A Barcelona után a Real is elbukott

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 31. 22:46
A bajnoki címvédő Real Madrid labdarúgó-csapata otthagyta a fogát a Riazor Stadionban vasárnap este, Bernd Schuster együttese 2-1-es vereséget szenvedett a nyitóforduló zárómeccsén La Corunában. Mista első félidei gólja hideghuhanyként érte a blancókat. Van Nistelrooy ugyan a második félidőben egalizált, de Lopo fejesével belopta magát a Depor-hívők szívébe, győztes gólt szerzett.


SPANYOL ELSŐ OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG (LA LIGA), 1. FORDULÓ

DEPORTIVO LA CORUNA - REAL MADRID 2-1 (1-0)

La Coruna, Riazor Stadion, vezette: Muniz Fernández

DEPORTIVO LA CORUNA: Aranzubia - Laure, Lopo, Castro, Luis - Álvarez (Juan Rodríguez, 79.), Sergio, Guzmán, Guardado - Verdú, Mista (Riki, 61.). Vezetőedző: M. Ángel Lotina.

REAL MADRID: Casillas - S. Ramos, Pepe, Heinze, Marcelo - Diarra, Guti (De la Red 80.)- Robben, Raúl (Drenthe, 80.), Higuaín - Van Nistelrooy. Vezetőedző: B. Schuster.

Gólszerzők: Mista 26., Lopo 51., ill. Van Nistelrooy 46.

Sárga lap: Lopo 30., Álvarez 74., Aranzubia 78., ill. Guti 54., S. Ramos 70.

 

 

A Depor már a kezdet kezdetén jelezte, mindent meg fog tenni azért, hogy vereségre késztesse a Robinho nélkül felálló fővárosiakat.

 

Mista lövése a második percben a kapufán csattant, s hiába tudta sündisznóállásba szorítani a Schuster-gárda a galíciaiakat, az utolsó passznál rendre hiba csúszott a számításaikba.

 

A 26. percben aztán Guardado jobboldali szabadrúgását követően a friss igazolás Mista fejelte le a labdát, méghozzá úgy, hogy az egy pattanás után a jobb felső sarokban landolt. (1-0)

 

A madridiaknál Arjen Robben volt a legaktívabb, ütemtelen lövésével azonban nem tudta meglepni Aranzubiát a 34. minutumban. Marcelo percekkel később már igen, az ő ívelésénél viszont a keresztléc fosztotta meg a góltól a blancókat.

 

A térfélcsere utáni periódusban szerencsés góllal egyenlített a Real. Raúl lövése pattant meg a la coruniai falon, a hazaiak bánatára éppen Van Nistelrooy elé, aki nem kegyelmezett, nyolc méterről a bal alsó sarokba tüzelt. (1-1)

 

Nem sokáig maradt döntetlen az állás, három perc sem telt el, s Guardado baloldali szögletére Lopo robbant be, majd zavartalanul a bal felső sarokba bólintott. (2-1)

 

A folytatásban a vendéglátók sikeresen ráültek az eredményre, a Real cseréi, azaz Drenthe és De la Red sem tudott új színt vinni a játékba. Tizenhét éve nem tud nyerni a királyi gárda a Riazorban, a rossz széria tovább folytatódik...

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu