Maldini keserű nemzetközi búcsúja

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 26. 19:54
VIDEÓKKAL! A Milan kétgólos vezetést szórakozott el a San Siróban, így a Werder Bremen idegenben lőtt több góljának köszönhetően kiverte esélyesebb ellenfelét. A Galatasaray az utolsó percben szerzett góllal, drámai körülmények között ütötte el az UEFA-kupa nyolcaddöntőjétől az Isztambulban három gólt szerző Bordeaux-t. A CSZKA Moszkva térdre kényszerítette (2-0) a tartalékos összeállításban játszó Aston Villát, így az orosz csapat 3-1-es összesítéssel lépett a legjobb 16 közé. A Hamburg könnyedén búcsúztatta Babos Gábor NEC-jét, a Valencia a Dinamo Kijevtől vérzett el a Mestallában.


 

MILAN-WERDER BREMEN 2-2 (Pirlo 27. - 11-esből, Pato 33., ill. Pizarro 68., 78.) - továbbjutott: a Werder Bremen 3-3-mal, idegenben lőtt több góllal

 

A Werder Bremen lehetetlen helyzetből ért el győzelmet érő döntetlent a San Siróban, pediga Milan bő félóra alatt két gólt is berámolt Christian Vander kapujába.

 




Andrea Pirlo tizenegyesgólját és Pato zseniális ágyúlöketét azonban Claudio Pizarro egymaga ellensúlyozta, és tett pontot a Milan 2008-2009-es nemzetközi kupaidényére.

 




A mérkőzés különösen emlékezetes marad Paolo Maldini számára, a szezon végén visszavonuló veterán bekknek és csapatának ezentúl már csak a Serie A-ra kell összpontosítania.

 

AJAX-FIORENTINA 1-1 (Leonardo 88., ill. Gilardino 61.) - tj.: az Ajax 2-1-es összesítéssel

Az Ajax idegenbeli győzelmével nagy lépést tett a nyolcaddöntő felé, ám Alberto Gilardino gólja sokáig hosszabbítás ért.

Két perccel a rendes játékidő vége előtt azonban Leonardo továbblőtte az Ajaxot, sunyi, lapos löketét követően Alexander Frey tehetetlenül konstatálhatta: ez a hajó elúszott.

 

GALATASARAY-BORDEAUX 4-3 (Arda 43., 65., Kewell 45., Sabri 90., ill. Bellion 1., Samak 74., Cavenaghi 75.) - tj.: a Galatasaray 4-3-s összesítéssel

Aki látta, az soha nem felejti el ezt a mérkőzést, aki pedig lemaradt róla, az próbálja meg minél előbb beszerezni a kilencven percről készült felvételeket.

Az unalmas, gól nélküli első mérkőzés visszavágóján már a 13. (!) másodpercben előnybe került a Bordeaux, Diego Placente hosszú előreívelése után David Bellion helyezett a kapuba.

 




A szünetre mégis a hazaiak vonulhattak előnnyel, Arda Turan találatát követően ugyanis Harry Kewell ragasztott orbitálisan nagy gólt a bal felső sarokba.

 

 




Az apró 66-os második gólja után megpecsételődni látszott a Girondains sorsa, ám negyedórával a vége előtt egy perc leforgása alatt egyenlített, és került ismét előnyösebb pozícióba a vendégegyüttes.

A slusszpoén azonban még hátravolt, Sabri Sarioglu távoli, megpattanó lövése talált utat a hálóba. A középpályás a lefújás után le sem tudta rázni a nyakából a több gólban is ludas De Sanctis kapust, akinek hibái kis híján megfosztották a továbbjutástól a Galatát.

 



Az isztambuliakra a következő körben, ha lehet, még nehezebb feladat vár, akkor ugyanis a Hamburgon kell továbbverekednie magát a bordó-sárga alakulatnak.


CSZKA MOSZKVA-ASTON VILLA 2-0 (Zsirkov 61., Vágner Love 93.) - továbbjutott: a CSZKA Moszkva 3-1-es összesítéssel

Martin O’Neill, a birminghamiek menedzsere az utazás előtt úgy döntött, a Premier League-et mindennél fontosabbnak tekinti, ezért számos meghatározó játékosát nem jelölte a moszkvai keretbe (John Carew, Gabriel Agbonlahor és Ashley Young is csak a televízión keresztül nézte a kilencven percet).

Az első meccsen 1-1-es döntetlent kiharcoló CSZKA élt is a kínálkozó lehetőséggel, és sorra alakította ki helyzeteit, amelyekből kettőt kihasználva magabiztosan lépett a nyolcaddöntőbe.

Az orosz együttes ellenfele a Sahtar-Tottenham párharc továbbjutója lesz a következő körben.


HAMBURG-NEC NIJMEGEN 1-0 (Olic 9.) - tj.: a Hamburg 4-0-s összesítéssel

A Hamburg-NEC párharc második felvonása tulajdonképpen már csak formalitás volt, a kikötővárosiak Nijmegenben aratott 3-0-s győzelmükkel kevés nyitott kérdést hagytak a visszavágóra.

A biztonság kedvéért Ivica Olic már a legelején beköszönt, a nyáron a Bayern Münchenhez szegődő horvát ék David Jarolim passzát értékesítve már a 9. percben beállította a végeredményt.

A legközelebb az újabb gólhoz Jonathan Pitroipa állt, ám pörgetése Babos Gábor imáinak hatására a felsőlécről kifelé pattant.

A Hamburgra a Galatasaray vár a legjobb 16 között.

További eredmény:

Metaliszt Harkov-Sampdoria 2-0 (Valjajev 30., Jajá 40.)

Tj.: a Harkov 3-0-s összesítéssel
Wolfsburg-PSG 1-3 (Hasebe 63., ill. Luyindula 38., 73. - az elsőt 11-esből, Rothen 60.)

Tj.: a PSG 5-1-es összesítéssel
Twente-Marseille 0-1 (Ben Arfa 24.)

Tj.: a Marseille 1-1-gyel, tizenegyesekkel (7-6)

 

Manchester City - FC Copenhagen (dán) 2-1

Tj.: a Manchester City, 4-3-mal

Standard Liege (belga) - Braga (portugál) 1-1

Tj.: a Braga, 4-1-gyel

Stuttgart (német) - Zenit (orosz) 1-2

Tj.: a Zenit, 4-2-vel

Udinese (olasz) - Lech Poznan (lengyel) 2-1

Tj.: az Udinese, 4-3-mal

Saint-Etienne (francia) - Olympiakosz Pireusz (görög) 2-1

Tj.: a Saint-Etienne, 5-2-vel

Deportivo La Coruna (spanyol) - Aalborg BK (dán) 1-3

Tj.: az Aalborg BK, 6-1-gyel

Tottenham (angol) - Sahtar Donyeck (ukrán) 1-1

Tj.: a Sahtar Donyeck, 3-1-gyel

Valencia (spanyol) – Dinamo Kijev (ukrán) 2-2

Tj.: a Dinamo Kijev, 3-3-mal, idegenben lőtt több góllal


A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI:
Werder Bremen - Saint-Etienne
CSZKA Moszkva-Sahtar Donyeck
Udinese-Zenit Szentpétervár
Paris Saint-Germain - Sporting Braga
Dinamo Kijev-Metaliszt Harkov
Manchester City-Aalborg
Olympqiue Marseille-Ajax
Hamburg-Galatasaray
Az első mérkőzéseket március 12-én, a visszavágókat 18-19-én rendezik.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu