65 ezer férőhelyes stadiont építünk

Létrehozva: 2012. március 20. 11:46
Bréking: nem bontják le a Puskás Ferenc Stadiont, atlétikai stadion lesz, a felső karéját is megerősíthetik a jövőben. Az új labdarúgószentély a Puskás Stadion és a Papp László Sportaréna között épül fel a tervek szerint, és 65 ezer férőhelyes lesz - ezt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor jelentette be kedd délelőtt, a sajtó képviselői előtt. Ekkora befogadóképességű stadionban akár BL-döntőt is lehet rendezni.


A képen még a Puskás Stadion rekonstrukciós makettje

"Az MLSZ-szel és annak elnökével konzultálva döntöttünk a nagyobb stadion mellett, mert akváriumból lehet halászlevet csinálni, de halászléből akváriumot nem. Bízunk abban, hogy négy-öt év alatt beérik a futball felvirágoztatásáért folytatott munka gyümölcse, újra lesz olyan a színvonal, hogy szívesen mennek ki a magyar emberek a meccsekre. Még mindig jobb, ha a nagyobb stadion nem telik meg, mint hogy le negyen elég férőhely. A bontás költségesebb lenne, mint maga az építés, ez is amellett szólt, hogy a jelenlegi stadion atlétikai stadionként fukncionáljon. Azon leszünk, hogy a lehető leggyorsabban elinduljon az építkezés. A szépséghiba, hogy a következő választásokig már nem lesz kész az aréna, de nem is ehhez kell időzíteni egy ilyen létesítmény átadását."

Ezt persze még meg kell előznie egy komrándöntésnek, de Orbán szerint ez nem lehet akadály: "úgy tűnik, hogy jók az esélyek, ismerek néhány embert a kormányban, vehetjük ezt fix egyesre."

Egy nagy vizes blokkot is terveznek a területen, de felújítják a kerékpárosok arénáját, az ott lévő kisebb csarnokokat, és a vívókról sem feledkeznek meg, annak ellenére, hogy nem fénykorát éli jelenleg sikersportágunk. Minderről már akár szerdán, de legkésőbb a jövő héten várható kormánydöntés.

A miniszterelnök ismét csak kiemelte, a sport stratégiai ágazat, nemzeti ügy, és ennek megfelelő döntéseket kell hozni.

A labdarúgás mellett szólt arról is, hogy a napokban találkozott a MOB-elnökkel, s megegyeztek abban, hogy az összes tradicionális sportág elkészíti a saját fejlesztési programját és egy egészen új alapokra helyezi az utánpótlás-nevelést, a versenyeztetést, mert megengedhetetlen, hogy például egy magyar kardcsapat ne legyen ott az olimpián.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu