Új centert tesztel a Soproni sÖrdögök

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 2. 20:52
A Calvin Bowman-nel történt szerződésbontás után új centert kellett keresnie a Soproni sÖrdögök férfi együttesének. Amint arról a klub ügyvezetője, Bokor Ákos beszámolt, ma kéthetes próbajátékra érkezett egy amerikai center, bizonyos Justin Johnson.


A soproniak új centerjelöltje 25 éves, 204 centi magas, 110 kiló súlyú színesbőrű kosaras. A St. Louis egyetemen végzett, s a soproni klubelöljáró nem tagadta, nem elsősorban az ott elért eredményei, statisztikái alapján figyeltek fel rá.

 

Bokor érdeklődésünkre elárulta: Justin Johnson második számú center volt egyetemi csapatában, amely egyébként a jobb, erősebb egyetemek közé tartozik férfi kosárlabda terén az Egyesült Államokban. Az egyetem kosárcsapatának ereje mellett az azért jelent valamit, hogy a Johnson előtt játszó első számú középjátékost Európa egyik legnevesebb együttese, a görög Olimpiakosz szerződtette méghozzá három évre.

 

A sÖrdögök által kiszemelt kosaras az egyetemet követő évben az ABA nevű amerikai ligában kosarazott, ahol 14 pontos és 10 lepattanós átlagot ért el, az Eurobasket Summer League nyári tengerentúli mérkőzéssorozatain pedig 17 pontos és 8 lepattanós átlagot teljesített.

 

Johnsonnak, ha játéka elnyeri Meszlényi Róbert tetszését, s szerződést kap, a soproni lehet élete első európai évadja. A sÖrdögök szakvezetője a dolgok jelen állása szerint pénteken 19 órakor kezdődő Albacomp elleni edzőmeccsen tesztelheti először a centrt.

 

Ez a mérkőzés azonban vélhetően nem fog teljes képet adni Johnson valós tudásáról, már csak azért sem, mert az Albacomp középjátékosai mellett még az időeltolódás okozta nehézségekkel, no meg a 16 órás repülőút fáradalmaival is meg kell küzdenie.

 

Az igazi "vizsga" a sörgyáriak próbajátékon lévő centere számára a jövő hét második felében Sopronban rendezendő férfi Krasznai-kupa lehet. Amennyiben Johnsont szerződtetik a sörgyáriak, David Brooks és P. J Cousinard után ő lehet a klub harmadik amerikai játékosa a következő évadban, de a negyedik külföldi játékos is tengerentúli kosaras, a Puerto Rico-i Alvin Cruz.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu