A Milan-edző a felállást magyarázza

Szerző: SHLétrehozva: 2012. október 25. 11:18
Massimiliano Allegri szerint jó oka volt arra, hogy szerda este 3-4-3-as felállásban küldje pályára az AC Milan csapatát, amely végül 1-0-s vereséget szenvedett a Málaga otthonában a Bajnokok Ligája C csoportjában. Az olasz csapat így is a második.


 

Az AC Milan az előző fordulóban fontos győzelmet aratott Szentpéterváron a Bajnokok Ligájában, de a harmadik csoportmeccsen nem sikerült még pontot sem szereznie a Málaga otthonában.

A spanyol együttes amolyan félig meglepetéscsapat, mert az utóbbi évek eredményei és erősítése után valamire mindenképpen számítani lehetett, de arra talán nem, hogy a csapat a Bajnokok Ligájában három forduló alatt sem talál legyőzőre, a bajnokságban pedig megelőzi a Real Madridot.

Massimiliano Allegri, az AC Milan trénere is felkészült belőlük, és főleg az utóbbi időszak éles kritikái miatt is egy jó eredményre volt szüksége a La Rosaledában. Ennek érdekében a 3-4-3-as hadrendet választotta.

"Ez volt az első alkalom, hogy jó okom volt 3-4-3-at játszani - magyarázta Allegri. - Mivel a védekezést feltoltuk, úgy gondoltam, a csapat mégis jobban van védve ezzel a felállással."

Bár a pontszerzés nem sikerült, a tréner szerint egyelőre marad ez a játékrendszer, és nem várható, hogy visszatérnek a négyvédős felállásra. Ezzel persze nincs kizárva, hogy egyszer, később nem térnek vissza rá.

"Nem mondtam, hogy soha nem térünk vissza a négyvédős rendszerre. De egyelőre meg kell találnunk az egyensúlyt." Most az a cél, hogy legyőzzék a Málagát a következő csoportmeccsen, a novemberi visszavágón.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2012/2013
C CSOPORT, 3. FORDULÓ:
MÁLAGA (spanyol) - AC MILAN (olasz) 1-0 (0-0)
Málaga, La Rosaleda, V.: Pedro Proenca (portugál)
MÁLAGA: Caballero - Eliseu, Weligton, Demichelis, Gámez - Iturra, Camacho, Isco, Joaquín (Duda, 84.), Portillo (Onyewu, 90+1.) - Saviola (Santa Cruz, 70.) Vezetőedző: Manuel Pellegrini
AC MILAN: Amelia - Bonera, Mexes, Acerbi (Bojan, 78.), De Sciglio - Montolivo, Ambrosini, Constant (Pato, 69.) - Emanuelson, Pazzini, El Shaarawy Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző: Joaquín (64.)
Sárga lap: Iturra (67.), ill. Montolivo (12.), Constant (43.), Mexes (44.), Bonera (69.)
A C CSOPORT ÁLLÁSA
1. Málaga 3 3 0 0 7-0 9 pont
2. AC Milan 3 1 1 1 3-3 4 pont
3. Zenit Szentéptervár 3 1 0 2 3-6 3 pont
4. Anderlecht 3 0 1 2 0-4 1 pont

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az Arsenal és a Milan is lebőgött
Az Arsenal odahaza szenvedett 2-0-s vereséget a nagyot hajrázó Schalkétól, a Milan pedig Málagában kapott ki 1-0-ra a Bajnokok Ligája 3. fordulójának szerdai játéknapján. Az andalúzok tizenegyest rontottak, de Joaquín akcióból...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu