A La Liga legjobb nyári átigazolásai!

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 2. 17:51
SZAVAZZ! A Manchester City után a két spanyol megacsapat, a Real Madrid és a Barcelona költötte a legtöbbet játékosra idén nyáron. A királyiak 81 millió eurónál álltak meg, míg a katalánok 72 millióval is beérték. Elsősorban ezen két hatalmasság jóvoltából köszönthettünk olyan játékosokat a La Ligában, mint Javier Mascherano, David Villa, Mesut Özil vagy Sami Khedira. De vajon kinek lesz közülük a legjobb éve a bajnokságban?


 

DAVID VILLA (spanyol, csatár, Valenciából Barcelona, 40 millió euró)

A spanyol világbajnok, az első számú hispán gólfelelős, akit az anyagi nehézségekbe került Valencia adott el a Barcelonának. A szakma szerint a katalánok követték el a nyár átigazolását, amit a csatárért kiadott 40 millió euró is megerősít. A 28 éves kiváló futballista, akinek egy álma vált valóra azzal, hogy szupersztárok társaságában focizhat. A Barca nagyon jól járt vele, a futballista szinte azonnal beleolvadt a gépezetbe.  

SAMI KHEDIRA (német, középpályás, Stuttgartból Real Madrid, 14 millió euró)

Khedira a nyári világbajnokságon a védekező középpályás posztján talán a legjobb teljesítményt nyújtotta, hatalmas előnye megbízhatósága és kiegyensúlyozottsága. Mellette még gólt is képes szerezni, erős, jó kötésű futballista. A Real is jó boltot kötött a német válogatott egyik reménységével.

JAVIER MASCHERANO (argentin, középpályás, Liverpoolból Barcelona, 22 millió euró)

26 évesen élete legjobb csapatához szerződött, a Barcelona elvitte Liverpoolból. Évek óta a reflektorfényben játszik, de kicsit beleszürkült abba a Liverpoolba. Mascherano négy idényre kötelezte el magát, végre együtt játszhat honfitársával, Leo Messivel, és még abba is belement, hogy 20 százalékkal csökkentsék heti 80 ezer fontos fizetését.

MESUT ÖZIL (német, középpályás, Brémából Real Madrid, 18 millió euró)

A támadó középpályásként, szélsőként használható, mindössze 21 éves labdarúgót sebessége és technikai tudása a legnagyobbak közé emelte Dél-Afrikában. Nem véletlen, hogy José Mourinho rá is felfigyelt, a Nationalelf pedig pontot, pontokat köszönhetett neki a tornán. Ez az ő éve lehet, és ha helyzeteit jobban kihasználja, akkor a következő is.

ÁNGEL DI MARÍA (argentin, középpályás, Benficától Real Madrid, 25 millió euró)

A dél-amerikai játékos is idén tűnt fel igazán, a Benficában nyújtott kimagasló teljesítménye Diego Maradona behívójában csúcsosodott ki. No, meg egy Real-szerződésben, s bár a vb nem sikerült igazán, a tehetséges, szintén sokoldalú és gólérzékeny labdarúgó révbe ért. Huszonkét évesen sok minden áll még előtte.

ADRIANO (brazil, védő, Sevillából Barcelona, 9,5 millió euró)

Hat szezon után intett búcsút Sevillának Adriano, aki hátul és középen is megállja a helyét. Ezért értékes, ezért lehetett nyolcszor a brazil válogatott tagja is. Az andalúzok többek között a 25 esztendős futballistának is köszönhetik sikereiket, a soktüdejű labdarúgóért a potom 9,5 millió euró nem is tűnik soknak. 

PINTÉR ÁDÁM (magyar, védő, MTK-tól Zaragoza, 400 ezer euró)

Meglehet, nem a nyár átigazolása, ám a magyar labdarúgás szempontból az egyik legfontosabb szerződést kapta meg Pintér Ádám. Vadócz Krisztián egy ideje az Osasunában öregbíti hírnevünket, s most itt az újabb küldött, az ex-MTK-s fiú a Zaragozában tehet minket büszkévé négy teljes éven át. Kérdés, a 22 éves középső védőre mennyire számítanak majd az első csapatnál.

ROBERTO SOLDADO (spanyol, csatár, Getaféból Valencia, 10 millió euró)

Legutóbb 16 gólig jutott a Getaféban, majd négy idényre írt alá a 24 éves csatárász - kár, hogy a nyári átigazolási időszakban legtöbbet kereső Valenciában szinte azonnal megsérült és szeptember közepéig harcképtelen. A kétszeres spanyol válogatott támadót David Villa helyére szerződtették, igaz, ő ezt kikérte magának, mondván, ő senkit nem akar pótolni.

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki volt a legjobb nyári igazolás Spanyolországban?
David Villa 55.7%
 
Sami Khedira 1.8%
 
Javier Mascherano 1.8%
 
Mesut Özil 19.0%
 
Ángel Di María 8.5%
 
Adriano 0.4%
 
Pintér Ádám 6.7%
 
Roberto Soldado 0.7%
 
Ricardo Carvalho 2.2%
 
David Trezeguet 3.1%
 

RICARDO CARVALHO (portugál, védő, Chelsea-től Real Madrid, 10 millió euró)

10 millió euró nem kis pénz, a zeniten már túllépő 32 éves Carvalhóért mégis kicsengetett a Real ennyit a Chelsea-nek. Két szezonon át szolgálhatja klubját és honfitársát, José Mourinhót a Realban, harmadik közös együttesüknél (a Portóval 2004-ben BL-t nyertek együtt). A védő késznek érzi magát az újabb kalandra és sikereket jövendöl Madridban. 

DAVID TREZEGUET (francia, csatár, Juventustól Hércules, 6 millió euró)

Kiállt már a lóláb a francia világ- és Európa-bajnok támadónak Torinóban, tíz hosszú szezont követően fájdalmas búcsúra kényszerült gólzsák, aki az utóbbi időben mintha megfáradt volna. De talán majd most, az Hérculesnél újabb impulzusok érik, és 32 évesen még egyszer, s minden bizonnyal utoljára megcsillantja nekünk tudományát. Két évig csodálhatjuk a Spanyolországban még sohasem légióskodó gallt. A Juve a legtöbbet hozta ki eladásából.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu