A Debrecen skalpját akarja a Kaposvár

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 18. 13:49
Tíz forduló után három győzelem, három döntetlen és négy vereség a Gabona Trans Kaposvár mérlege a labdarúgó Soproni Ligában. A somogyiak a tizedik helyről várják a folytatást, és bíznak abban, hogy jól sikerül majd az őszi hajrá. Szombaton 18 órától a Debrecen lesz az ellenfelük a Rákóczi Stadionban.


A Kaposvári Rákóczi 1975-ben jutott fel először az élvonalba, és azóta összesen tizenkét alkalommal mérkőzött a Debrecennel. 1975 és 1978 között a hajdúságiak nem szerepeltek az NB I-ben, végig másodosztályúak voltak, így a két csapat nem játszhatott egymással. A legmagasabb osztályban először 1980-ban találkoztak, akkor ősszel Kaposvárott 2-0-ra győztek az alföldiek.

 

A Rákóczi története során eddig egyszer tudott csak győzni a DVSC ellen, 1987-ben, idegenben 1-0-ra nyert. Az a győzelem sem segített akkor a csapaton, ugyanis a somogyiak kiestek a szezon végén az NB I-ből.

 

A legutóbbi találkozón, 2008 tavaszán Kaposvárott 2-2 volt a végeredmény. Az emlékezetes mérkőzésen már 2-0-ra vezetett a Prukner-gárda, negyed óra volt vissza, az ellenfél 10 emberrel küzdött, válogatott középhátvédjének kiállítása után. A sírból hozták vissza a debreceniek az egy pontot, a 93. percben egyenlítettek…

 

Most sem lesz könnyű mérkőzés a Debrecen elleni, pláne úgy, hogy a két volt kaposvári alapember, Szakály Péter és Oláh Lóránt már a piros-fehéreknél termeli a gólokat. A legutóbbi találkozó legjobbja, Szakály Dénes pedig még mindig sérült. Prukner László azonban mindig elő tud húzni valamit (vagy valakit) a tarsolyból - ebben bíznak a somogyi drukkerek.

 

- A legutóbbi mérkőzésünket elrontottuk, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében hazai pályán kaptunk ki az MTK-tól - mondta Prukner László vezetőedző. - Megnéztük a fiúkkal a mérkőzést, megbeszéltük a tanulságokat, és a pozitívumokat is igyekeztünk kiszűrni. Azt a mérkőzést fejben vesztettük el.

 

- Mire számít a hétvégén?

 

- A pillanatnyi mentális állapot dönt majd. Mi tiszteljük a Debrecent, és tény, hogy még egyszer sem sikerült megverni őket az elmúlt négy évben. Legutóbb még az sem volt elég, hogy 2-0-ra vezettünk ellenük, mondhatom, hogy azt a mérkőzést is elszórakoztuk. Bízom benne, hogy végre fordul a kocka, és szoros meccsen megszerezzük a pontokat.

 

- Az ősz kétharmada után 12 pontja van a csapatnak. Ez a realitás?

 

- Úgy gondolom, három ponttal van kevesebb, mint ami a jelenlegi helyzetünkben elvárható lenne. A szezon elején sajnos két hazai mérkőzést is elvesztettünk. A Győr elleni három pont és egy diósgyőri döntetlen hiányzik, ha ez meglenne, sokkal nyugodtabbak lehetnénk. Emiatt van hiányérzetem...

 

A VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Kovács Z. - Grúz, Petrók, Zahorecz - Kovácsevics, Gujics, Obrics, Pest K., Bogdán - Nikolics, Bozsovics.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu