Agresszív játékot vár Erwin Koeman

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 5. 20:13
Bő másfél órás átmozgató edzést tartott a dánok elleni világbajnoki selejtezőre készülő labdarúgó-válogatottunknak Erwin Koeman péntek este. A tréninget követő sajtótájékoztatón nem csalatkoztunk a holland szakember határtalan optimizmusában, az észak-európaiak ellen győzelmet, a selejtezőcsoportból pedig továbbjutást ígér. Tizenhétezer jegy már elkelt a szombati találkozóra.


 

Csütörtök este mintegy százötven újságíró és fotós látogatott ki a dánok edzésére, a magyarokra pénteken feleannyian sem voltak kíváncsiak. A Puskás Ferenc Stadion gyepére fél hét után öt perccel futottak ki válogatottunk játékosai, fehér edzőmezben, meggypiros nadrágban és zöld sportszárban. Kezdett sötétedni, már égtek a reflektorok, mire elkezdődött a foglalkozás.

 

Az előző napi tréningen nem győztem pironkodni amiatt, hogy az észak-európaiak huszonnégy fős keretéből hét vagy nyolc futballistát nem ismertem fel. Ehhez képest egy dán zsurnaliszta azzal a meglepő kérdéssel fordult hozzám a mieink átmozgató edzése kellős közepén, hogy ki is az a Gera Zoltán és Hajnal Tamás. Egyiküket sem tudta beazonosítani. Azt hittem, a Fulham és a Borussia Dortmund középpályását azért ők is ismerik. Tévedtem.

 

Babos Gábor, Fülöp Márton és Köteles László félrevonult, a szokásoknak megfelelően a kapusok külön gyakoroltak. A mezőnyjátékosok a bemelegítő futás és a gimnasztika után különféle futógyakorlatokkal melegítették be az izmaikat, majd húsz perc elteltével a labda is előkerült.

 

Erwin Koeman ezekkel a gyakorlatokkal is bizonyította, milyen fontos számára a gyors, rövidpasszos játék, beadások, középre ívelések helyett a kis területen bemutatott pontos átadásokra helyezte a hangsúlyt. A dán kollégának volt alkalma memorizálni a neveket és az arcokat, Gera és Hajnal mindvégig igen agilis volt.

 

Félórája tartott a tréning, amikor a társaság egyik fele citromsárga jelzőtrikóba bújt, innentől kezdve a különféle támadás- és védekezés-variációkat ismételték át. Záróakkordként következtek a pontrúgások. A szögletek és szabadrúgások után nagyokat kortyoltak a frissítős palackokból a srácok, majd kisvártatva bevonultak az öltözőbe.

 

„Két örömteli bejelenteni valóm van, az egyik az, hogy a legfrissebb hírek szerint több mint tizenhétezer jegy már gazdára talált, a másik pedig az, hogy holnap ilyenkor már vezetni fogunk” – Serényi Péter MLSZ-sajtófőnök ezzel a hangzatos kijelentéssel konferálta fel a sajtótájékoztatót.

„Rudolf Gergely és Torghelle Sándor érkezésével bővült a taktikai repertoár, jóval több lehetőségünk van a támadásszervezésre – nyilatkozta Erwin Koeman. – Jó úton haladunk, jól sikerült a felkészülésünk. Három tesztmérkőzést vívtunk meg veretlenül, de ez csak akkor ér valamit, ha felülmúljuk szombat este a dánokat.”

 

„A magyar szurkolók talán túlságosan is elbizakodottak - folytatta a szakvezető. – Sokan azt képzelik, hogy már kint vagyunk Dél-Afrikában. Jelentem, még nem vagyunk kint, de ha keményen dolgozunk, valóra válhat az álom. Kőkemény küzdelmet, agresszív játékot várok. Annak örülnék a legjobban, ha csoportgyőztesként kvalifikálnánk a vb-re, de nézzünk a világranglistára, és maradjunk szerények. Lépésről lépésre kell haladnunk tovább.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu