbi az Európa-ligában, az előző szezonhoz hasonlóan megmérkőzött egymással Belgium és Hollandia legpatinásabb egyesülete, a 30-szoros bajnok Anderlecht és a 29-szeres ligaelső Ajax. Ezúttal az egyenes kieséses szakaszban keresztezik egymás útját és a brüsszeli első felvonás alighanem el is döntötte a továbbjutást. A helyzeteivel sokkal jobban gazdálkodó Ajax ugyanis 3-0-ra nyert Juhász Rolandék ellen, aki még 0-1-nél Wasilewski révén 11-est rontottak..


 

Sokáig emlegetik majd ezt a találkozót Brüsszelben, ugyanis számos hasznos tanulságot vonhatnak le az Anderlecht edzői és játékosai. A belga együttes ugyanis nagy reményekkel várta a találkozót, ehhez képest alig dolgozott ki helyzetet, ráadásul sorsdöntő helyzetekben rontottak a hazai futballisták.

Az Ajax semmilyen „varázslatot” nem mutatott be, mindössze jól élt a lehetőségeivel. Ez elegendőnek is bizonyult a magabiztos győzelemhez, amely minden bizonnyal már továbbjutást ér. Az csütörtökön este is kiderült, Luis Suarez távozása ellenére is veszélyes az amszterdamiak támadósora, de a középpálya karmestere, Eriksen is fényes jövő előtt áll.

Az Anderlecht csodatinije, az európai sztárcsapatok által „kerülgetett” Lukaku azonban eltűnt a mezőnyben, egyáltalán nem tűnt olyan futballistának, aki már készen állna egy erősebb csapatra, sőt! A fiatal támadó súlytalannak tűnt az Ajax védők között, pedig azt is jól tudjuk, mostanság a holland gárda sem tartózik Európa közvetlen élvonalába.

Azt pedig már sohasem tudjuk meg, mi lett volna, ha 1-0-s vendégvezetésnél Wasilewski nem az égbe lövi az Anderlecht büntetőjét.

Juhász Roland mellett volt másik szereplője is a csütörtöki kupaestének, Hajnal Tamás Pazar gólpasszt adott Lisszabonban. A Benfica azonban végül a duplázó Cardozo révén fordított, de az Anderlechttel ellentétben a VfB Stuttgartnak van még esélye a tizenhat közé jutásra.

Félig-meddig magyar „érintettség”, hogy az egykori zalaegerszegi gólvágó Rudnevs találatával nyert 1-0-ra a Lech Poznan a BL-ből érkezett Braga ellen.
 

EURÓPA-LIGA, A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS:
Anderlecht-Ajax Amsterdam 0-3 (0-1) 
Brüsszel (Constant vanden Stock-stadion), v.:Rocchi (olasz)
Anderlecht: Proto - Wasilewski, Mazuch, Juhász, Lecjaks - Gillet (Kouyaté 82.) Biglia, Kanu, Busszufa - Suárez, Lukaku, vezetőedző: Ariel Jacobs
kispad: Schollen (kapus), Seck, Kouyaté, Marecek, Kljestan, De Sutter, Diandy
Ajax Amsterdam: Stekelenburg - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Blind  (Anita 77.) - Enoh, De Jong - Eriksen - Szulejmani (Özbiliz 82.), el-Hamdaui, Ebecilio, vezetőedző: Frank de Boer
kispad: Verhoeven (kapus), Anita, Ooijer, Lindgren, De Zeeuw, Oleguer, Özbiliz
Gól: Alderweireld (32.), Eriksen (59.), el-Hamdaui (67.)
Sárga lap: Busszafa (45.), Juhász (68.), ill. Blind (35.), Alderweireld (57.)
A TÖBBI MÉRKŐZÉS 19 ÓRÁTÓL:
BATE Boriszov-PSG 2-2 (Bressan 16., Gordejcsuk 81. ill. Erdinc 30., Luyindula 90.)
Benfica-VfB Stuttgart 2-1 (Cardozo 69., 80. ill. Harnik 20.)
Besiktas-Dinamo Kijev 1-4 (Quaresma 37., ill. Vukojevic 27., Sevcsenko 52., Yussuf 59., Guszev 90. - 11-es)
Lech Poznan-SC Braga 1-0 (Rudnevs 72.)
SSC Napoli-Villarreal 0-0

ANDERLECHT-AJAX (ÉLŐ) :
II. FÉLIDŐ:
90+3.: Vége!
86.: Özbiliz élesen betekert szabadrúgását Eriksen 9 méterről csúsztatta a kapu mellé.
82.: Gillet le, Kouyaté be.
81.: Szulejmani le, Özbiliz be.
77.: Blind le, Anita be.
75.: A harmadik vendéggól alaposan megfogta a hazaiakat, de azért még próbálkozik az Anderlecht.
68.: Juhász reklamálásért kapott sárga lapot.
67.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Eriksen ugratta ki a leshatáron kilépő el-Hamdauit, aki 14 méterrel remekül emelt a hálóba Proto fölött. 0-3
64.: Szulejmani parádés átadással indította a bal oldalon kilépő el-Hamdauit, aki 13 méterről a kivetődő kapusba lőtt. Hatalmas lehetőség volt!
59.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Eriksen lépett ki Alderweirleld remek indításával, elfektette  a kapust, majd a hálóba lőtt. 0-2
57.: Alderweireld kapott sárga lapot.
55.: Wasilewski borzasztóan rúgta a büntetőt, legalább 2 méterrel a keresztléc fölé!
53.: Enoh gáncsolta el Busszufát a 16-oson belül, 11-es!
51.: Suárez balról tekert középre, Gillett pedig 7 méterről nagy helyzetből a kapu mellé-fölé fejelte a labdát.
46.: Folytatódott a találkozó.
I. FÉLIDŐ:
45+1.: Szünet!
45.: Busszafa kapott sárga lapot.
40.: Az Anderlechtet nem törte le a gól, de az elmúlt percekben nem jutott el az Ajax kapujáig.
35.: Blind kapott sárga lapot.
34.: Majdnem itt a hazai válasz! Busszafa éles szögből, 12 méterről tüzelt, Stekelenburg pedig nagy bravúrral mentett szögelre a bal felső saroknál.
32.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Eriksen bal oldali szögletét Alderweirel 8 méterről fejelte a hálóba. 0-1
30.: Picit (?) "leült" a mérkőzés, régóta nem volt helyzet a kapuk előtt.
25.: Az Ajax bátran jön előre, látszik, mindenképpen gól(oka)t akar szerezni a vendégcsapat.
20.: Suárez remekül húzott el a jobb szélen, az alapvonalról középre passzolt, de a középen érkező Lukaku 10 méterről az egyik védőt találta el.
17.: Suárez "lemásolta" csatártársát, egy rossz labdaátvétel után 9 méterről nem tudta elrúgni a labdát Stekelenburg mellett.
15.: Juhász egyelőre pontosan és megbízhatóan futballozik.
10.: Wasilewski röviden mentett fejjel, el-Hamdaui peig 18 méterről kevéssel tévesztette el a bal alsó sarkot.
5.: Lukaku lépett meg a jobb oldalon egy hosszú indítással, de hosszan tolta meg a labdát, így a kivetődő Stekelenburgba tudott csak pöccinteni.
1. Elkezdődött a mérkőzés.

 

Az Ajaxnál két védő is pikáns meccs elé néz, Jan Vertonghen és Toby Alderweireld is megütközhet több belga válogatott társával. A brüsszeliek középpályása, Mbark Busszufa nevelőgyesülete ellen léphet pályára.

Alig hiszi el az ember, de idei első góljára hajt Romelu Lukaku, az Anderlecht szupertehetsége, aki tavaly nagy meccset játszott az amszterdami, 3-1-es belga győzelem alkalmával.

"Az a 3-1 életem eddigi legszebb győzelme. Betaláltam, rádásul fejesből, ami a gyenge pontomnak számít. Ezzel a sikerrel lettünk csoportelsők. Még csak 16 éves voltam, alig akartam elhinni."

Érdekesség, hogy Juhász Roland csapata játszott a legtöbb tétmérkőzést a nemzetközi porondon a versenyben maradtak közül, szám szerint 329-et. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu