Vesztenivaló nincs, önbizalom van

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 20. 09:36
Óriási meglepetésre a Szegeddel bejutott a bajnoki döntőbe és a nyár folyamán a magyar válogatottal is bravúrt érne el Németh Bernadett, a csongrádi kosárcsapat irányítója. Ha valaki, hát ő pontosan tudta miként, hogyan lehet nyerni Pécsett. Az előző két évben a bajnoki címvédő Sopron játékosaként több alkalommal is sikeresen vitizált a Mecsek alján. Ezúttal a Szeviép színeiben aratott országos sikert a párharc harmadik, mindent eldöntő összecsapásán. Németh ott van Rátgéber László szövetségi kapitány Európa-bajnoki keretében is, így akár a nemzeti csapatot is sikerre vezetheti júniusban.


- Az előzmények alapján sokakat váratlanul ért, hogy Pécsett nyerni tudnak. Minek volt köszönhető a bravúr?
- Lényegében annak, hogy nagyon tudatosan, szervezetten játszottunk.

- Nyilván, de azért ahhoz, hogy egy ilyen „katlanban", mint a pécsi, valaki nyerni tudjon, azért ennél vélhetően több kell. Mindenekelőtt önbizalom, bátorság, amelyeknek úgy tűnik, birtokában voltak. A szezon eddigi része alapján viszont arra nem nagyon lehetett számítani, hogy éppen Pécsett tudnak nyerni. Volt a szezon során fordulópont, ahonnan lelkierőt merítettek?
- Szerintem mindenképpen fordulópont volt, hogy az alapszakasz vége felé odahaza, Szegeden sikerült megverni az akkor már az Euroliga négyes döntőjébe, a Final Four-ba bejutó Sopront. Ekkor elhittük, hogy a legjobbakkal szemben is lehet keresnivalónk. Aztán a Magyar Kupa elődöntőjében is nagy csatára késztettük a pécsieket, úgy kaptunk ki hosszabbításban, hogy szinte végig a mi kezünkben volt a meccs. Ebből is erőt merítettünk, ezzel együtt tanultunk is belőle. Aztán, hogy a bajnoki elődöntő második mérkőzésén otthon legyőztük a pécsieket, tovább erősített bennünket, s úgy mentünk a MiZóhoz - önbizalom tekintetében megerősödve -, hogy megpróbáljuk. És sikerült.

- Jön a döntő, tavalyi csapata, a Sopron ellen. Mire számít?
- Egyértelműen a Sopron az esélyes, de a Pécs is annak számított ellenünk. Veszítenivalónk nincs, önbizalmunk viszont lehet és van is. Megint megpróbálunk mindent, kérdés mire lesz ez elég.

- Nyáron, a bajnokság után újabb nagy feladat vár többek között önre is. A válogatott az Európa-bajnokságon szerepel, milyen reményekkel tekint a felkészülés elé?
- A szövetségi kapitány, Rátgéber László jelezte, hogy számít rám. Ez jól esett, és a bajnokság után társaimmal együtt nekivágok a felkészülésnek.

- Iványi Dalma nem vállalta a válogatottságot, Semsei Barbara sokáig sérült volt, Englert Orsolya külföldön játszott, nem igazán volt szem előtt, Fűrész Diána pedig hullámzó teljesítményt nyújtott. Ön viszont remek szezont "fut", nem kizárt, hogy Németh Bernadett lesz az Eb-n a válogatott elsőszámú irányítója. Erről nem beszélt a kapitánnyal?
- Nem, konkrétan erről nem volt szó, a szövetségi kapitány egy e-mail-t írt, amelyben mint már mondtam, azt írta, hogy számít rám. Én pedig válaszoltam, hogy örömmel állok a rendelkezésére. Optimistán várom a felkészülést és az Eb-t, hiszen egy remek közösségben, Rátgéber László vezetésével biztos, hogy magas szintű szakmai munkát fogunk végezni. Ráadásul a csapat is nagyon tehetséges és elszánt lesz, szóval bízom a sikeres lettországi szereplésben.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu