A BATE BL-sikerre készül - a Barca ellen

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 27. 18:00
Ami biztos, hogy szerdán is lemegy a nap, este pedig feljönnek a csillagok. A labdarúgó Bajnokok Ligája G-, és H-csoportjában sem lesz ez másképp, előbbiben Huszti Szabolcs Zenitje az Európa-liga-győztes Portóval ugrik össze, utóbbiban a Lionel Messi vezette Barcelona Fehéroroszországba utazik, a Zlatan Ibrahimovicra váró Milan pedig a Plzen ellen javítaná nem túl acélos hazai BL-statisztikáját. Külön érdekesség, hogy a négy-négy csapat most találkozik a másikkal először.


BAJNOKOK LIGÁJA, G-CSOPORT, 2. FORDULÓ:
Zenit (orosz)-FC Porto (portugál) 18:30 ó
Sahtar Donyeck (ukrán)-APOEL Nicosia (ciprusi) 20:45 ó

ZENIT-PORTO
A két csapat most találkozik először egymással, a Portónak annyi előnye van, hogy minden eddigi oroszországi meccsét megnyerte. A portugálok a CSZKA Moszkvát 1-0-ra, a Szpartakot 5-2-re verték meg mielőtt megnyerték legutóbb az Európa-ligát.
A Zenitnek két portugálja van Bruno Alves és Danny személyében, ám közülük csak utóbbi játszhat, lévén a belső védőt eltiltották. 
A szentpéterváriak a 2005-2006-os UEFA-kupa-szezonban otthon a Guimaraest 2-1-re verték, a 2009-2010-es Európa-liga-idényben, a playoffban, a Nacionallal szemben maradtak alul 5-4-es összesítéssel.
Érdekes, mind a Porto, mind a Zenit vezeti hazája bajnokságát. A portói Hulk 20. BL-meccsén léphet pályára, Huszti Szabolcs bizonyára megint csak a kispadon kezd a hazaiaknál.
SAHTAR DONYECK-APOEL NICOSIA
A legutóbbi Bajnokok Ligája-kiírásban a Sahtar minden hazai csoportmeccsét megnyerte, és természetesen most is nagy esélyes. Köztük voltak az Arsenal és a későbbi Európa-liga-döntős Braga elleni diadalok. 
Az utolsó UEFA-kupa-kiírást megnyert ukránok (2009-ben a Werdert verték a döntőben) edzője, Mircea Lucescu személye garancia a sikerre: a román vezetőedző három csapattal - Inter, Galatasaray és Sahtar - jutott el a BL negyeddöntőjéig.   
Az APOEL sem panaszkodhat, a ciprusiak tiszteletreméltó idegenbeli mérleggel rendelkeznek Európában. A Chelsea és az Atlético Madrid tudna mesélni, mindkettejük adott már nekik pontot.
A fővárosiak legutóbb 2-1-re verték a Zenitet, ez volt számukra az első BL-győzelem. Még sosem látták a donyeckieket, de az nagy meglepetés lenne, ha ezúttal labdába rúghatnának. 
A csoport állása:
1. APOEL Nicosia 1 1 0 0 2:1 1 3
  Porto 1 1 0 0 2:1 1 3
3. Sahtar Donyeck 1 0 0 1 1:2 -1 0
  Zenit Szentpétervár 1 0 0 1 1:2 -1 0
BAJNOKOK LIGÁJA, H-CSOPORT, 2. FORDULÓ:
BATE Boriszov (fehérorosz)-FC Barcelona (spanyol) 20:45 ó
AC Milan (olasz)-Viktoria Plzen (cseh) 20:45 ó

BATE BORISZOV-BARCELONA
Gerard Piqué az Atlético Madrid elleni bajnokin tért vissza, és könnyen meglehet, hogy hátul ismét összeáll a szintén sokáig hiányzott Carles Puyollal. Andrés Iniesta két hete szenvedett térdsérülést, Ibrahim Afellay jövőre játszhat legközelebb, sőt, Alexis Sánchez is hosszú időre kidőlt. 
Ez lesz a két csapat első összecsapása egymással, bizony, hiszen a 2008-2009-es kiírásban a BATE a katalánok nagy riválisával, a Real Madriddal ütköztek a csoportban. Akkor mindkét randevún alulmaradtak.    
A fehéroroszok az első hazai BL-győzelmükre készülhetnének - legalábbis a vezetőség és a játékosok erről beszélnek -, ha nem a címvédő került volna az útjukba. A katalánok még sohasem látogattak el Fehéroroszországba. Egyik játékosuk, Éric Abidal viszont már gólt is lőtt a Boriszov stadionjában: a 2012-es fehérorosz-francia Eb-selejtezőn...
A Barcelonának egy futballistára nem árt majd kiemelten figyelnie. Ez pedig nem más, mint Mateja Kezsman, aki a Chelsea tagjaként részese volt a katalánok BL-kiütésének a 2004-2005-ös sorozatban.  
A Barca a hétvégén 5-0-val küldte haza az Atléticót a pontvadászatban.
A Barcelona várható kezdőcsapata: Victor Valdes - Alves, Puyol, Piqué, Abidal - Keita, Busquets, Xavi - Pedro, Messi, Villa. 
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szuper Messi, Oktoberfest az arénában
A hétvégén, főként szombaton szinte követhetetlenül peregtek az események a topligákban, ezeket szedtük most csokorba. Messi és a Barca földbe gyalulta az Atléticót, a Real Madrid villámgólt kapott, majd látványosan magára...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Messi-tripla, megalázták az Atléticót is
VIDEÓK! A Barcelona az első félórában leradírozta a pályáról a nyáron remekül erősítő Atlético Madridot, s a hajrában még rátett két lapáttal, csillagos ötösre értékelhetjük a katalán sztárcsapat szombat esti teljesítményét....
Tovább a teljes cikkhez »

MILAN-PLZEN
Alessandro Nesta és Massimo Ambrosini visszatérhet az olasz bajnok kezdőcsapatába, Gennaro Gattuso viszont eltiltott, a Robinho, Alexandre Pato, Kevin-Prince Boateng, Mathieu Flamini négyes pedig sérült. Zlatan Ibrahimovic visszatérésére van némi esély, igaz, a svéd kámbekkjét korábbra jövendölték.
Massimiliano Allegri mester taktikai változást tervez, a 4-4-2 helyett a 4-3-2-1-es hadrendet választja majd. Ennek hatására Stephan El Shaarawy a kispadra szorul, ugyanakkor a már említett Ambrosini, eggyel feljebb pedig Aquilani juthat szerephez.
A Milannak fel kell kötnie a gatyáját, mert bár a hétvégén megszerezte első bajnoki győzelmét a Cesena ellen (1-0), játéka nem volt meggyőző, mi több, legutóbbi tizennégy BL-összecsapásából csupán kettőt nyert meg. Legutóbbi kilenc hazai mérkőzéséből ötöt (!) elbukott, s csak egyszer nem kapott gólt.   
Az olaszok egy dologban bízhatnak: eddig mind a négy cseh riválisukat két vállra fektették a San Siróban. Cseh csapat csak egyszer verte meg őket, a 2002-2003-as BL-idényben a Slovan Liberec múlta felül a piros-feketéket.
A cseh csapatok eddig 11 gólt kaptak négy olaszországi látogatásuk alkalmával, amióta BL a BL. A Milan első alkalommal találkozik a Plzennel, amely legutóbbi öt meccsén, illetve hét európai kupatalálkozóján veretlen tudott maradni. A Plzen utolsó 16 fellépéséből mindössze kétszer kapott ki. Nem rossz, nem rossz...  
A Milan várható kezdőcsapata: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Taiwo - Ambrosini, Van Bommel, Emanuelson - Seedorf, Aquilani - Cassano.
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ibrahimovic edzett, szerdán kezdhet
Jó hír érkezett a Milan háza tájáról, hiszen az együttes megerősítette, hogy Zlatan Ibrahimovic hétfőn teljes edzésmunkát végzett....
Tovább a teljes cikkhez »
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Megtört a jég, nyert a Milan, de...
VIDEÓ! Megszerezte szezonbeli első bajnoki győzelmét a Milan a Serie A 5. fordulójában, a 35 éves Clarence Seedorf mesteri csavarásának köszönhetően először zsebelhetett be egyszerre három pontot a bajnoki címvédő. A győzelem...
Tovább a teljes cikkhez »
A csoport állása:
1. Milan 1 0 1 0 2:2 0 1
  Barcelona 1 0 1 0 2:2 0 1
3. BATE Boriszov 1 0 1 0 1:1 0 1
  Viktoria Plzen 1 0 1 0 1:1 0 1

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu