A Bányász nyerte az alsóházi rangadót

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 19. 17:42
Már az első félidőben eldöntötte a bajnoki pontok sorsát a Tatabánya a Dunaújváros elleni találkozón a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 7. fordulójában. Octavio Zambrano együttese negyvenöt perc alatt három gólt lőtt – és még egy tizenegyest is kihagyott – a rendkívül gyengén játszó dunaújvárosiak ellen. Nagy Tibor csapata egy órán át volt kénytelen emberhátrányban játszani, amelyen egy pillanatig sem volt esélye a pontszerzésre.


LABDARÚGÓ NB II, 7. FORDULÓ:
FC TATABÁNYA - DUNAÚJVÁROS FC 4-0 (3-0)
Tatabánya, 400 néző, vezette: Ákos Dávid (Lémon, Gyürüsi)
Tatabánya: Dénes – Almási, Nagy Cs., Mátyus, Gelllér (Kertész, 60. p.) – Kollár, Farkas V., Vass N. (Béress J., 82. p.), Béres F., Faragó B. (Asztalos, 68. p.). Vezetőedző: Octavio Zambrano.
Dunaújváros: Kálmán – Szabó G., Mc Morris, Pénzes, Facskó J. (Micskó, 68. p.) – Facskó B., Scott, Szauter (Drozdik, 54. p.), Heffler – Nagy I. (Rátkai, 39. p.), Fröhlich. Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerzők: Béres F. (12., 41.), Faragó (14.),, Kollár (75.)
Sárga lap: Szabó G. (79.)
Piros lap: McMorris (29.)

 

Jól kezdődött a mérkőzés a Tatabánya szempontjából, hiszen a Bányász Kollár Dániel két villanása után két gólt szerzett. Az első találatnál Béres Ferenc egészen közelről gurított a hálóba, a második gól egyértelműen a kapus, Kálmán József és a védő Andre Jordan McMorris hibájából született. Kollár a tizenhatos jobb sarkánál előzte meg a kapust, majd a középre emelt labdát a tétovázó McMorris mellett fejelhette Faragó Bence az üres kapuba.

A 28. percben a Kálmánról kipattanó labdát Faragó lőtte vissza, ám McMorris a gólvonal előtt kézzel kiütötte. Ákos Dávid játékvezető előbb a sárga lapot mutatta fel a jamaicainak, ám kis gondolkodást követően – helyesen – pirosra módosította a lap színét. A tizenegyest Mátyus János ballal a bal felső sarok fölé lőtte.

A Dunaújváros emberhátrányban vajmi keveset tudott hozzátenni a játékhoz, míg a Tatabánya felszabadultan futballozott. Kollár Dániel jobb oldalról érkező beadásai állandó veszélyt jelentettek, ám sem Mátyus, sem Flores nem tudott közelről a kapuba találni.

A félidő végén újabb kapushiba után növelte előnyét a Tatabánya: Béres 25 méteres szabadrúgása a mélázó Kálmán kezei között a kapu közepébe csapódott.

A második félidőre javult a vendégek kapusának teljesítménye: Kálmán előbb Gellér Gábor, majd Kollár Dániel lövését is bravúrral tolta szögletre. A mérkőzés végéig érződött, hogy a vendégcsapat tíz emberrel küzd, a Tatabánya kedvére alakíthatta ki helyzeteit, amelyek közül egyet a mezőny legjobbja, Kollár Dániel értékesített. A 75. percben a szélső a lesre játszó védők között törhetett kapura, majd nyolc méterről higgadtan lőtte ki jobbal a bal alsó sarkot.

A Tatabánya ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten győzött, és lépett feljebb a tabellán. A Dunaújváros maradt az utolsó előtti helyen.

 

EDZŐSZEMMEL:
Octavio Zambrano: - Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a Dunaújváros ellen, akár több góllal is nyerhettük volna a találkozót.
Nagy Tibor: - A kapusunk tizenöt perc alatt tönkretette egyheti munkánkat.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu