Szolnoki feltámadás az Atomerőmű ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 18. 19:53
A játékvezetők helyett a játékosoké volt a főszerep kedd este Szolnokon, ahol a házigazda Olaj egy sokáig emlékezetes - a 3. fordulóból mostanra halasztott - találkozón verte 73-70-re az Atomerőműt. A paksiaknál Charles Gosa hiába szórt 28 pontot, hiábacélzott pontosan nyolcból hatszor a hárompontosvonalon túlról, a meccs hőse a szolnoki Jerome Coleman, aki ugyan „csak” 18 egységig jutott, de a kulcsfontosságú pillanatokban rendre betalált.


 

Rangadóra hangolt Szolnok apraja-nagyja, a városban már napok óta téma volt a paksiak kedd esti vendégjátéka. Ahogy arra számítani lehetett, meg is telt zsúfolásig a sportcsarnok a kezdésre. Hiába, errefelé tényleg imádják az emberek a kosárlabdát.

Alaposan be is kezdett a házigazda Olaj, Jamal Basit dupláját Jerome Coleman triplája követte, így az 1. percvégén 5-0 állt a táblán. A 4. percben Basit 10-2-re módosította az állást, a korán megszerzett tetemes előny azonban csakhamar eltűnt, lábra kapott az Atomerőmű.

Mészáros Zalán és Charles Gosa távolija közé Gulyás Róbert hatékony palánk alatti tusája ékelődött, így a 7. percben 10-10-es döntetlenről tanúskodott az eredményjelző szerkezet.

A negyed végére aztán még inkább beleerősített az ASE, öt egységgel járt előrébb az első tíz perc után (16-21).

Az első etapban megkezdett, a másodikban folytatott 13-1-es paksi roham elcsendesítette a hazaiak népes táborát, Mészáros hibátlan középtávolija után már tizenkét ponttal vezetett (16-28) Sabáli Balázs csapata a 13. percben.

Gosát nem tudták tartani a szolnokiak, csak ebben a szakaszban négyszer talált be a messzeségből, ebből kétszer a félidő hajrájában. Elsősorban az amerikai bedobó virtuóz játékának köszönhette tetemes előnyét a Tolna megyei alakulat féltávnál (35-43).

A térfélcsere után magára talált a Szolnoki Olaj, a nézőtéren pedig újra mindenki talpon volt. A 24. percben Szabó Péterrel szemben szabálytalankodtak, első büntetőjével egyenlített, a másodikkal a vezetést is visszavette a házigazda ((49-48).

Csakhogy jött az újabb hazai hullámvölgy. 51-48-as előnynél 0-12-es kisiklás következett, hogy aztán a negyedik negyed derekán, a 34. percben ismét egyenlő legyen. Jerome Coleman triplájával lett 62-62!

Harmadszor is megroggyant ekkor Pór Péter együttese, a 0-7-es rövidzárlattal bosszantotta fel a lelátó népét.

A 37. percben még 67-70 virított az eredményjelzőn, a négyszer tíz perces dudaszó végét jelző dudaszó pillanatáig azonban már csak a hazaiak dobtak pontot, szám szerint nyolcat.

A 73-70-es végeredményt Coleman állította be, aki a kiélezett taktikai harcban egyik büntetőjét sem hibázta el. Rangadót nyert a Szolnok.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, 3. FORDULÓ:
SZOLNOKI OLAJ - ATOMERŐMŰ SE 73-70 (16-21, 19-22, 21-19, 17-8)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu