Soproni bojkott Krivacsevics miatt

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 9. 23:08
Tovább gyűrűzik a nyár folyamán Krivacsevics Tijana körül kialakult botrány. A 18 éves kosárlabdázó érvényben lévő pécsi amatőrszerződése ellenére az elmúlt idény végén profikontraktust kötött az MKB Sopronnal. A MiZo Pécs vezetősége érvénytelennek tartja az átigazolást, míg Török Zoltán, a bajnoki címvédő ügyvezetője csütörtökön bejelentette, hogy amíg a Magyar Kosárlabdázok Országos Szövetsége (MKOSZ) nem rendezi a játékos ügyét, addig nem lép pályára az általa vagy a Liga által szervezett mérkőzéseken. Az ügy négy hónapja húzódik.


 

Több tétje is van a magyar kosárlabda női szakágát nyár óta borzoló botránynak. Az Európa-bajnoki selejtezőkön Rátgéber László válogatottjában is szerepelt középjátékos 2006-ban négyéves amatőrszerződést írt alá a MiZo Pécs együttesével, ám idén nyáron – a 18. életévét betöltve – már profiként írt alá a nagy rivális soproniakhoz.

 

Rózsa Gábor, a baranyaiak ügyvezetője azonban nem tekinti érvényesnek az átigazolást, hiszen szerinte az a tény, hogy a játékos nagykorúvá vált, az nem jelenti korábbi szerződése semmissé válását.

 

Csütörtökön már Török Zoltán, az MKB ügyvezetője is állást foglalt. A soproni elöljáró közleményben tudatta, hogy csapata addig nem lép pályára az MKOSZ és a Liga által szervezett mérkőzéseken, amíg nem rendeződik a kosaras ügye.

 

Sterbenz Tamás, a szövetség főtitkára elmondta, az elnökség korábban felszólította a két csapatot, hogy rendezzék egymás között a dolgot. A szervezet egy független jogászt is felkért az ügy rendezésére, tőle meg is érkezett a szakvélemény. Döntés pedig a következő elnökségi ülésen következhet.

 

A legfontosabb momentum az egész folyamat kapcsán az volt, amikor a fiatal tehetség kijelentette: Sopronban szeretne játszani. Felvetődik a kérdés, mi van abban az esetben, ha olyan döntés születik, amely Pécsett marasztalja a játékost?

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu