„3 millióért vihetik a bukott Bale-t"

Létrehozva: 2013. július 29. 13:09
Miközben a napokban világrekordot döntő összegekről 95, sőt már 100 és 115 millió eurókról is keringenek az angol és spanyol sajtóban, volt olyan idő, amikor „a bukott Gareth Bale-t" 3 millióért akarta vinni a Birmingham.


A Daily Mail online kiadásának 2009. október 21.-i cikke ugyanis pontosan erről ír. Gareth Bale 2007-ben aranyáron, 15 millió euróért érkezett a Southamptontól, de nem lett azonnal ünnepelt sztár. Első szezonjában, alig 18 évesen 7 bajnokin mindig kezdőként 2 gólig jutott, ami kiváló rajt. Az ekkoriban szélsőhátvédként bevetett walesi második idényében már végig rendelkezésre állt, de 32 bajnokiból csak 16-szor volt kezdő és gólképtelen maradt.

Aztán jött a vízválasztó ősz, amikor az idézett cikk is készült. Állandó sérülésekkel bajlódott, szeptember 26-án lépett először pályára, aztán kilenc hét alatt kétszer. A december közepi Manchester City ellen 3-0-ra legalább a keret tagja volt, majd december 28-án a West Ham elleni 2-0-s győzelem során 3 percig szerepelt. Szinte semmi.

Gareth Bale 31 gólja az előző idényben

Ahogy írta a bulvárlap, Bale-t elfelejtették, hiszen addig csak egy bajnokin kezdett, és szenved, mióta a fővárosiakhoz szerződött. A Daily Mail ekkor úgy tudta, hogy az azóta kis híján a harmadosztályba csúszott Birmingham akkori menedzsere, Alex McLeish mindössze 3 millió fontért próbálja meg elhozni a 2010 januári átigazolási piacon.

Aztán nem sikerült/nem engedték (nem tudni), a Tottenham pedig talán története legjobb döntését hozta.

Bale 2010. január 20-án a Liverpool elleni 2-0-s vereség során az idény során másodszor kezdett, és többet nem nézett vissza. Végig pályán maradt, ahogy az utána következő 17 bajnokiján. Az ősszel már az Inter ellen villogott a Bajnokok Ligájában, majd 30 bajnoki/7 gólos szezonját egy 36/10-es és egy 33/21 gólos követte, ezalatt a közel 4 éve becsült 3 millió fontos vételára több mint 30-szorosára ugrott, vagy ki tudja, talán még ennél is többre...

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Marca: Bale órákra a Real Madridtól
Akár órákon belül a Real Madrid játékosa lehet Gareth Bale - olvasható a Marca madridi sportnapilap hétfői címlapján....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu