A hollandok megint átrobogtak rajtunk

Szerző: SHLétrehozva: 2012. szeptember 11. 22:22
A megfiatalított, össze-vissza változtatott holland csapat sem volt rosszabb a tavalyinál, és 4-1-re verte a magyar válogatottat az idei második világbajnoki selejtezőmeccsen Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban. Egyik csapat sem volt kiemelkedően jó, de a vendégeknek ez is elég volt a sima 4-1-es győzelemhez. Ez a realitás, akár csak 1-2 vagy 10 éve.


 

"A film pörög tovább" - ezzel a transzparenssel vezette fel a hazai szurkolótábor a találkozót, a kifeszített képek pedig egy-egy magyar világbajnoki részvételt ábrázoltak, az utolsó kocka pedig a 2014-es brazíliai torna volt. Az előzetes kezdőcsapatban ugyan Arjen Robben még ott volt, ám a Bayern München szélsője megsérült a bemelegítés során, így a kezdésnél már Lens volt a holland csapatban.

Az Oranje nagy lendülettel kezdett és már a harmadik percben megszerezte a vezetést, éppen Lens volt az, aki túlugrotta védőjét és a kapuba bólintott. A magyarok ugyanakkor pillanatokon belül válaszoltak, a Gera által kiharcolt büntetőt Dzsudzsák értékesítette. A hollandok ezt követően ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, de vezető góljukhoz gyakorlatilag a teljes magyar védelem asszisztálására szükségük volt, ugyanis Martins Indi teljesen üresen fejelhetett az ötösről a kapuba. A folytatásban is a hollandok akarata érvényesült, könnyedén játszották ki a kapura veszélytelen magyarokat.

A fordulást követően újabb gyors gólt szereztek a hollandok, igaz, Lens találatához pedig Elek elképesztően nagy hibája vezetett, aki odafejelte a labdát riválisának. A magyar válogatott ennek ellenére nem tört össze, és Priskin révén könnyen szépíthetett volna, de a helyzet kimaradt. Miután a magyar fellángolást átvészelték, egyre könnyedebbek és magabiztosabbak lettek a hollandok, és végül Huntelaar góljával el is döntötték az összecsapást. A hajrában az eredmény már nem változott, a vendégek, akár csak tavaly márciusban a két csapat Európa-bajnoki selejtezőjén, most is négy góllal távoztak a Puskás Ferenc Stadionból, igaz, akkor az ő kapujuk érintetlen maradt.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést a hollandok, mert hátul komoly hibákat követtünk el. Ahogy futottunk az eredmény után, a hollandok megtalálták a gyenge pontjainkat és ki is használták ezeket. A két októberi mérkőzésen nyerni kell ahhoz, hogy versenyben legyünk a csoport második helyéért."

Louis van Gaal, a holland válogatott szövetségi kapitánya: "Sokat számított, hogy már az elején gólt szereztünk, igaz, hamar ítéltek ellenünk egy büntetőt. A második félidőben úgy tűnt, a magyarok rendkívül szervezetlenül futballoznak. Összességében elégedett vagyok, ugyanis a két legnehezebb ellenfelünkkel szemben hat ponttal kezdtük a selejtezősorozatot."

LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ-MÉRKŐZÉS
D CSOPORT, 2. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG - HOLLANDIA 1-4 (1-2)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, V.: Pedro Proenca (portugál)
MAGYARORSZÁG: Bogdán – Vanczák, Juhász, Lipták, Elek (Gyurcsó 61.) – Varga, Korcsmár – Gera (csk, Németh 80.), Koman (Hajnal 46.), Dzsudzsák – Priskin Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Csere: Király, Megyeri (kapusok), Gyömbér, Gyurcsó, Hajnal, Halmosi, Koltai, Laczkó, Szakály, Németh, Szalai
HOLLANDIA: Stekelenburg – Van Rhijn, Vlaar, Martins Indi (Mathijsen 63.), Willems – Clasie – Strootman (Maher 78.), Sneijder (csk) – Narsingh, Van Persie (Huntelaar 46.), Len Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Csere: Vorm, Zoet (kapusok), Heitinga, Janmaat, Mathijsen, Viergever, Emanuelson, Maher, L. De Jong, Huntelaar, Kuyt
Gólszerzők: Dzsudzsák (7.-11-esből) ill. Lens (3., 53.), Martins Indi (19.), Huntelaar (74.)
Sárga lap: Korcsmár (18.), Juhász (29.) ill. Clasie (6.)
ONLINE KÖZVETÍTÉS

94. perc A bíró lefújja a találkozót.

91. perc Klaas-Jan Huntelaart ugratják ki, ráviszi Bogdánra egy az egyben a bal oldalon, de az oldalhálóba lő.

91. perc Wesley Sneijder vezeti befelé a labdát bal oldalról, 16 méteres lövését Bogdán Ádám fogja. Három perc a hosszabítás.

87. perc Dzsudzsák Balázs húzza meg a bal szélen, de szögletre mentenek a védők. A szögletet melléfejeljük.

80. perc Ricardo van Rhijn szerel Juhász Roland elől, de egy percig fekszik utána.

79. perc Gyurcsó Ádám 4 méterrel a kapu előtt nem tud beleérni Dzsudzsák Balázs bal oldalról érkező beadásba, de Jetro Willems igen.

74. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Egy gyorsan elvégzett szabadrúgásnál nem figyelünk, és Klaas-Jan Huntelaar begyalogol a kapuba a labdával. 1-4

68. perc Wesley Sneijder szabadrúgása lepattan a védőkről, az ismétlést Varga József vágja ki a holland csatárok orra elől.

67. perc Egy bedobás után Hajnal Tamás cselezget szépen a holland tizenhatos jobb oldalán, de senki sem érkezik a középre csavarásra.

64. perc Bogdán Ádám remekül jön ki a kapujából egy bal oldali beadásra, elvetődve megszerzi.

62. perc Juhász Roland csúszik be Klaas-Jan Huntelaar elé, a kipattanót Wesley Sneijder bombázza 16 méterről a felső lécre.

59. perc Hajnal Tamás 22 méterről kspásból a kapura tüzel, egy méterrel fölé. Szép lövés volt.

58. perc Óriási magyar helyzet marad ki. Egy akció végén csak a fekvő (!!!) kapus marad Priskin Tamással szemben, aki reflex-szel belekap a gyatra emelésbe.

56. perc Dzsudzsák Balázs 21 méterről végez el szabadrúgást, nagyon gyengén a sorfalba vágja.

53. perc GÓÓÓÓÓÓÓL!!! Növeli az előnyét Hollandia, újra Jeremain Lens. Miután elek rosszul fejel el egy landát, az éppen ott álló Lens 12 méterről a hálóba lő. 1-3

52. perc Wesley Sneijder teker középre egy szabadrúgást, de senki nem ér bele, Bogdán Ádám pedig megfogja.

51. perc Elek Ákos tartja meg a labdát a jobb ldalon, lapos lövését csak másodszorra fogja meg Maarten Stekelenburg.

49. perc Holland passzolgatás a magyar kapu előtt, nem sikerül felszabadítani, a végén Wesley Sneijder vágja fölé.

46. perc A hollandok kezdik a második félidőt. Csere mindkét csapatban: Koman Vladimirt Hajnal Tamás váltja nálunk, Robin van Persie helyett Klaas-Jan Huntelaar jön be a hollandoknál.

Mindkét csapatból hiányzik az átütő erő, az érdemi különbség a védelemben van. A miénk nem zár rendesen, két hiba, két gól. A második holland találatnál elképesztőt hibázott a középső védelmünk (Juhász, Lipták), ilyet ezen a szinten, egy holland csapat ellen senki sem engedhet meg magának.

45+1. perc Kisebb holland zavar a kapu előtt, nem értik meg egymást a védők és a kapus. A bíró lefújja az első félidőt.

45. perc Egy perc a hosszabbítás.

44. perc Elek Ákos harcol ki szabadrúgást 22 méterre a holland kaputól. Szépen tekeri a jobb felső felé, Maarten Stekelenburg azonban leszedi.

43. perc Koman Vladimirt vágják fel a holland tizenhatoson belül, Pedro Proenca sípja néma marad.

42. perc Magyar helyzet, Maarten Stekelenburg magához öleli.

39. perc Robin van Persie csinál bohócot a komplett magyar védelemből, majd legurítja Wesley Sneijdernek, aki 17 méteről fölédurrant.

36. perc Dzsudzsák Balázs kap sárga lapot, mert elrúgta a labdát.

30. perc Wesley Sneijder végez el egy szabadrúgást 31 méterről, de nagy erővel fölé lövi.

26. perc Holland helyzet, de Bogdán védi Jeremain Lens lapos lövését az ötös sarkáról. A következő percben Robin van Persie fejesét szedi le látványos vetődéssel.

25. perc Jordy Clasie gondol egyet, és 26 méterről célba veszi Bogdán Ádám kapuját, a magyar kapus először kiejti, de másodszor már megfogja.

19. perc GÓÓÓÓÓÓÓL! Újra vezet Hollandia. Egy távoli, 40 méteres szabdrúgást 8 méterről, a senki által nem zavartatott Bruno Martins Indi csúsztat fejjel a kapu bal oldalába. Erről nagyon csúnyán lemaradtak a védőink. 1-2

16. perc Újra Bogdán Ádám, szépen csíp el vetődve el egy baloldali beadást.

14. perc Bogdán Ádám jön ki szépen a kapujából, és a tizenhatoson kívülről kivágja az előreívelt labdát Robin van Persie elől.

12. perc Juhász Roland szerel kétszer is szépen, először Kevin Strootmant állítja meg, majd Jordy Clasie ívelését fejeli ki oldalra.

9. perc Wesley Sneijder 24 méteres szabadrúgása elakad a magyar sorfalban.

7. perc GÓÓÓÓÓÓÓL! Egyenlítünk!!!!! Dzsudzsák Balázs végzi el a tizenegyest, és laposan a bal alsóba vágja! 1-1

3. perc GÓÓÓÓÓL! Ez gyors volt. Luciano Narsingh jobb oldali beadását Jeremain Lens fejeli a hálóba öt méterről (a játékos az utolsó pillanatban került be Arjen Robben helyett). 0-1

2. perc Egyből egy holland helyzet, Bogdán Ádám azonban jól mozdul ki a kapujából és felszedi a labdát.

1. perc A magyar csapat kezdi a mérkőzést.

20:26 Jönnek a csapatok, teljes harci díszben. A két csapatkapitány mond pár szép szót a saját nyelvén a fair play-ról, elvégre ma van a FIFA Fair Play napja.

20:14 Eddig tartott a bemelegítés, mindenki szedi a lábát vissza az öltözőbe. Wesley Sneijder kiint a holland szurkolóknak, a többiek elfoglaltak, de nyilván a taktikát beszélik meg egymás között. Mi mást?

20:03 A hollandok cicáznak, remélem nem gondolják, hogy a meccsen is ezt fogják csinálni. Közben mondják be a kezdőket, a mieinknél minden név után hangos éljenzés.

19:51 Megérkeztek a hollandok is. Szokatlanul nagy az éljenzés, de leginkább azért, mert a vendégszektor a sajtópáholy mellett van.

19:48 Befutnak edzeni a pályára a magyar válogatott játékosai a Star Wars film zenéjére, a Birodalom témájára. Ováció, éljenzés.

19:30 Köszöntjük Kedves Olvasóinkat! Egy óra múlva kezdődik a magyar válogatott talán legfontosabb és legnehezebb meccse 2012-ben, a Hollandia elleni hazai világbajnoki selejtező-mérkőzés!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu