Vajda Anna parádézott az All Star-gálán

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 8. 16:26
Fölényes európai győzelem született Párizsban az idei női kosárlabda Euroliga All Star-gálán. A két magyar élcsapat egy-egy delegáltja remekelt, főszerepet vállalt a magabiztos európai diadalból. A pécsi Vajda Anna 16, a soproni Jelena Milovanovics pedig 13 ponttal járult hozzá a 21 pontos a győzelemhez a Rest of the World elnevezésű csapat ellen, amelynek kispadján ott ült női válogatottunk szövetségi kapitánya, Rátgéber László is.


A "Rest of the World" elnevezésű csapat kezdett jobban a párizsi rendezvényen, de 4-0 után Vajda Anna triplájával megkezdte a felzárkózást az öreg kontinens, majd ismét a baranyai játékos volt eredményes.


Nem nagyon védekeztek a csapatok, az amerikaiból orosszá lett Becky Hammon, illetve a még mindig amerikai Lindsay Whalen villogott. A negyed közepén a pécsi erőcsatárt a soproni Jelena Milovanovics váltotta, s azonnal egy duplával jelentkezett. A negyed végén 27-26-ra a tengerentúliak vezettek.


A második szakasz elején pihent a két, a magyar bajnokságban szereplő kiválóság, majd a félidő hajrájában egyszerre tértek vissza. Eredményes, hasznos játékukkal főszerepet vállaltak abban a 12-3-as európai rohanásban, amelynek köszönhetően fölényes, 50-38-as európai vezetéssel zárult a félidő.


A második félidő elején a Szpartak Moszkva amerikai centere, Sylvia Fowles megismételte, a nőktől ritkaságszámba menő, ám egy Euroliga-meccsen korábban már véghezvitt bravúrját: zsákolt. Ez fel is rázta az Európán kívüliek csapatát, akik Candice Dupree és Alana Beard kosaraival két pontra feljöttek. A szakasz csattanója Milovanovics triplája volt, így öt ponttal vezetett a záró szakasz előtt Európa.


Valóságos Vajda-parádéval indult a záró negyed, a pécsi klasszis triplát dobott, majd betörés után volt eredményes, vezérletével újra tíz pont fölé nőtt az európai előny, mert újra együtt volt a pályán a két magyar élcsapat kiválósága. A szakasz közepén Milovanovics villanásaival 15 pontra nőtt az öreg kontinens válogatottjának előnye, s ettől kezdve már nem volt kérdéses: Európa biztosan nyer.

ALL STAR-GÁLA, EURÓPA-REST OF THE WORLD:
EURÓPA - REST OF THE WORLD 99-78
Legjobb dobók: Hammon 22/18, Vajda 16/6, Milovanovics 13/3 ill. Beard 17/9, Dupree 12, Whalen 11/3.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu