A finnek ellen debütál Pintér Attila

Létrehozva: 2014. január 16. 11:09
Hivatalossá vált, hogy Finnország lesz a magyar labdarúgó-válogatott első ellenfele az új szövetségi kapitány, Pintér Attila irányítása alatt. A március 5-i felkészülési mérkőzést a győri ETO Parkban rendezik meg.


A Magyar Labdarúgó-szövetség tajékoztatása szerint januárban a csapategység megteremtése érdekében Pintér többször is összehívta a bő válogatott keret itthon szereplő játékosait, a telki összetartásokat februárban egy törökországi edzőtáborozás követi, a március 5-i FIFA-játéknapon pedig élesben is bemutatkozik a megújuló válogatott.

A finnek a harmadik helyen végeztek a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtező csoportjában a spanyolok és a franciák mögött, megelőzve Grúziát és Fehéroroszországot, jelenleg a hatvannegyedik helyen állnak a FIFA világranglistáján. Az északiak válogatottja november közepén, Wales ellen játszotta utolsó mérkőzését, amely 1-1-es döntetlenre végződött.

A magyar és a finn válogatott eddig tizenhárom alkalommal találkozott egymással, ebből kilencszer magyar siker született, három döntetlen és egy finn győzelem mellett. Magyarország legutóbb 2011 októberében, Budapesten játszott a finnekkel, akkor gólnélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu