A Juve nem tudta bevenni Firenze várát

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 31. 21:52
A Juventus labdarúgó-csapata sem tudta begyűjteni a három pontot a Fiorentina ellen az olasz élvonalbeli bajnokság első fordulójának zárómérkőzésén, a Zebrák Pavel Nedved góljával ugyan vezetéshez jutottak az Artemio Franchiban, de az utolsó pillanatokban Gilardino góljával emberhátráynban pontot mentettek a lilák. Ezzel csupán a Milannal szemben tudtak lépéselőnybe kerültni Amauriék. A tabellát a Lazio vezeti.


SERIE A, 1. FORDULÓ:
FIORENTINA-JUVENTUS 1-1 (0-1)
Firenze, Stadio Artemio Franchi. Vezette: Morganti.
FIORENTINA: Frey – Zauri, Kroldrup, Gamberini, Vargas – Almiron (Kuzmanovic), Felipe Melo, Donadel (Jovetic) – Santana, Gilardino, Osvaldo (Pazzini). Vezetőedző: Cesare Prandelli.
JUVENTUS: Buffon – Grygera, Legrottaglie, Mellberg, Molinaro (De Ceglie) – Camoranesi , Poulsen, Marchisio, Nedved – Del Piero, Amauri. Vezetőedző: Claudio Ranieri.
Gólszerzők: Gilardino (90.) ill. Nedved (39., 11-esből)
Sárga lap: Melo ill. Grygera, Nedved, Camoranesi
Kiállítás: Melo (83.)

 

A forduló zárómérkőzésén két BL-induló együttes presztízscsatája következett: a scudettóról álmodó Juventusnak a bajnoki dobogót megcélzó Fiorentina vendégeként kellett bizonyítania.

 

Rögtön egymásnak estek a csapatok, a gólszag az első pillanatoktól kezdve benne volt a levegőben. A torinóiak lendületes, közönségszórakoztató futballt játszottak, de a Fiorentinának sem kellett szégyenkeznie. Egyedül a kapu előtti precizitás hiányzott.

 

A 39. percben aztán cseh összjáték végén megadásra kényszerítette a firenzei védelmet a Juve: Grygera egyéni akcióját követően Nedvednek nem volt más dolga, mint, hogy az üres kapuba passzoljon öt méterről. (0-1)

 

Amauri fejesből, Del Piero pedig egy kontra után duplázhatta volna meg az előnyt, végül 0-1-gyel fordultak a csapatok.

 

A szünet után egy darabig nem változott a játék képe, a bianconerik azonban lassan, de biztosan átengedték a kezdeményezést a hazaiaknak.

 

Nagyon sokáig úgy tűnt, ez (is) egy olyan este lesz, ahol semmi sem jön össze Alberto Gilardinónak, lövései nem igazán találtak célt, húsz perccel a vége előtt még Mellberget és Buffont is kicselezte, de ziccerben földbe rúgott, így nem sikerült éles szögből betalálnia.

 

Az utolsó másodpercekben mégis kárpótolta a sors, közelről bevette Buffon kapuját. (1-1)

 

A ráadásban az utolsó erőtartalékait is mozgósította a Juventus, mindhiába. Amauri fejesénél Frey védett nagyot, Del Piero baloldali szabadrúgása pedig elsuhant a kapu előtt.

 

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Felipe Melót második sárga lappal kiállították a 83. percben, emberhátrányban sikerült tehát pontot mentenie a liláknak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu