Az Inter megmutatta, ki az úr Milánóban

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 15. 22:31
Az Internazionale 2-1-re verte meg a városi rivális Milant az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 24. fordulójának záró mérkőzésén. Adriano kézzel szerzett góljával szerzett előnyt José Mourinho csapata, Dejan Sztankovics pedig még az első félidő lefújása előtt növelte előnyét. Az Inter később számtalan lehetőséget hagyott kihasználatlanul, így Pato találata szorossá tette a végeredményt.


SERIE A, 24. FORDULÓ:
INTERNAZIONALE-MILAN 2-1 (2-0)
Milánó, San Siro, 80 018 néző, vezette: Rosetti.
INTERNAZIONALE: 12 Júlio Cesar - 13 Maicon, 25 Samuel, 26 Chivu, 39 Santon - 4 Zanetti, 19 Cambiasso, 20 Muntari (6 Maxwell, 88.) - 5 Sztankovics (16 Burdisso, 84.) - 8 Ibrahimovic, 10 Adriano (14 Vieira, 80.). Vezetőedző: José Mourinho.
AC MILAN: 12 Abbiati - 15 Zambrotta, 3 Maldini, 4 Kaladze (24 Senderos, 77.), 18 Jankulovski - 32 Beckham (9 Inzaghi, 57.), 21 Pirlo, 23 Ambrosini - 10 Seedorf, 80 Ronaldinho; 7 Pato. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.
Gólszerző: Adriano (29.), Sztankovics (43.), ill. Pato (71.).
Sárga lap: Samuel (46.), Cambiasso (70.), Burdisso (84.), Vieira (88.), Júlio César (90+2.), ill. Ambrosini (45.).

 

A Milan kedvezőtlen előjelekkel várta a városi rangadót, hiszen nem jött rendbe Kaká sérülése, a korábbi aranylabdás brazil csak a lelátóról nézhette a meccset. Távollétében Ronaldinhóra várt a feladat, hogy Patóval szervezze a támadójátékot.

Az első félidőben inkább az Inter veszélyeztetett, és ha Dejan Sztankovics nem vár az ötösön olyan sokáig, akkor már az első negyedórában megszerezhette volna a vezetést. De a szerb tétovázott, ezzel esélyt adott Ambrosininek, hogy távolról becsúszva szerelhessen.

A 29. percben már Ambrosini sem tudta megmenteni a Milan kapuját a góltól: egy jobbról érkező beadás Adrianót találta meg, akinek a kezére pattant a labda, onnan pedig a hálóba került. Rosetti játékvezetőnek takarásban volt az eset, de Calcagno asszisztensnek látnia kellett volna a mozdulatot. Tegyük hozzá, a Milan-játékosok sem igazán reklamáltak…

A bekapott gól után valamivel támadóbb szellemű lett a Milan, de komoly ziccert nem tudott kialakítani. Sőt, a 43. percben az Inter növelte az előnyét, Zlatan Ibrahimovic lefejelt labdáját Sztankovics vágta a hálóba, esélyt sem hagyva Abbiatinak.

Szünet után sem javult a Milan támadójátéka, sőt, megköszönhették a ziccert rontó Adrianónak, hogy nem kerültek még nagyobb hátrányba. Carlo Ancelotti cserével próbálta felrázni csapatát, Filippo Inzaghit küldte be David Beckham helyére.

A folytatásban elszúrt Inter-lehetőségeket jegyezhettünk fel, és a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát: a 70. percben Jankulovski kapott remek labdát Ronaldinhótól, okosan középre gurított, és a támadást kísérő Pato a bal sarokba lőtt. Feltámadtak a Milan reményei.

Az Inter azonban megtartotta a vezetést annak ellenére is, hogy Inzaghi lábában ott volt (és ott is maradt) az egyenlítést jelentő találat. José Mourinho együttese kilenc pontra növelte előnyét a Juventusszal, tizenegyre pedig a Milannal szemben.

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
90+4.: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK. A három pont az Interé, a Milan legalább az egyiket megérdemelte volna.

90+2.: Júlio César kapott lapot időhúzásért.

90.: Négy perc a hosszabbítás.

90.: Inzaghi ziccerét védte lábbal César, meleg helyzetet úszott meg az Inter.

88.: Muntari számára véget ért a találkozó, Maxwell az új fiú.

88.: Vieira akasztotta Pirlót, újabb lap.

86.: Maicon beadásszerű lövését tolta ki a léc alól Abbiati.

84.: Az imént beállt Burdisso kapott sárga lapot labdaelrúgásért.

84.: Sztankovics helyett Nicolás Burdisso a pályán.

82.: Zambrotta beadását fejelt Inzaghi kapu fölé, ám - szokás szerint - lesen téblábolt.

80.: Csatár (Adriano) helyett védekező középpályás (Vieira).

79.: Pato 12 méteres lövése középre tartott, César védett.

78.: Inzaghi találatát les miatt érvényteleníti a játékvezető.

77.: Kaladze le, Philippe Senderos be.

74.: Adriano futotta le Kaladzét, az ötös sarkáról lőtt, ám Abbiati résen volt, és védeni tudott.

71.: PATO VISSZAHOZTA A MILAN REMÉNYEIT, 2-1! Jankulovski tálalt a jobb oldalról a második hullámban érkező Pato elé, aki hét méterről az üres kapu belsőzött. Forró percek elé néz az Inter!

70.: Cambiasso rúgta fel Pirlót, lappal büntette Rosetti.

67.: Maicon húzogatta a labdát a Milan kapujának előterében, ám lövése a gyengébbik fajtából került ki.

62.: Ibra passzát vágta az égbe Muntari.

60.: Ibrahimovic lőtte volna ki a jobb felső sarkot, ám a Milan portása résen volt, szögletre tolta a próbálkozást.

60.: Adriano 20 méteres lövése kerülte el Abbiati ketrecét.

57.: A sántikáló Beckham hagyta el a pályát, Filippo Inzaghi foglalta el a helyét.

57.: Ibrahimovic a sorfalba lőtte a 17 méteres szabadrúgást.

56.: Ambrosini buktatta Maicont. A játékvezető szabadrúgást ítélt, de a lap elmaradt.

54.: Pirlo szabadrúgása kerülte el méterekkel az Inter kapuját.

80 018 néző váltott jegyet a mérkőzésre.

50.: Seedorf nem tudta átvenni a labdát az Inter kapujának előterében, César ölében landolt a labda.

48.: Adriano ziccert rontott: egyedül vezette a labdát Abbiatira, ám csúnyán a jobb sarok mellé helyezett 15 méterről.

47.: Besárgult Samuel.

46.: Az Inter kezdte a második játékrészt, egyik oldalon sem volt csere.

45+1.: Vége az első félidőnek. Az Inter jobb helyzetkihasználásának és Rosetti játékvezetőnek köszönhetően 2-0-ra vezet, nagyon nehéz dolga lesz a Milannak, ha pontot akar szerezni a városi derbin.

45.: Ambrosini terítette le Maicont, Rosetti zsebéből előkerült a sárga lap, először ezen a mérkőzésen.

43.: SZTANKOVICS IS BEKÖSZÖNT, 2-0!!! Ibrahimovic fejelte le a labdát a szerbnek, aki 13 méterről helyezett a bal alsó sarokba. Abbiati moccanni sem tudott a lövésre, nagy bajban a Milan.

40.: Adriano szánta el magát tüzelésre a Lövölde téren, Abbiati vetődve fogta meg a jobb alsóba tartó lasztit.

39.: Pirlo ugratta volna ki Patót, ám Júlio César időben eszmélt, és menteni tudott.

35.: Chivu ugrott bele Seedorf lövésébe, szöglet következik.

33.: A Milan próbál minél előbb válaszolni a találatra, ám félő, hogy kinyílik hátul, kétgólos hátrányból pedig már nehezen tudna feltápászkodni a városi rivális ellen.

29.: VEZET AZ INTER, ADRIANO A GÓLSZERZŐ!!! (1-0) Adriano segítette öt méterről kézzel a labdát a kapu bal alsó sarkába Maicon jobb oldali beadása után, Rosetti valószínűleg épp' pislogott, ezért nem látta a teljesen nyilvánvaló szabálytalanságot.

26.: Ronaldinho vette le a labdát egy szöglet után, ám blokkolták lövését a bevetődő védők.

21.: Ronaldinho kanyarított középre a bal oldalról, Pato belepöckölt a labdába, ám Júlio César kikapta a lasztit a bal felső sarokból.

18.: Cambiasso játszott a teljesen üresen érkező Sztankovicshoz, ám Ambrosini beérte, és szögletre mentett. A szerb ziccerben rontott, hatalmas esélyt szalasztott el az Inter a vezetés megszerzésére.

16.: Maicon reklamálja, hogy lövése után Jankulovski kezét érte a labda a 16-oson belül. Rosetti ügyet sem vet a brazilra, továbbot int, leszorított kéznek minősíti az esetet.

12.: A minden bizonnyal utolsó derbijét játszó Paolo Maldini rúgta fel Zlatan Ibrahimovicot a félpályánál. Sok hasonló megmozdulásra számíthatunk még a rangadón.

9.: Cambiasso jobb oldali szögletét ütötte ki Abbiati, a kipattanót Muntari bikázta a harmadik karéjba.

7.: Zambrotta ollózott kapura, ám nem túl erősen, így Júlio César gond nélkül felszedte a labdát.

5.: Egy petárdát dobtak be a játéktérre, a pályamunkásoknak kellett eloltaniuk.

4.: Csapkodó a játék, a középpályákat könnyedén átjátssza mind a két együttes.

1.: Cambiasso találta meg Ibrahimovic fejét, ám a svéd csatár senkitől sem zavartatva kapu fölé fejelt.

1.: A Milan kezdte a mérkőzést.

Az éles szemű asszisztens lyukat észlelt a hálón, némi csúszással kezdődik a találkozó.

Kaká sérülés miatt kihagyja a derbit, Ronaldinho helyettesíti az első számú Milan-sztárt. Rajta kívül Marco Borriello, Alessandro Nesta, Andrij Sevcsenko, Gennaro Gattuso és Zeljko Kalac nincsen bevethető állapotban.

Fantasztikus a hangulat a San Siróban, természetesen telt ház várja a csapatokat. Az Inter-tábor hatalmas élőképpel kedveskedett játékosainak, mindenki lélegzetvisszafojtva várja Rosetti kezdő sípszavát.


A KÉT CSAPAT KERETE:
Internazionale: 12 Júlio Cesar - 13 Maicon, 25 Samuel, 26 Chivu, 39 Santon - 4 Zanetti, 19 Cambiasso, 20 Muntari - 5 Sztankovics - 8 Ibrahimovic, 10 Adriano. Cserék: 1 Toldo, 2 Córdoba, 6 Maxwell, 7 Figo, 9 Cruz, 14 Vieira, 16 Burdisso. Vezetőedző: José Mourinho.
AC Milan: 12 Abbiati - 15 Zambrotta, 3 Maldini, 4 Kaladze, 18 Jankulovski - 32 Beckham, 21 Pirlo, 23 Ambrosini - 10 Seedorf, 80 Ronaldinho; 7 Pato. Cserék: 1 Dida, 5 Emerson, 9 Inzaghi, 19 Favalli, 24 Senderos, 77 Antonini, 84 Flamini. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

Játékvezető: Roberto Rosetti (Torinó).

 

A MÉRKŐZÉS ELŐZMÉNYEI:
A múlt hétvégén nem sokan morfondíroztak azon, vajon a Lecce meccse lesz-e az Inter elleni csata Pugliában, s a várakozásoknak megfelelően a milánóiak nem is bízták a véletlenre a dolgot, valóságos erődemonstrációt tartottak. Ibrahimovic főszereplésével 3-0-ra győztek. A Milan ellenben több, mint félórán át vesztésre állt a San Siróban a sereghajtó Reggina ellen, és csak Kaká tizenegyesével sikerült egy pontot otthon tartania. Ha nyertek volna, most akár három pontra is megközelíthetnék ősi riválisukat az Ancelotti-legények, így viszont már azért harcolnak, hogy lőtávolságban tartsák a nerazzurrókat, azaz ne kerüljenek tíz ponton kívülre tőlük a táblázaton.

Ez ugyanis gyakorlatilag egyet jelentene a 2009-es bajnoki cím elvesztésével Silvio Berlusconi klubja számára, hiszen 11 pont ledolgozása egy ilyen erős Inter ellen már nehezen lenne elképzelhető tavasszal.

S míg José Mourinho csapatából csak a fenegyerek Balotelli hiányzik eltiltás miatt, addig a via Turatin Ancelotti törheti a fejét, kivel pótolja az egy hete apróbb sérülést összeszedett játékmester Kakát. Emellett persze továbbra sem számolhat Nestával, Borriellóval és Gattusóval, és Sevcsenko sincs a keretben izomproblémák miatt. A válogatott védő Daniele Bonera sárga lapok miatt esik ki.

A piros-feketék háza táján amúgy nem csak Kaká sérülése volt a slágertéma a napokban, hanem David Beckham átigazolási ügye is állandó témát szolgáltatott a helyi és országos sajtónak. Az angol sztár kölcsönszerződése március elején jár le, de milánói missziója olyan sikeres eddig (az utóbbi négy gólból kettőt példul ő készített elő, az utóbbi hatból kettőt maga lőtt), hogy a játékos és a Milan egyszerre csak elválaszthatatlanok lettek. A Galaxy hallani sem akar az egészről, kivéve ha húsz millió eurót leszurkolnak nekik az olaszok...

David Beckham először száll szembe José Mourinho edzette együttes ellen, és a legtöbb szakíró - a szurkolókról már nem is beszélve - tőle és Ronadinhótól várja a megváltást. Nagy kérdés, mennyire tudja függetleníti magát az angol az átigazolási sagától. Ronaldinho ideje is most jöhet el, ő döntötte el a szezon első felében rendezett derbit, s szinte biztos, neki kell pótolnia Kakát.

Az Inter teljesítménye Zlatan Ibrahimovictól függhet a leginkább, no meg attól, hogy Cambiasso vezérletével mennyire tudják majd uralni a középpályát.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu